Brabus Rocket
80+
Teşekkür ederim hocam.Merhaba. Bir ortaokul matematik öğretmeni olarak bu saatten sonra çok fazla bir şey yapamayacağını üzülerek söylüyorum. Karekök işlemleri kesir işlemlerine benzer.
-Nasıl kesirlerde toplama çıkarma yaparken paydalar eşit olduğunda paylarla işlem yapıyorsak, bunda da kökler eşitse yapabiliyoruz.
-Çarpma-bölme içinse işlemler yine kesirlerdekine benzer. Paylar çarpılır/bölünür paya, paydalar çarpılır/bölünür paydaya gibi.
Katsayılar çarpılır/bölünür katsayıya yazılır, kökler çarpılır/bölünür köklüye yazılır.
Yeni nesil çözmek için önce bolca alıştırma yapmalısın. İşin mantığını öğrenmden yeni nesil çözmen imkansız. Şimdiden sınavda başarılar dilerim.
Soruların zorluk seviyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Açıkçası biz ortaokuldayken sorular daha basitti gibi bu arkadaşın paylaştığına nazaranMerhaba. Bir ortaokul matematik öğretmeni olarak bu saatten sonra çok fazla bir şey yapamayacağını üzülerek söylüyorum. Karekök işlemleri kesir işlemlerine benzer.
-Nasıl kesirlerde toplama çıkarma yaparken paydalar eşit olduğunda paylarla işlem yapıyorsak, bunda da kökler eşitse yapabiliyoruz.
-Çarpma-bölme içinse işlemler yine kesirlerdekine benzer. Paylar çarpılır/bölünür paya, paydalar çarpılır/bölünür paydaya gibi.
Katsayılar çarpılır/bölünür katsayıya yazılır, kökler çarpılır/bölünür köklüye yazılır.
Yeni nesil çözmek için önce bolca alıştırma yapmalısın. İşin mantığını öğrenmden yeni nesil çözmen imkansız. Şimdiden sınavda başarılar dilerim.
Hocam birde bir şey soracağım matematik önemli evet ama diğer derslerin iyi yaklaşık 350 puan yapabiliyorum diğer derslere daha fazla yüklensem bir şey çıkmaz mı 370-380 bandındaMerhaba. Bir ortaokul matematik öğretmeni olarak bu saatten sonra çok fazla bir şey yapamayacağını üzülerek söylüyorum. Karekök işlemleri kesir işlemlerine benzer.
Yeni nesil sorular kolay değil. Ama bu çözülemez anlamına gelmiyor. Kitaplarda abartı sorular mevcut olmasına rağmen, sınavda çıkan sorular anlaşılabilir, çözülebilir sorular oluyor.Soruların zorluk seviyesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Açıkçası biz ortaokuldayken sorular daha basitti gibi bu arkadaşın paylaştığına nazaran
7 mi cevapMerhaba 2 hafta sonra LGS sınavına gireceğim fakat kare kök sorularını bir türlü anlayamadım özellikle yeni nesil soruları nasıl neyimi arttırabilirim örnek soru bırakıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Netimi*
Evet 77 mi cevap
Yeni nesil sorular kolay değil. Ama bu çözülemez anlamına gelmiyor. Kitaplarda abartı sorular mevcut olmasına rağmen, sınavda çıkan sorular anlaşılabilir, çözülebilir sorular oluyor.
Hocam birde bir şey soracağım matematik önemli evet ama diğer derslerin iyi yaklaşık 350 puan yapabiliyorum diğer derslere daha fazla yüklensem bir şey çıkmaz mı 370-380 bandında
Aslında matematik düşük olunca işler çok zor. Buradaki açığı Türkçe ve Fen netini yükselterek karşılayabilirsin. Diğer sözel grup puanlamasıyla karşılamak zor. 1'e 3 ya da 1'e 4 soru gibi.Hocam birde bir şey soracağım matematik önemli evet ama diğer derslerin iyi yaklaşık 350 puan yapabiliyorum diğer derslere daha fazla yüklensem bir şey çıkmaz mı 370-380 bandında
Türkçede yaklaşık 15'e 3 Fener 16 2 yapıyorum diğerlinde 8 e 1 falanAslında matematik düşük olunca işler çok zor. Buradaki açığı Türkçe ve Fen netini yükselterek karşılayabilirsin. Diğer sözel grup puanlamasıyla karşılamak zor. 1'e 3 ya da 1'e 4 soru gibi.