Neler Yeni

İslam inanç çelişkisi

Delusion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
yusuf aktaş
ben böyle düşünmüyorum açıkçası, bence çelişmiyor tam uyuşuyor.

öğretmen sınav yapıyor ve sınavda baktı öğrenciler zorlanıyor düşük not alacaklar o da zaten kendi yaptığı sınav o yüzden yapamayanlara yardım ediyor yani onlara acıyor düşük not almaması için uğraşıyor ki zaten bu sınavı yapamayanlar da geleceği parlak olmayanlar yani kimseye rakip olmayacak insanlar

Allah da böyle işte kulları evet kendi sınav yapıyor ama kulları cehenneme gitmesin diye yine onlara yardım ediyor ancak can alıcı noktayı iradelerine bırakıyor örneğin namaz

cennete girebilme kontenjanı da yok o yüzden ona yardım ediyorsun haksızlık muhabbeti de olmaz o yüzden Allah da gerçekten isteyen bütün kullarına yardım eder.

umarım anlatabilmişimdir karşıt düşünceniz var ise tartışabiliriz.
Ben zaten karşıt düşüncedeyim şuan çelişki olmadığına dair verilen cevaplar tatmin etmedi. Benim amacım birilerinin inancına zarar vermek değil o şekilde anlaşılmak istemiyorum, sizin nezlinizde söylemiyorum ama öyle anlayanlar mevcut. sadece kendi doğrularıma hapsolmak istemiyorum, fikirlerin gelişmesi için karşıt fikirlerde önem sahibi.

Atyxah

80+ Silver
Ben zaten karşıt düşüncedeyim şuan çelişki olmadığına dair verilen cevaplar tatmin etmedi. Benim amacım birilerinin inancına zarar vermek değil o şekilde anlaşılmak istemiyorum, sizin nezlinizde söylemiyorum ama öyle anlayanlar mevcut. sadece kendi doğrularıma hapsolmak istemiyorum, fikirlerin gelişmesi için karşıt fikirlerde önem sahibi.
hocam Kur'an'ın hiç türkçesini okudunuz mu

MYSTIC

80+ Silver
Şuan çok vaktim olmadığı için tam detaylı araştıramadım ama Hz Muhammed gelen vahiyleri deri, kemik gibi şeylere yazıyor ve kendi yaşamı boyunca onları toparlamıyor veya toparlayamıyor orası tartışılır. Kuran Muhammed'ten sonra toparlanıp kitap haline getiriliyor ve şuan peygamberin hırkasından tutun sakal kılına kadar saklamışlar ama ilk yazılan vahiyler yok ortalıkta bu da toparlayan kişilerin değiştirmiş olma ve ilk vahiyleri ortalıktan kaldırma olasılığını ortaya çıkarıyor.
1.Hırka vs. dediğin sadece Hz. Muhammed'in olduğuna inanılan şeyler.Kesin değil yani.
2.Yazılan ilk vahiylerin ortalıkta olduğunu bilirsin.Kuranın ilk ayeti,ilk suresi şu an elimizde zaten.Ha aradakiler kayboldu dersen bu kuranı "AAAAAAA KURAN ARTIK GERÇEĞİ YANSITMIYOOORR" denecek hale getirmez.
3.Değişmediği kesin.O zamanın insanları

MYSTIC

80+ Silver
Hocam kendi doğrularınıza hapsolmak isetmiyorsanız en iyi cevap biz değil,kurandır.Burada binbir türlü insan var,herkes farklı mezhep,bazıları troll,o bu şu derken yanlış bilgiler öğrenip İslamı yanlış sanar,kendi doğrunuzda kalmaya devam edersiniz.
Kuranın türkçe meal kitabını alın,tamamını okuyun.Mantığınızın uyuşmadığı yerlerde de internetteki diğer meallere başvurun.

Lubbock

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
183
İsim
Efe
umarım sorgulamaya devam edersiniz ve insanların sirf bilmedigi seyleri inanmadan duramama acizligi yüzünden mitolojik olaylarla doldurma istegi dogrultusunda ortaya çıkan dinlerin zincirlerinden kendinizi kopartirsiniz

Mazael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
atlas
1.Hırka vs. dediğin sadece Hz. Muhammed'in olduğuna inanılan şeyler.Kesin değil yani.
2.Yazılan ilk vahiylerin ortalıkta olduğunu bilirsin.Kuranın ilk ayeti,ilk suresi şu an elimizde zaten.Ha aradakiler kayboldu dersen bu kuranı "AAAAAAA KURAN ARTIK GERÇEĞİ YANSITMIYOOORR" denecek hale getirmez.
şimdi 2. şeyi kanıtlayamazsın çünkü tam olarak kuranı ve dini kanıtlayamazsın. bu bilgi olur iman değil aynı şekilde 3. de iman hiç bir zaman tam değildir akıl ve mantık yolu ile senin çözmeni gerektirir bunu farklı şekillerde anlayabiliriz mesela sümerlerde bulunan taş tabletlerde kuran ile yakın şeylerin yazılığı 2 farklı yönde algılanılabilir
1. yol sümerlere de zamanında peygamber gönderilmiş bu da 128 bin peygamberden birisinin sümerlere gittiğinin kanıtı
diğeride Hz.Muhammed'in o taş tabletleri okumuş olup kurana eklemesi

Delusion

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
yusuf aktaş
Sonuç olarak değiştirildiğinde dair bir olasılık var ama bu bir pek bir şey ifade etmez sadece olasılık işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

umarım sorgulamaya devam edersiniz ve insanların sirf bilmedigi seyleri inanmadan duramama acizligi yüzünden mitolojik olaylarla doldurma istegi dogrultusunda ortaya çıkan dinlerin zincirlerinden kendinizi kopartirsiniz
Ben 2 senedir inançsızım ama yinede farklı fikirler duymak hoşuma gidiyor.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
Yani dine inanmayanların hepsinin nedeni cübbe takmış insanların yüzünden. Sorulan sorulara saçma cevaplar verip tam açıklayamadıkları için insanın içinde bir şüphe oluşuyor. Eğer soruya cevap veremiyorsa direk şiddete yada kaba davranışlar yapıyorlar. insanları rencide ediyorlar. Din öğretmenleri İmamlar buna en iyi örnekler. Mesela ben 8. Sınıfta din öğretmenime Allahın madem her şeye gücü yetiyorsa neden melekler var? Diye sorduğumda beni sınıf içinde dövmüştü. Sen nasıl böyle soru sorarsın demişti.
yerden göğe kadar haklısın benimde dinden soğuma sebebim dinden çıkan öldürülür tarzı şeyler söyleyen insanlar yüzünden

MYSTIC

80+ Silver
şimdi 2. şeyi kanıtlayamazsın çünkü tam olarak kuranı ve dini kanıtlayamazsın. bu bilgi olur iman değil aynı şekilde 3. de iman hiç bir zaman tam değildir akıl ve mantık yolu ile senin çözmeni gerektirir bunu farklı şekillerde anlayabiliriz mesela sümerlerde bulunan taş tabletlerde kuran ile yakın şeylerin yazılığı 2 farklı yönde algılanılabilir
1. yol sümerlere de zamanında peygamber gönderilmiş bu da 128 bin peygamberden birisinin sümerlere gittiğinin kanıtı
diğeride Hz.Muhammed'in o taş tabletleri okumuş olup kurana eklemesi
Hocam 3.yü yok varsayın.Onu silecektim silememişim.
Sümerlere peygamber gönderildiğini bilmiyordum,araştıracağım

Atyxah

80+ Silver

AK47

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
761
İsim
Yılmazhan Yıldız
Hem insanlığın bir sınav için yaratıldığı, iradeli olduğuna sonucunda da cehennem cennet ile ödüllendirileceğine inanılıyor hem de Allah due edip bu geçici hayatta daha iyi ve lehine şeyler isteyip müdahale etmesi istenmesi bana çelişkili geliyor, sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?
Dostum ben senin durumunu anlıyorum :D . Zamanında benim kafamda seninkinden beter düşünceler vardı. Gerçekten bu olayları çok düşünürsen kafayı yersin diyenlere inanmıyordum ben lakin 2 hafta ruh gibi gezdim evde ne yemek yedim ne uyudum ailem korkudan psikoloğa mı götürmedi neler neler :D . En son toparladım kendimi gittim tek tek önce kendi mahallemde sonra şehirdeki bir çok camiyi gezip çoğunun imamıyla konuştum. Şöyle söyleyeyim sana yaklaşık 30-40 imamla konuşmuşumdur bu aklımdaki soruları. En son sağlam bir hoca buldum ve gidip onla konuştum. Aklımda ne varsa çelişkili her şeyi sordum. Bir çoğuna net cevap veremedi. Kısaca aldığım cevabı söyleyeyim sana; Bir insan Kuran'ı tamamen anlayamaz. İnsanın mantığına (Örneğin) %80 i uyar. Kalan %20 ise inançtır. Kalpten gelir. Kısaca böyle bir cevap aldım dostum. Ne kadar araştırırsan araştır o kafandaki soruların cevabını hiç bulamayacaksın ve hiçkimse de sana tatmin olabileceğin bir cevap veremeyecek. Ben bununla en az 3-4 sene uğraştım. Hatta arkadaş ortamında allahsız diye lakaplandım :D . Düşünce yapını da beğendim bu arada. Dar düşünen kör insanlar gibi olmayan gençleri gördükçe mutlu oluyorum. Saygılar.

Top Bottom