- Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bizde depremzedelere, nohut, mercimek, bulgur, şeker vesaire gönderdik. Daha geçen çarşamba günü hurma gönderdik.Hocam gayet güzelce açıklamışsınız bizde bizim için test vb. Şeyler hazırlamak isteyen öğretmenler ortaokulda bağış yapmak isteyen a4 kağıt getirebilir diyordu zorlama yoktu şuan lisedeyim bir kere bile bağış istendiğini duymadım bazen kermesler yapılıyor onlarda ihtiyaç sahibi kişiler için mesela geçen okulumuza gelen depremzedelere destek olmak için kermes düzenlendi isteyen yemek getirip sattı elde edilen para depremzede arkadaşlarımıza verildi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam, geçen sene bir çok okulda kütüphane açıldı. Milli eğitim bakanlığı da baya reklamını yaptı bunun. Tüm kitaplar bizim okulda bu yöntemle toplandı. Başka sınıflar başka kitaplar bağışladı ve aynı şekilde 15 puan aldı. Kürk Mantolu Madonna kitabını vermeyenler başka kitaplar verip puan aldı.Hocam anlattıklarınız doğru, benim zamanımda da durum aynıydı. Evet ödenek yeterli değil vs. ama bazı kurumlar aidat ödeyemeyen veya reddeden öğrencilere kendi çapında baskı yapmaya çalışıyor. Refahı fazlasıyla yerinde olan aileler istemeleri takdirde bağış vs bulunabilirler. Buna karşın o okullara harçlığını çıkarmak için ayakkabı boyayan çocuklar da gidiyor ve maalesef sırf aidat vermediler diye mobbing benzeri durumlarla karşılaşabiliyorlar. Vatandaş hiçbir zaman sağlanamayan ödeneğin sorumlusu olamaz. Bu arkadaşın bahsettiği 15 puan karşılığında okula kitap bağışlamak da fazlasıyla saçma olmuş. Okula kitap bağışlamadım ama dersime çok iyi çalıştım ne yani notum düşük mü gelecek.