Laptopuma ram yükseltmesi yaptım mhz'ler farklı gözüküyor sorun olur mu?

MrGmsoy

80+
Reaksiyon skoru
5
Hocamlar selam laptopuma yeni ram aldım. Taktım ve cpuZ'de ramlarimin mhz değerlerinin farklı olduğunu gördüm. Bu durum bir sorun teşkil eder mi? (Slot 2 deki ram yeni taktığım ram.)
Ekran görüntüsü 2025-07-08 110415.webp
Ekran görüntüsü 2025-07-08 110423.webp

Bir sıkıntı gözükmüyor ikiside DDR4 3200.
Hocam Frequency kısmında ve de onun altındaki kısımlarda bir farklılık olunca bi stres oldum. Sanırım bir şey etki etmiyorlar. Bi sorum daha olacak benim biosa girip herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu şu an acaba?

Hocam Frequency kısmında ve de onun altındaki kısımlarda bir farklılık olunca bi stres oldum. Sanırım bir şey etki etmiyorlar. Bi sorum daha olacak benim biosa girip herhangi bir şey yapmam gerekiyor mu şu an acaba?
Etki ediyorlar ancak senin için sorun teşkil etmiyorlar ramlerin zaten 1600x2 olarak çalışıyorlar

Görev yönetici bellek kısmında 16 3200mhz yazıyorsa sorun yoktur. Sorun olsa mavi ekran alırsınız
evet 16gb 3200mhzde çalışıyor olarak gözüküyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Etki ediyorlar ancak senin için sorun teşkil etmiyorlar ramlerin zaten 1600x2 olarak çalışıyorlar
hmmm çok anlamadım ama anladım gibi hocam sağ olasın.

evet 16gb 3200mhzde çalışıyor olarak gözüküyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hmmm çok anlamadım ama anladım gibi hocam sağ olasın.
Timing table senin için önemli değil ramlerin 16 gb 3200 mhz çalışıyor sorun yok ramler modüllerden oluşur sendeki ramler 4x2gb modülden oluşuyor her modülün mhzi timing tableda yazıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,416
Üyeler
185,723
Son üye
merhababeninsan
Geri