Bilgisayarı açtığımda ekran gelmiyor

emretas96

80+
Reaksiyon skoru
31
DualCore Intel Pentium E6600 3066 Mhz
Asus P5G41T-M LX
Kingston 2GB DDR3 1333 Mhz x2
Samsung Sata 2 320 GB 5400 RPM

Sistemim buydu.
Ben ikinci el Q9400 işlemci, Rx 470 ekran kartı, 4 GB DDR3 ram sıfır 500w psu aldım. Bugün taktım her şeyi düğmeye bastım bütün fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor hdd de çalışmıyor sanırım kasanın önündeki ışığı yanmıyor sorun nerede olabilir?

Asus P5G41T-M LX

Sistemim buydu.
Ben ikinci el Q9400 işlemci, Rx 470 ekran kartı, 4 GB DDR3 ram sıfır 500w PSU aldım. Bugün taktım her şeyi düğmeye bastım bütün fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor HDD de çalışmıyor sanırım kasanın önündeki ışığı yanmıyor sorun nerede olabilir?
Hmm erkan kartını düzgün taktığınızdan eminmisiniz veya kabloları hdd kablosu fln
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@crazyreign

Bu arada ekran kartı 2.el dimi ve kaça aldınız ?

Asus P5G41T-M LX

Sistemim buydu.
Ben ikinci el Q9400 işlemci, Rx 470 ekran kartı, 4 GB DDR3 ram sıfır 500w PSU aldım. Bugün taktım her şeyi düğmeye bastım bütün fanlar çalışıyor ama ekran gelmiyor HDD de çalışmıyor sanırım kasanın önündeki ışığı yanmıyor sorun nerede olabilir?
sorun ramlerde olabilir. yeni aldığınız ramı çıkarıp eskisiyle açmayı dener misiniz?

Hmm erkan kartını düzgün taktığınızdan eminmisiniz veya kabloları HDD kablosu fln

@crazyreign

Bu arada ekran kartı 2.el dimi ve kaça aldınız ?
Hdd söktüm taktım bi kaç kere başka güç girişi de taktım düğmeye ilk bastığımda bi çalılır gibi oluyo gidiyor ekran kartı taktım güzelce. Hdd çalışmasa bile bios gözükmesi gerekmez mi ? 850₺ aldım

sorun ramlerde olabilir. yeni aldığınız ramı çıkarıp eskisiyle açmayı dener misiniz?
Yarın deneyeyim ama ram çalışıyordu test edip almıştım

Anakarta takılacak olan kablolara yeniden göz at. Gözden kaçırmış olduğun olabilir.

Anakarta takılacak olan kablolara yeniden göz at. Gözden kaçırmış olduğun olabilir veya Power sw kablolarını düzgün taktın mı?
Açıkcası kasa küçük o yüzden kabloları düzgün takamamış olabilirim yarın sistemi masaüstüne toplayacağım denemek için umarım basit bir sorundur. Anakarta düzgün takamasam bile hdd neden çalışmıyor veya fanlar dönüyor ekran kartı zaten ek güç istiyor. Bu ekran kartı pci 3.0 benim anakart 2.0 bundan olabilir mi test ettiğim yerde de anakart 2.0 olduğu söylenilmişti

Açıkcası kasa küçük o yüzden kabloları düzgün takamamış olabilirim yarın sistemi masaüstüne toplayacağım denemek için umarım basit bir sorundur. Anakarta düzgün takamasam bile HDD neden çalışmıyor veya fanlar dönüyor ekran kartı zaten ek güç istiyor. Bu ekran kartı pci 3.0 benim anakart 2.0 bundan olabilir mi test ettiğim yerde de anakart 2.0 olduğu söylenilmişti
@crazyreign Hocam bakar mısın?
PCİ 3.0 anakarta 2.0 ekran kart takılmaz diye biliyorum ben ama.

ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü almayı deneyin eğer görüntü verirse büyük ihtimalle ekran kartında sıkıntı var. Ekran kartına bağlıyken ekrana hiçbir şey gelmiyor değilmi?

@crazyreign Hocam bakar mısın?
PCİ 3.0 anakarta 2.0 ekran kart takılmaz diye biliyorum ben ama.
Anakart 2.0 ekran kartı 3.0

ekran kartını çıkarıp anakarttan görüntü almayı deneyin eğer görüntü verirse büyük ihtimalle ekran kartında sıkıntı var. Ekran kartına bağlıyken ekrana hiçbir şey gelmiyor değilmi?
Ekran kartını test edip aldım ekran kartında sadece dvi çıkışı var onu vga yapan bi aparat verdi acaba ondan mı ama hdd neden çalışmıyor

He yanlış yazmışım oraya, tam tersi. Takılmaz diye biliyorum reis ben

Ekran kartın pcı e slotu anakartına uyumlu olması lazım. Bu olayın aynısını yaşamıştım. Ürün sipariş vermiştim daha sonra fark ettim, geldi ürün geri gönderdim. Başka bir anakart aldım.

He yanlış yazmışım oraya, tam tersi. Takılmaz diye biliyorum reis ben
Yok başka bir sorun var eski psu geri taktım ekran kartını söktüm pc çalılıyor ama görüntü gelmiyor hdd çalışmıyor ama önceden çalışıyordu hdd yanmış olabilir mi? Eski psu da hdd giden 5 kablo var yeni psu da 4 kablo var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,846
Üyeler
184,062
Son üye
pablo rojae
Geri