Ryzen 5 5625U Laptop Alınır mı?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
12000
Öncelikle herkese günaydın

Arkadaşlar 12 bin bütçem var ve laptop almak istiyorum.
Ara sıra oyun oynayan birisiyim ve memlekete vs gideceğim için masaüstü yerine laptop alacağım.

IdeaPad 1 15ALC7 Ryzen 5 5625U modelini gördüm ve AI'a sorduğum zaman bu fiyata çok iyi dedi fakat gene de bir insan yorumu almak istedim.

Almaya değer mi?
RAM ve Disk değişip yükseltilebilir mi?
Veya başka cihaz öneriniz (bütçem tam 12 bin)

Öncelikle herkese günaydın

Arkadaşlar 12 bin bütçem var ve laptop almak istiyorum.
Ara sıra oyun oynayan birisiyim ve memlekete vs gideceğim için masaüstü yerine laptop alacağım.

IdeaPad 1 15ALC7 Ryzen 5 5625U modelini gördüm ve AI'a sorduğum zaman bu fiyata çok iyi dedi fakat gene de bir insan yorumu almak istedim.

Almaya değer mi?
RAM ve Disk değişip yükseltilebilir mi?
Veya başka cihaz öneriniz (bütçem tam 12 bin)
5625u ısınan ısındıkça drop sorunu yaşayan işlemci. LaptopModeli bilmiyorum soğutması nasıl ama turbo modunu kapatarak kullanabilirsin. Ama tam performans alamazsın

5625u ısınan ısındıkça drop sorunu yaşayan işlemci. LaptopModeli bilmiyorum soğutması nasıl ama turbo modunu kapatarak kullanabilirsin. Ama tam performans alamazsın
CPU Benchmark karşılaştırması yaptığım zaman bu işlemci iyi görünüyordu. Isınma sorunu çok olur mu? Başka bir cihaz tavsiyeniz var mı?

CPU Benchmark karşılaştırması yaptığım zaman bu işlemci iyi görünüyordu. Isınma sorunu çok olur mu? Başka bir cihaz tavsiyeniz var mı?
Ben kullandım. 2 fan çıkışı olmasına rağmen. 90 dereceleri buluyor. Fps drop sorunu yaratıyordu. Turbo modu kapatınca bazı oyunlarda sorunsuz bazı oyunlarda açmıyordu. Güçlü işlemci sözüm yok. Oyun için basit oyunlar. Sizin laptopa baktım. Sadece altta ızgara var yanlarda hava çıkışı görmedim. Benimkinden fazla isinanilir. Amazon kendi satiyorsa deneyin iade edersiniz.

Sizin yerinizde olsam. Oyun oynucaksanız paylaşımlı değil, harici ekran kartlı bakarım. Laptopta IPS ekran , harici ekran , yükseltilebilir ram , soğutma izgarasi olan bir modele bakardım. 12 13 e daha iyisi acelen yoksa bulunur. Aldiginz zaman keşke 3 daha koyup daha iyisini alsaymisim dememek için 😅

Bakalım gün içinde daha iyi cevap gelmezse bu bahsettiğim laptopu alacağım gibi görünüyor. Çünkü 3 bin verip daha iyisini alsaydın paradoksu bitmez 😁
Ne tür oyunlar oynuyorsun. Ramden yiyecek ekran kartı olmadığı için. Buda ram alman lazim. Teknik servislerin çoğu kendin takarsan garanti dışı ediyor. Acer de öyle, Lenovo bilmiyorum. Laptop piyasa takip etmek lazım uyguna bulmak için. Geçen hafta Teknosa da 4060 li laptop 19 bine satıldı. İlla peşin değil taksitle de alabilirsin.

Ne tür oyunlar oynuyorsun. Ramden yiyecek ekran kartı olmadığı için. Buda ram alman lazim. Teknik servislerin çoğu kendin takarsan garanti dışı ediyor. Acer de öyle, Lenovo bilmiyorum. Laptop piyasa takip etmek lazım uyguna bulmak için. Geçen hafta Teknosa da 4060 li laptop 19 bine satıldı. İlla peşin değil taksitle de alabilirsin.
Minecraft, çok çok nadir olarak bannerlord veya GTA 5. Hocam eğer 16gb ram, 3 3200g masaüstü sistemle aynı veya daha iyi performansa sahipse tamamdır benim için. Ram olarak da ürüne zarar verilmediği sürece problem olmaz diye biliyorum ama garanti muhabbeti problem değil. Dediğim gibi 3200g'den daha iyi ise veya kafa kafaya ise işimi çok iyi görür.

Minecraft, çok çok nadir olarak bannerlord veya Minecraft. Hocam eğer 16gb ram, 3 3200g masaüstü sistemle aynı veya daha iyi performansa sahipse tamamdır benim için. Ram olarak da ürüne zarar verilmediği sürece problem olmaz diye biliyorum ama garanti muhabbeti problem değil. Dediğim gibi 3200g'den daha iyi ise veya kafa kafaya ise işimi çok iyi görür.
Sikinti şu dostum bu oyunlar işlemci ağırlıklı ve işlemci ısınan işlemci. Yanlarda ızgara olsa tamam derim. O da yok. İşlemci ısındıkça kendini korumaya aldığı için oyunda takılmalar FPS düşmesi olucaktir. Kağıtta iyi olması seni yanıltmasın.

Sikinti şu dostum bu oyunlar işlemci ağırlıklı ve işlemci ısınan işlemci. Yanlarda ızgara olsa tamam derim. O da yok. İşlemci ısındıkça kendini korumaya aldığı için oyunda takılmalar FPS düşmesi olucaktir. Kağıtta iyi olması seni yanıltmasın.
Peki bu fiyata başka ne alabilirim?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,038
Üyeler
183,050
Son üye
ahmetabic
Geri