Arama sonuçları: *

1. A

Hocanın sınav kağıdında belirtilmeyen kriterlerlerden puan kırması

Ben sadece gerçekleşen olay üzerinden bu şekilde de sorabileceğini, bunun herhangi yönetmeliğe aykırı olmayacağını belirttim. Ezber ile yapılan eğitim zaten kısa süreli öğrenme sağlar. Özümsenmez. Fakat bazı durumlarda kendi dersimde bile ezber yaptırmam gerekiyor. Mesela çarpım tablosunu...
  2. A

Ben sana basit bir örnek vereyim. Anlatamadım. Ön yargılısın şu an. Bir din kültürü öğretmeni "İslamın şartlarını yazınız" şeklinde sorabilir. İlla 5 şartını yazınız demesine gerek yok yani. Ya da Atatürk ilkelerinin 6 adet olduğunu belirtmesine de gerek yok. Bazı genel geçer bilgiler vardır...
  3. A

Cevap anahtarında 8 madde var ise, şikayetin önemi olmaz. Ben cevap anahtarına göre puanladım der. Bahsettiğin soruyu üstüne basa basa bu 8 maddedir, bu maddeler şunlar şunlar şeklinde derste anlattıysa da, sınavda belirtmesine bence gerek yok. Bunları bir öğretmen olarak söylüyorum.
  4. A

Matematik sınavında defter var diye sözde tutanak tutuldu

Belki de itiraz eden olursa "arkadaş kopya çekti o yüzden yüksek aldı" şeklinde, kendini sağlama almış da olabilir. Şimdi zaten bir yanlış yapmışsın, bence git yüz yüze bir görüş. Olayı tatlıya bağla. Gerekirse yeniden sınava girebileceğini söyle ya da kağıdından kopya tutanağı sonucu belli bir...
  5. A

Matematik sınavında defter var diye sözde tutanak tutuldu

İmza atmana gerek yok. Bir öğretmen olarak şunu söyleyeyim. Tutanak tek taraflı da tutulabilir. Amaç olan olayı kayıt altına almaktır. Öğretmen yarın senin kopya çektiğini iddia ettiğinde, ilk şunu soracaklar "Yazılı olarak kayıt altına aldın mı?" Bu nedenle olan olayı hikaye anlatır gibi...
  6. A

Yeni nesil Kare Kök sorularını yapamıyorum

Ortalama bir lise için 15 bandını geçmen lazım mat, tr ve fenden.
  7. A

Aslında matematik düşük olunca işler çok zor. Buradaki açığı Türkçe ve Fen netini yükselterek karşılayabilirsin. Diğer sözel grup puanlamasıyla karşılamak zor. 1'e 3 ya da 1'e 4 soru gibi.
  8. A

Yeni nesil sorular kolay değil. Ama bu çözülemez anlamına gelmiyor. Kitaplarda abartı sorular mevcut olmasına rağmen, sınavda çıkan sorular anlaşılabilir, çözülebilir sorular oluyor.
  9. A

Merhaba. Bir ortaokul matematik öğretmeni olarak bu saatten sonra çok fazla bir şey yapamayacağını üzülerek söylüyorum. Karekök işlemleri kesir işlemlerine benzer. -Nasıl kesirlerde toplama çıkarma yaparken paydalar eşit olduğunda paylarla işlem yapıyorsak, bunda da kökler eşitse yapabiliyoruz...
  10. A

Okulun Aidat Adı Altında Para Toplaması Yasal mı?

Yanılıyorsunuz. Cam kırıldığında okul kendisi taktırıyor mesela. Okula milli eğitimden herhangi bir para gelmiyor. Şimdi şöyle düşünün. Eğer okulun kasasında bir miktar para olmazsa işler dönmez. Diyelim ki kapı kırıldı. Yerine kapı taktırılması için yazı yazıldı. Cevaplanması, ödeneğin...
  11. A

Aslında sadece işleyişi anlatmak için yazdım. Genel bir bilgilendirme gibi. Sistemin işleyişini aktardım. Zorunlu bir durum yok yani.
  12. A

Arkadaşlar bir öğretmen olarak şunu söylemeliyim. İmam hatipler hariç diğer okulların ödenekleri yok. İmam hatipler de Din Eğitimi Genel Müdürlüğüne bağlılar. O yüzden ödenekleri var. Okullar ihtiyaçlarını milli eğitime yazarlar. Milli eğitim müdürlükleri ellerindeki imkan dahilinde okulların...
  13. A

Sizce bu hocaya ne yapmalıyız

Bir öğretmen olarak söylüyorum. Acaba sınıfın öğretmene tavrı nasıl? Olaya tek taraflı da bakmamak lazım. Belki öğretmen de suçlu olabilir. Sınıf ortamı; öğrenci, öğretmen, idare, veli etmenlerini içerir. Sac ayağı misali birinin ayarı bozuldu mu düzen tutmaz. Bence öğretmenle bir veli...
Top Bottom