PC çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor yardım lazım,

drakathx

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,200
Arkadaşımda DDR4 sistem vardı geçen mavi ekran verdi ve format attı format attıktan sonra görüntü gelmemeye başladı PC çalışıyor monitöre görüntü gelmiyor bende DDR4 le uğraşmasın diye ddr5 Asus prime a620 m k eski sisteminden kalma anakart verdim ddr5 lexar thor 2x8 ram verdim M2 SSD verdim işlemci 0 aldık R5 7600x ekran kartı 3060ti toplayıp kurduk fakat durum aynen devam ediyor bu neyden olabilir PSU değiştirdik bios pil sök tak yaptık tek ram takıp denedik kasa değiştirdik ekran kartsız denedik uzay montaj denedik manuel çalıştırdık durum aynı monitör başka PC de görüntü veriyor. Bu neyden kaynaklı olabilir?

Ekran kartında sorun olabilir öncesinde ayrı ayrı DP kablo ve HDMI kablo ile deneyin bende bu sorun kablodan çıkmıştı

Ekran kartından sorun olabilir..
Ram iyi oturmamış olabilir

Ram tek slot tek tek dene tek ram ile çalıştır

Ho
Ekran kartından sorun olabilir..
Ram iyi oturmamış olabilir

Ram tek slot tek tek dene tek ram ile çalıştır
Hocam ekran kartı ledi yanıyor fanları çalışıyor stok fan takılı işlemcide stok fan çok düşük RPM de dönüyor stok mu sorunlu acaba yol açar mı bu duruma fan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartında sorun olabilir öncesinde ayrı ayrı DP kablo ve HDMI kablo ile deneyin bende bu sorun kablodan çıkmıştı
Anakartta hdmı bağladık gene aynı durum ekran kartsız denedik görüntü yok

Ho
Hocam ekran kartı ledi yanıyor fanları çalışıyor stok fan takılı işlemcide stok fan çok düşük RPM de dönüyor stok mu sorunlu acaba yol açar mı bu duruma fan

Slot mu demek istedin tam seni anlamadım

Slot sorunu olsa hiç tepki vermiyor

Ram dene demiştim birde

Ram dene demiştim birde
Stok fan takılı işlemci üstünde stok amd fan çok düşük RPM de dönüyor o yol açmış olabilir mi sorunq

Ho

PSU başka sistemde denediniz mi genelde PSU kaynaklı oluyor ama

Ram dene demiştim birde
Stok fan yeni değil R5 5600x de takılıydi ondan çıkarıp 7600x e taktık

Stok fan takılı işlemci üstünde stok amd fan çok düşük RPM de dönüyor o yol açmış olabilir mi sorunq
Bilgisayarin açılmadığı için düşük rpmde çalışması normal kanka yük altında yükselir ama sistem açılmadığı için ondan kaynaklanmiyordur

PSU başka sistemde denediniz mi genelde PSU kaynaklı oluyor ama
Psu denedik sorun yok başka sisteme taktık çalışıyor psu başka sistemdekini bağladık oda çalışıyor

Bilgisayarin açılmadığı için düşük rpmde çalışması normal kanka yük altında yükselir ama sistem açılmadığı için ondan kaynaklanmiyordur
Hocam anakart dolayı olabilir mi ? Anakarti geçen sene hazır sistemde aldım kenara attım ürünü anakartin kasaya oturduğu yuvaya cıvata sıkıştı bende sokemedim onu kenara attım kaldı baya hasar görmüş olabilir mi anakart

Psu denedik sorun yok başka sisteme taktık çalışıyor psu başka sistemdekini bağladık oda çalışıyor

Hocam anakart dolayı olabilir mi ? Anakarti geçen sene hazır sistemde aldım kenara attım ürünü anakartin kasaya oturduğu yuvaya cıvata sıkıştı bende sokemedim onu kenara attım kaldı baya hasar görmüş olabilir mi anakart
Keşke deneme şansın olsa inan bir fanın soketinden bile sistem bozuluyor olmaz diye bir şey yok tek tek denemek için arkadaşın felan yok mu parçaları denesen

Keşke deneme şansın olsa inan bir fanın soketinden bile sistem bozuluyor olmaz diye bir şey yok tek tek denemek için arkadaşın felan yok mu parçaları denesen
Hocam benim kendi sistemim var direkt arkadaşımda ve kardeşinde DDR4 sistem vardı bendede arta kalan parçalar vardı a620 m k lexar thor M2 ssd işlemci aldık arkadaşa lexar thor çalışıyor çünkü 1 hafta önce ben Xpg lan er blade aldım CL30 6000mhz o yüzden lexar thorlari kendi sistemimden söktüm çalışıyorlar di 😂

Hocam benim kendi sistemim var direkt arkadaşımda ve kardeşinde DDR4 sistem vardı bendede arta kalan parçalar vardı a620 m k lexar thor M2 ssd işlemci aldık arkadaşa lexar thor çalışıyor çünkü 1 hafta önce ben Xpg lan er blade aldım CL30 6000mhz o yüzden lexar thorlari kendi sistemimden söktüm çalışıyorlar di 😂
Olsun ram tam oturmadığı zamanda böyle yapar

Sen tek slot sök tak yap dene bir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,021
Üyeler
183,046
Son üye
emrylcn9
Geri