Ryzen 7 9800x3d işlemci ve RTX 5060 TI ekran kartlı sisteme anakart önerisi?

Hocam şimdi hesapladım şu ana kadar belirlediğim parçalar (PSU, ve anakart hariç) 75 bin TL tutuyor. Ona göre hesaplayabilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU ve anakartı henüz belilemedim ancak belirlediğim diğer parçalar toplam 75 bin TL tutuyor. Ayrıca 110-120 bin liraya kadar da çıkabilirim hocam.
5080 9800x3d sistem rahat toplanır. Beğendiğiniz kasayı atar mısınız.

Buyurun:

Burası 111.695 TL yaptı Sadece sıvı soğutma eksik beğendiğiniz var mıydı?

Burası 111.695 TL yaptı Sadece sıvı soğutma eksik beğendiğiniz var mıydı?
Evet hocam buyurun bu modeli beğenmiştim:

İşlemcim ve ekran kartım Ryzen 7 9800x3d ve RTX 5060 TI. Anakart için belli bir bütçem yok. Sadece 25 bin TL'nin yukarısına çıkmasın yeter. Önerileriniz nelerdir?
Hocam bu işlemciye bu ekran kartı hakaret gibi olmuş. Sıkıntı çıkarmaz ama işlemcinin hakkını vermez bu ekran kartı.

Hocam bu işlemciye bu ekran kartı hakaret gibi olmuş. Sıkıntı çıkarmaz ama işlemcinin hakkını vermez bu ekran kartı.
Evet hocam haklısınız ama napayım. Belli bir seviyenin üzerine çıkınca ekran kartı fiyatları uçuyor. İşlemci ve ekran kartı bütçesi biraz orantılı olsun derken böyle bir sonuç ortaya çıktı. Hatta şunu da söyleyeyim. Ben en son bilgisayarlarla ilgilenirken o dönemin en iyi oyun işlemcisi 7800x3d 20 bin liraydı. Şimdi en iyi oyun işlemcisi olan 9800x3d de yine aynı fiyatta. Maalesef ekran kartı içinse aynsını söyleyemeyeceğim.

Evet hocam buyurun bu modeli beğenmiştim:
Performans olarak pek iyi değil hocam. Biraz çıkarsanız bu daha iyi olur toplam bütçe 117.5k falan oluyor.

Geri