Delusion
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 14
- İsim
- yusuf aktaş
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben zaten karşıt düşüncedeyim şuan çelişki olmadığına dair verilen cevaplar tatmin etmedi. Benim amacım birilerinin inancına zarar vermek değil o şekilde anlaşılmak istemiyorum, sizin nezlinizde söylemiyorum ama öyle anlayanlar mevcut. sadece kendi doğrularıma hapsolmak istemiyorum, fikirlerin gelişmesi için karşıt fikirlerde önem sahibi.ben böyle düşünmüyorum açıkçası, bence çelişmiyor tam uyuşuyor.
öğretmen sınav yapıyor ve sınavda baktı öğrenciler zorlanıyor düşük not alacaklar o da zaten kendi yaptığı sınav o yüzden yapamayanlara yardım ediyor yani onlara acıyor düşük not almaması için uğraşıyor ki zaten bu sınavı yapamayanlar da geleceği parlak olmayanlar yani kimseye rakip olmayacak insanlar
Allah da böyle işte kulları evet kendi sınav yapıyor ama kulları cehenneme gitmesin diye yine onlara yardım ediyor ancak can alıcı noktayı iradelerine bırakıyor örneğin namaz
cennete girebilme kontenjanı da yok o yüzden ona yardım ediyorsun haksızlık muhabbeti de olmaz o yüzden Allah da gerçekten isteyen bütün kullarına yardım eder.
umarım anlatabilmişimdir karşıt düşünceniz var ise tartışabiliriz.