Neler Yeni

İslam inanç çelişkisi

Delusion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
yusuf aktaş
namaz kılmanın bana ne faydası var, kendine tapmamızı istiyor
Bunun cevabı basit. Genelde Allah'ın namaz kılınmasına ihtiyacı yok, insanların Allah katında bir yer hak etmesi için insanların ihtiyacı var derler.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Bunun cevabı basit. Genelde Allah'ın namaz kılınmasına ihtiyacı yok, insanların Allah katında bir yer hak etmesi için insanların ihtiyacı var derler.
İhtiyacı olmadıgını biliyorum, otomatik olarak günah, sevap seviyemize göre göre cennet cehenneme soksa daha mantıklı oolur, namazın anlamı yok.

İceWolf

80+ Silver
namaz kılmanın bana ne faydası var, kendine tapmamızı istiyor
Sana araştırcak bir konu daha. Namaz ve abdestin sana ne faydası var? Önce bir abdest al, sonra bir namaz kıl. En sonundada düşün, Abdest ve namaz fayda sağladımı sağlamadımı karar ver.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
bu tarz insanların videolarını izleme arkadaşımınla röportaj yaptılar ve onun söylediği çoğu şeyi kesmişler sanki çocuk haksı gibi göstermişler onun söylediğine göre ayrıca yanıltıcı bilgiler kullanıyorlar bu adamların rezil olduğu bir video var mesela Evrim Ağacı bunlara çok iyi cevap verdi
Sen o dediğin tarz yerlerin videolarını izleme. İnsanın hayretini öldürmeye yönelik videoları yapıyorlar. Bilim maskesiyle insanların inancına saldırı kabul edilemez.

Biz videolarda gördüğümüze göre değerlendirme yapıyoruz. Sen merak etme. Ne izleyeceğimize kendimiz karar verebiliriz.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Sana araştırcak bir konu daha. Namaz ve abdestin sana ne faydası var? Bi dene abdest almayı, bide namaz kılmayı. Abdest ve namaz fayda sağladımı sağlamadımı karar ver.
hiç bir faydası yok emin ol

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
Hem insanlığın bir sınav için yaratıldığı, iradeli olduğuna sonucunda da cehennem cennet ile ödüllendirileceğine inanılıyor hem de Allah due edip bu geçici hayatta daha iyi ve lehine şeyler isteyip müdahale etmesi istenmesi bana çelişkili geliyor, sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?
allah size sadece ahiretinize sınavınıza odaklanın demiyor dünyayı değil ahiretinizi önemseyin derken dünyada aç kalın demiyor sen sınavını geçeceksin elbette ama hem sınavını geçerken hem de ferah bir hayat yaşayabilirsin

İceWolf

80+ Silver
hiç bir faydası yok emin ol
Kendi adına konuş. Faydasını görmeyen insan zaten yapmaz. Abdestin temizliğine ve bedenine, namazın ruhuna ve bedenine verdiği faydayı denemeden anlayamazsın. Denemeden edilen her laf boş kalır.

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
Öğretmenin sana birşeyler aktarıyor ve öğrendin mi öğrenmedin mi diye de sınav yapıyor ama sınavda sevdiği öğrencilere yardımda bulunuyor. Bu öğretmenin sınav yapma amacına ters oluyor. Aynı şekilde islam içinde geçerli. Bir sınav için buradayız ve iradeliyiz. Hayvanlardan en büyük farkımız aklımız ve bizden bunu kullanmamızı istiyor. Ve bu sınavdan geçenler cennet ile ödüllendirilecek. Mantıken Allah'ın kullarına yardım etmesi de kendi amacına ters oluyor.

Biri Allah'ın merhameti zoruna mı gitti gibisinden öfkeyle bir şey yazmış. Öncelikle dinini, inancını, değer verdiğin bir şeyi tartışmak hoşuna gitmiyorsa konudan çıkabilirsin, öfkeye gerek yok.

Biri de Lut Kavminden bahsetmiş, çok güzel bir örnek. Hem sizi sınıyorum, iradelisin ve sonuçlarına ahirette ödeyeceksin denmesine rağmen Lut Kavmini kendi yolunda olmadığı vs. helak ediyor, bu Allah'ın amacına terstir ve çelişir.
isteyin vereyim diyor iste çalış versin ayrım yok
sadece müslümanların istedikleri olmuyor bu dünyada

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Kendi adına konuş. Faydasını görmeyen insan zaten yapmaz. Abdestin temizliğine ve bedenine, namazın ruhuna verdiği faydayı denemeden anlayamazsın. Denemeden edilen her laf boş kalır.
bir dünya istek var bunların hepsi faydalı mı diyorsun

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Yusuf Çağdaş Canpolat
Hem insanlığın bir sınav için yaratıldığı, iradeli olduğuna sonucunda da cehennem cennet ile ödüllendirileceğine inanılıyor hem de Allah due edip bu geçici hayatta daha iyi ve lehine şeyler isteyip müdahale etmesi istenmesi bana çelişkili geliyor, sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?
dostum kimsenin dini ile dalga geçmem saygı duyarım hatta herkes nasıl inandıysa öyle Ölür Benim Düşüncem

Elmeryy

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
947
İsim
Ömer Yılmaz
Steam
#forEF Elmeryy
Discord
elmeryy
İhtiyacı olmadıgını biliyorum, otomatik olarak günah, sevap seviyemize göre göre cennet cehenneme soksa daha mantıklı oolur, namazın anlamı yok.
işte dostum aslında en büyük sınavımız bu farkında değilsin

İceWolf

80+ Silver
Burdaki konuşmaların sıkıntısı şu: Arkadaşlar araştırmak istemiyor. Birisi dünyanın sırrını anlatsın onlarda sorgulasın yada kısır muhabbetler edilsin isteniyor.
bir dünya istek var bunların hepsi faydalı mı diyorsun
Evet, ya senin için, ya ailen için, ya toplumun için, ya dünya için, yada tüm insanlık için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,278
Üyeler
163,632
Son üye
dicklesswonder
Top Bottom