Monitör Bozuluyor AOC24G4

Mihrak

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhabalar monitör bir kaç saat kullanım sonrası görüntüde ki hali alıyor. Pc hakkında pek bilgim yok ondan dolayı belkide işlemci fazla ısındığı için vesaire olabileceğini düşündüm bundan dolayı dün pc ye kule tipi bir soğutucu taktım ammavelakin gördüğünüz üzere bu görüntüyü almaya devam ettim. Altta ki diğer görüntüde ki değeler soğutucu taktıktan sonraki değerler. League of Legends oynarken aldım bu değeleri.
Eğer pc yi kapatıp yarım saat vesaire dinlendirirsem düzeliyo fakat 1 saat sonra yine aynı izler çıkıyo
Sorun hangi parçada monitörde mi soğutucuyu takarken mi hata yaptım neyden kaynaklanıyo yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Ekler

• WhatsApp Image 2025-06-25 at 18.56.26.webp
    WhatsApp Image 2025-06-25 at 18.56.26.webp
    262.5 KB · Hit: 54
  • CoreTemp-Scr.webp
    CoreTemp-Scr.webp
    10.9 KB · Hit: 55
Merhabalar monitör bir kaç saat kullanım sonrası görüntüde ki hali alıyor. Pc hakkında pek bilgim yok ondan dolayı belkide işlemci fazla ısındığı için vesaire olabileceğini düşündüm bundan dolayı dün pc ye kule tipi bir soğutucu taktım ammavelakin gördüğünüz üzere bu görüntüyü almaya devam ettim. Altta ki diğer görüntüde ki değeler soğutucu taktıktan sonraki değerler. League of Legends oynarken aldım bu değeleri.
Eğer pc yi kapatıp yarım saat vesaire dinlendirirsem düzeliyo fakat 1 saat sonra yine aynı izler çıkıyo
Sorun hangi parçada monitörde mi soğutucuyu takarken mi hata yaptım neyden kaynaklanıyo yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Ana karta mı takılı monitörün kablosu

GPU driver'ınızı silip yeniden yüklemeyi deneyiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Knk belki ekran kartında sorun olabilir
Şahsen sorunun grafik sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum.

Hocam bende baktım nvdia arayüzüne falan girdim.
Gpu fan hızı 0 yazıyodu
Bende kasaya bi bakiyim dedim fanlar çalışmıyo
Acaba ekran kartı takımında mı bi hata yapmışım yoksa arayüzsel bi olay mı?

Gpu fan hızı 0 yazıyodu
yeni nesil ekran kartlarında smart fan özelliği var. kart belli bi sıcaklığa ulaşınca fan açar. örnek oyun oynarken genelde fan açar ekartları. masaüstünde açmaması lazım.

Gpu fan hızı 0 yazıyodu
Sistem özellikleriniz nedir hocam?

yeni nesil ekran kartlarında smart fan özelliği var. kart belli bi sıcaklığa ulaşınca fan açar. örnek oyun oynarken genelde fan açar ekartları. masaüstünde açmaması lazım.
Aynen dediğiniz galiba başlangıç esnasında çalışıp sonrasında duruyo

Sistem özellikleriniz nedir hocam?

Ekler

• 1000022256.webp
    1000022256.webp
    77.8 KB · Hit: 13
Dediğim gibi sürücüyü silip yeniden yüklemeyi denemeniz daha kolay ve hızlı olur. Sürücü ile sorunu çözemezseniz sorun direkt olarak ekran kartının GPU birimindne kaynaklı olabilir. Daha önce böyle sorunu olan ekran kartlarının direkt olarak çipi değiştiriliyordu. Nereden aldıysanız orayla iletişime geçin ve değişim isteyin...

Dediğim gibi sürücüyü silip yeniden yüklemeyi denemeniz daha kolay ve hızlı olur. Sürücü ile sorunu çözemezseniz sorun direkt olarak ekran kartının GPU birimindne kaynaklı olabilir. Daha önce böyle sorunu olan ekran kartlarının direkt olarak çipi değiştiriliyordu. Nereden aldıysanız orayla iletişime geçin ve değişim isteyin...
Ekran parti verirken güncelliyorum hadi hayırlısı

Ekler

• 1000022257.webp
    1000022257.webp
    3 MB · Hit: 17
Sorun bence ekran kartınızdan kaynaklanmakta hocam. En erken vakitte servise götürmenizi öneririm.
Kurulum tamamlandıktan sonra temiz görüntü verdi bakalım ileride tekrar patlak verirse bakarız

Sorun bence ekran kartınızdan kaynaklanmakta hocam. En erken vakitte servise götürmenizi öneririm.
teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,830
Üyeler
186,251
Son üye
blent
Geri