I5 14600k 5060ti 16gb darboğaz olurmu ?

Knk o zaman böyle aldım daha mantıklı diyorsanız Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sonradan Ram Ve sıvı doğutma almayı düşünüyorum.

işlemciyi 9600x veya 7700x yapıp bu sistemi alın hocam.
Rami de 6000Mhz olanı seçebilirsiniz.

28.5 k ekran kartı
3.2 k anakart
5.5 k işlemci
2 k ram

2k ssd
3.8 k kasa
2k psu
toplam 47 bin ama kasanın görünüşünden ödün verip daha fiyat performans bi kasa alırsan 45 bin olur bütçe çıkarsa 47 k hali çıkmazsa 45 bin halini atarım kasayı değişip
https://www.idefix.com/thermalright...rulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-p-5982415 bu da işlemci soğutucusu 800 TL bütçe kaç max olur ona göre düzenleriz.

hocam onu 45 e alacağıma şuan da https://www.incehesap.com/orion-nex...70786,2270789,2327999,2270795,2270801,2290361 şu sistem daha mantıklı geliyor hatalımıyım acaba 2 k 5070 e geçiş yapıyorum ama 5070 te kortuğum kısım 12 gb olması sadece

50 k max en fazla
12GB Vram yeterli hocam endişelenecek bir şey yok. Benim attığım sistemde de 7700x + 5070 eklenirse sizin sistemden 2k daha pahalı oluyor ama işlemci 7700x oluyor onu da düşünün derim.

28.5 k ekran kartı
3.2 k anakart
5.5 k işlemci
2 k ram

2k ssd
3.8 k kasa
2k psu
toplam 47 bin ama kasanın görünüşünden ödün verip daha fiyat performans bi kasa alırsan 45 bin olur bütçe çıkarsa 47 k hali çıkmazsa 45 bin halini atarım kasayı değişip
https://www.idefix.com/thermalright...rulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-p-5982415 bu da işlemci soğutucusu 800 TL bütçe kaç max olur ona göre düzenleriz.
Bu şekilde almanın pek bir mantığı yok zaten aynı fiyata geliyor hazır sistemle. Ekran kartı da termal olarak çok iyi değil.

bütçe max 50 k ise aynı ram den bi tane daha alırsın 32 gb olur. 49 k oluyor zaten attığım işlemci soğutucusu ile 50 k ya mis gibi tamamlanmış olur ekran kartını beyaz istemezseniz aynı fiyata siyahıda var kasayıda beyaz yapabilirsiniz aynı fiyatta sanırım.

hocam onu 45 e alacağıma şuan da https://www.incehesap.com/orion-nex...70786,2270789,2327999,2270795,2270801,2290361 şu sistem daha mantıklı geliyor hatalımıyım acaba 2 k 5070 e geçiş yapıyorum ama 5070 te kortuğum kısım 12 gb olması sadece

50 k max en fazla
1749582032339.webp

Bu şekilde alabilirsiniz. Bütçe varsa 9600x veya 7700x çıkmah daha iyi olur.

12GB Vram yeterli hocam endişelenecek bir şey yok. Benim attığım sistemde de 7700x + 5070 eklenirse sizin sistemden 2k daha pahalı oluyor ama işlemci 7700x oluyor onu da düşünün derim.

Bu şekilde almanın pek bir mantığı yok zaten aynı fiyata geliyor hazır sistemle. Ekran kartı da termal olarak çok iyi değil.
hocam ama kasa falan daha kaliteli oluyor parçalarda öyle ekran kartı modeli değişebilir çok yakın fiyatta kaliteli modeller var 32 gb ram 1 tb ssd falan güzel bir anakartı oluyor bilmiyorum hocam bilir.

1749582054849.webp
Şöyle 5060 ti benim için yeterli diye düşünüyorum yani tabikide 5070 daha hoş ama ben fps oyunu oynuyorum ekran kartı yoracak şeylerle uğraşmadığım için ne düşünüyorsunuz acaba

kanka kasa halledilir ilerde diye düşünüyorum zaten yani fikrinizi sunmanız çok güzel tabikide ama kasa bana göre son planda haksızmıyım zaten kasa olarak şu attığım sistemdeki James Donkey varya kısa geniş kasadan istyiroum genelde
şu kasayı değiştirmenizi tavsiye ederim fanları raimbow istediğin renk olmuyor sabit oluyor ve hızları ayarlanmiyor bence benim attığım sistemi almalı kasası falan çok saglam.

Bu şekilde de alınabilir tabii ki.
yani 7700x yaptım bide5070 taktım 53k oluyor çok mantıklı geldi ama arkadaş kasa konusunda haklı olabilir hava akışı önemli kasa içinde benim için son planda ama ben mardinde yaşıyorum şuan yazın 50 derecelere çıktığı günler oluyor bu da böyle bir kasa için sıkıntı,

Bu şekilde de alınabilir tabii ki.
kanka şu nasıl işlemciyi ryzen 5 9600x yaparsam çok daha mantıklı gibi

kanka kasa halledilir ilerde diye düşünüyorum zaten yani fikrinizi sunmanız çok güzel tabikide ama kasa bana göre son planda haksızmıyım zaten kasa olarak şu attığım sistemdeki James Donkey varya kısa geniş kasadan istyiroum genelde

yani 7700x yaptım bide5070 taktım 53k oluyor çok mantıklı geldi ama arkadaş kasa konusunda haklı olabilir hava akışı önemli kasa içinde benim için son planda ama ben mardinde yaşıyorum şuan yazın 50 derecelere çıktığı günler oluyor bu da böyle bir kasa için sıkıntı,
dostum benim attığım sistemi alıyorsun 7700 x yapıyorsun bütçe yoksa ram 16 gb tek alıyorsun ileride 32 yaparsın onu toplam 50 k ya hallediyorsun mis gibi hava akışlı mis gibi sistem bende mardinliyim aslen oranın sıcağını biliyorum.

Kasa ile ilgili olumsuz bir yorum gözükmüyor internette. XPG o kadar da kalitesiz bir marka değil sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. 1-2 videoda da hava akışı iyi denmiş incelemelere bakmak gerek.

Geri