Çözüldü✓ RTX 5070 sistem toplama

Reaksiyon skoru
10
Bütçe
65000
Selamun aleyküm. RTX 5070 ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum bu konularda daha onceden cok bi tecrubem olmadığından yardiminiza ihtiyacim var. Akakçe fiyatlarinin resmini koyucam.

EKRAN KARTI: inno3d 2 fanlı OC RTX 5070 olarak dusunuyorum. Abdullah abi videosunda bunu kullanmiştı ve en uygun fiyatli kart da bu piyasada. Sadece kafama takılan biraz fark odeyerek 3 fanli veya baska markalarin kartlarindan gitmeye değer mi?

RAM: patriot viper venom 16x2 DRR5 CL30 6000MHz ramlerini dusunuyorum. Yine abdullah abinin videoda kullandığı ramler. piyasada en uygun 16x2 ramler olmasinin yanısıra CL30 ve 6000MHz degerlerine sahip olan gercekten uygun fiyatli olduguna inandigim ramler. burda cok bi sorum yok ama baska bir fikriniz varsa kafami cok bulandirmayacak tavsiyelerinize açığım.

ANAKART: Biostar B650MP-E Pro dusunuyorum. yine Abdullah abinin videoda kullandiği kartın bu sefer bi üst modeli olan karttan gitmek istiyorum gelecekteki guncellemelere daha acik olur diye dusunuyorum. Ramler gibi bunda da fikirlerinize açığım.

SSD: Lexar NM710. Burda da Abdullah abinin kullandigi modelin bir üst modelini tercih ettim daha yüksek okuma yazma değerlerine sahip olduğu icin. (1TB 5000 okuma 4500 yazma)

İŞLEMCİ: En ama en kararsız olduğun kısım burası. Abdullah abi Amd Ryzen 5 7500F kullanmisti videoda. Ama benim internette gordugum ayni islemci videodakinden farkli bir şekile sahip. ayrica videoda 5GHz internette 3,7GHz. İslemciler konusunda hic fikir sahibi değilim en cok bu konuda fikirlerinize ihtiyacim var. Direk hangi işlemciyi oneriyosunuz onu konusabiliriz.

KASA/SUPLY: XPG Valor Mesh 750w gold sertifikali suply'lı kasasini kullanmayi planliyorum. Şekli şemali suplylı olmasi ve suplyinin guzel olmasi konusunda hosuma gidiyor fiyati da uygun bence fiyat kisacagimi sanmiyorum bu kisimda.

İSLEMCİ SOGUTMASİ: hicbir fikrim yok. burda da fikirlerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Özetle tum kasa toplama rehberlerini hatim edip ortak yerlerinden yola cikarak kafada olusturduğum sistem bu şekilde. sistem 50.000 sinirina dayandi (islemci sogutmasiz haliyle) monitorle birlikte max 65.000 butce ayirmak istiyorum. Monitor olarak da rampage ellpise (yine ve yine Abdullah abinin videosundan denk geldiğim) dusunuyorum. 11.500 fiyatı var yani sisteme ayirabileceğim son 2 3k butce var. hayati bir onem arz etmedigi surece asmak istemem ama verdiğim paraya değeceğini hissettigimde hic sorun etmeden daha da yukseltebilirim.

simdiden tesekkur ederim ilgilenen herkese

fiyatlari şu şekilde:
1000073280.webp

Hocam ssd tavsiyenizi dikkate aldım. sogutma konusunda fikrim olmadigi icin sizin attiginiz modelden giderim muhtemelen. Anakart tavsiyeniz de hoş duruyor ufak bi araştırıp onu da dediğiniz gibi degistiricem muhtemelen cok tesekkur ederim. Ekran kartı hususunda benim sectigim model OC sizinki değil yine de 3 fanlidan mi gitmeliyim bilemedim. Ayrica islemci konusunda bir tavsiyeniz var midir?

Hocam ssd tavsiyenizi dikkate aldım. sogutma konusunda fikrim olmadigi icin sizin attiginiz modelden giderim muhtemelen. Anakart tavsiyeniz de hoş duruyor ufak bi araştırıp onu da dediğiniz gibi degistiricem muhtemelen cok tesekkur ederim. Ekran kartı hususunda benim sectigim model OC sizinki değil yine de 3 fanlidan mi gitmeliyim bilemedim. Ayrica islemci konusunda bir tavsiyeniz var midir?
Oc konusu size kalmış yaparım derseniz alabilirsiniz. İşlemci konusunda 7500f yeterli 3k daha bütçem var derseniz 9600x olabilir.

Oc konusu size kalmış yaparım derseniz alabilirsiniz. İşlemci konusunda 7500f yeterli 3k daha bütçem var derseniz 9600x olabilir.
oc kendim yapamam muhtemelen. inno3d 2 fanlisi zamlandi 3 fanliyla ayni oldu 3 fanlisini alirim hem de OC. butceyi arttiririm 3k ise tekrardan tesekkur ederim

Geri