Arama sonuçları: *

• Users: Klanta
  • In Felsefe
  • Content: Konular, Mesajlar
  • Order by relevance
  1. K

Evrim hakkinda tartisalim!

Ön Öncelikle körelmiş organların sayısı ilk çıktığında 120'yi geçerken gelişen bilim sayesinde aslında o körelen organların bir çoğunun bir fonksiyona sahip olduğu ortaya çıktı. Örneğin meme ucu. İlk başta tamamen gereksiz ve anlamsız bir vücut parçası sanılırken aslında bütün sinir uçlarının...
  2. K

:D İlk insan topraktan yaratılmıştır. Ve evrim geriye değil hep ileriye doğru hareket eder. Eldeki kaynaklara göre çeşitlilik sunar. Yani burada kastettiğin şeyin gerçekleşmesi için savunduğun evrime ters işlemesi gerekir. Ufacık bir toprak parçasının oluşması için binlerce sene geçmesi gerekir...
  3. K

Dostum, benim dini anlamda veya yaratıcı ile bir problemim yok. Fakat şunu anlamıyorum. Dini olarak veya Tanrısal olarak bir bağlantısı olmayan konular neden hemen oraya çekiliyor? İslama inanmak için evrimi yok mu saymak gerekir? Yoksa evrimin yaratıcının bir kanunu olduğu gerçeği ile yüzleşip...
  4. K

Yav girmeyeyim, hiç konuşmayayım diyorum da bu husus tam benlik. O yüzden izinsiz balıklama atlıyorum. Öncelikle, evrimin olması, yaratıcının varlığına veya yokluğuna ispat değildir. Hatta yaratıcıya bir yaratma alternatifi olarak da kullanılabilir inananlar tarafından. Bunun dışında, evrim...
  5. K

Evrimin tartışılacak bir konusu olduğunu düşünmüyorum. Sadece bilgi alışverişi yapılabilir.
  6. K

İslam inanç çelişkisi

Bir gün inanç konusunda tartışırken işin sonu kavgaya varmaz ise, bilin ki biz olmuşuz. Her seferinde mi ucu aynı noktaya gelir arkadaş...
  7. K

İslam inanç çelişkisi

Adal Adalet dediğin, yasalara uymayanlara ceza vermek değil mi? Merhamet de bu davranışları yapmamaları konusunda yeteri kadar uyarmak değil mi?
  8. K

İslam inanç çelişkisi

Yapılan tüm müdahaleler bir sebep sonucu olmuştur. En basitinden, lut kavmi. Kendi cinslerine ilgi duyup ilişki yaşamak İslam'da açıkça yasaklanmıştır. Bunun sonucunda bu yasağa karşı durup inat edip, geri dönmeyen kavim de helak edilmiştir. O kavim yaratıcının verdiği özgür irade ile yasaklanan...
Top Bottom