Sıvı soğutucu RAM'lere çarptığı için takamıyorum

wQueX

80+
Reaksiyon skoru
16
Sistemim bu BLADE-4060 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
Aldığım soğutucu.
www.gaming.gen.tr

Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 Sıvı Soğutucu

Hem su bloğu hem de fanlar, desteklenen anakart yazılımı ile kontrol edilebilen ve senkronize edilebilen adreslenebilir RGB aydınlatma ile donatılmıştır.
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
RAM'lere carptığı için ve anakartım mATX olduğundan dolayı üst kısmına takamıyorum. Kasanın ön kısmına monte edebilir miyim yoksa iade mi edeyim
İşlemcim 90 dereceleri görüyor bir çare bulmam lazım.

Sistemim bu BLADE-4060 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS Dual GeForce RTX 4060 V2 BULK OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
Aldığım soğutucu.
www.gaming.gen.tr

Hem su bloğu hem de fanlar, desteklenen anakart yazılımı ile kontrol edilebilen ve senkronize edilebilen adreslenebilir RGB aydınlatma ile donatılmıştır.
www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
RAM'lere carptığı için ve anakartım mATX olduğundan dolayı üst kısmına takamıyorum. Kasanın ön kısmına monte edebilir miyim yoksa iade mi edeyim
kasanın ön kısmına takarsan içeri sıcak hava alacaksın ve bütün ekipmanlar ısınacak kasana sığmıyorsa iade et

Aldığım soğutucu.
www.gaming.gen.tr

www.gaming.gen.tr
www.gaming.gen.tr
5600 için orta seviye hava bile yetiyor phantom spirit alın direkt sorun çıkarmaz en azından
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki nasıl bir çözüm ile işlemci sıcaklığını düşürebilirim?
hava soğutma ile çözersin bende 5600xle 214xt kullanıyordum 60 dereceyi geçmiyordu 5700x3d var şuan buda max 65 70 görüyor

dostum kule tipi kullan daha iyi ben öyle yapıyorum aynı kasa ve psu var hatta sistem direk aynı sadece r5 7600 var 7600 ü full yükteyken 40-45 i geçmiyor kule tipinde imzamdaki soğutucu takılı sistemde king model tek fanlı .

dostum kule tipi kullan daha iyi ben öyle yapıyorum aynı kasa ve psu var hatta sistem direk aynı sadece r5 7600 var 7600 ü full yükteyken 40-45 i geçmiyor kule tipinde imzamdaki soğutucu takılı sistemde king model tek fanlı .
Hocam sizin soğutucunuz 3700tl şuan :) ben 1900 e aldım bunu

yok benimkinden al demiyorum elbette yine thermalright ın 1000-2000 tl arası çok güzel kule tipi soğutmaları var stok olsa kesinlikle frost commender önerirdim kule tipinin zirvesi diyebilirim inceleme ve kullanımıma dayanarak. phantom spirit pearless asassins falan bakın stokları varsa kule tipinde. kasanıza uyar muhtemelen :D
Hocam sizin soğutucunuz 3700tl şuan :) ben 1900 e aldım bunu

Sistemin soru cevaplarına biraz baktım 240mm radyatörlü sıvı soğutmalar uyumludur deniliyor ben mi yapamadım acaba ?

Normalde kule tipi soğutma seven biri değilim kaba duruyor diye düşünüyorum fakat rgbli dijital ekranlı olan modelleri var thermalright markasının kule tipinde mükemmeller. soğutma ve estetik konusunda. Eskiden sıvı soğutma der geçerdim bir kere kule tipine geçtim vazgeçemez oldum mükemmeller hem fiyat ucuz hem soğutması sıvılara nazaran çok daha iyi

Sistemin soru cevaplarına biraz baktım 240mm radyatörlü sıvı soğutmalar uyumludur deniliyor ben mi yapamadım acaba ?
kasa evet destekliyordur fakat anakartdan dolayı olmayabilir ben bunu yaşadım çünkü sıvı soğutma takıcaktım hem kasa boyutu hemde anakartın ufak olmasından dolayı takamamıştım kasa ve anakart değiştirip durumu çözmüştüm. İlla sıvı soğutma şart değilse kule tipine dön direkt üzmez. Elindekini iade edebilirsen direkt et yani.

Normalde kule tipi soğutma seven biri değilim kaba duruyor diye düşünüyorum fakat rgbli dijital ekranlı olan modelleri var thermalright markasının kule tipinde mükemmeller. soğutma ve estetik konusunda. Eskiden sıvı soğutma der geçerdim bir kere kule tipine geçtim vazgeçemez oldum mükemmeller hem fiyat ucuz hem soğutması sıvılara nazaran çok daha iyi

kasa evet destekliyordur fakat anakartdan dolayı olmayabilir ben bunu yaşadım çünkü sıvı soğutma takıcaktım hem kasa boyutu hemde anakartın ufak olmasından dolayı takamamıştım kasa ve anakart değiştirip durumu çözmüştüm. İlla sıvı soğutma şart değilse kule tipine dön direkt üzmez. Elindekini iade edebilirsen direkt et yani.
elimde kaldı büyük ihtimalle bu sıvı soğutucu :(

Gamingen de iade seçeneğini bulamıyorum

https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ bahsettiğim ürün bu mesela gayet güzel bence.

https://www.gaming.gen.tr/urun/6287...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ birde bu sanki aynılar ama niye fiyat farkı var bilmiyorum. Buldum rgb var olduğu içinmiş :D Ayrıca CFM değerleri sıvı soğutmaya göre daha iyi 80-89 cfm fanlar 2k rpm de dönüyor ben biostan turbo moda alıyorum yeterli oluyor fanlar gayet iyi çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,282
Üyeler
183,256
Son üye
CetrayX
Geri