Fiber kutusu takılmadı fakat fiber altyapı var diyor

Reaksiyon skoru
17
İyi günler arkadaşlar, binamız FTTH fiber dönüşüm sürecinde. Binamıza ve dairelere kablo çekme işlemleri yapıldı, sadece kutunun takılması kaldı. Ancak 1 aydan fazla süredir hiçbir gelişme yok.

Haftalık olarak altyapıyı sorguluyordum, hepsinde VDSL çıkıyordu. Fakat bugün bazı altyapı sonuçlarında altyapımız fiber olarak göründü.

Sonuçları paylaşıyorum.

(Türk Telekom sitesinde HİPERNET sonucu çıkıyor, site şu an çalışmıyor, o yüzden atamadım.)

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-13 142204.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-13 142204.webp
    54.8 KB · Hit: 120
  • Ekran görüntüsü 2025-07-13 142502.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-13 142502.webp
    32.9 KB · Hit: 121
  • Ekran görüntüsü 2025-07-13 195448.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-13 195448.webp
    59.2 KB · Hit: 121
hocam 100 mgps fiber bilemedim(türknet fotosundan bahsediyorum)
Hocam normalde VDSL çıkıyordu işte türknette falan birkaç gün önce Türknet Türk telekom FTTH altyapısında maksimum 100 megabit verebiliyor Türknette "Fiber" olarak altyapımızın çıkması BTK tarafından altyapımızın fiber olarak geçtiği anlamına gelmiyor mu sonuçta bilgileri btk den alıyorlar diye biliyorum ben

Hocam normalde VDSL çıkıyordu işte türknette falan birkaç gün önce Türknet Türk telekom FTTH altyapısında maksimum 100 megabit verebiliyor Türknette "Fiber" olarak altyapımızın çıkması BTK tarafından altyapımızın fiber olarak geçtiği anlamına gelmiyor mu sonuçta bilgileri btk den alıyorlar diye biliyorum ben
hocam 2 fotodanda var diye gösteriyor ve 120m yakınında oldugunuzdan bahsediyor yüksek ihtimalle en yakın kutudan ruoter gibi yükseltme yapmışlar

fiber yandan ordan burdan çekilemez normalde türk telekom yada türknet kendi fiberini getirmiş olabilir belki

hocam 2 fotodanda var diye gösteriyor ve 120m yakınında oldugunuzdan bahsediyor yüksek ihtimalle en yakın kutudan ruoter gibi yükseltme yapmışlar
Hocam o 120 metre VDSL için diyor. Kazı ile turuncu kabloları çektiler 7 Mayısta ve 31 Mayısta şu beyaz ince kabloları çektiler her daireye ondan beri öylece duruyor bugün bi baktım altyapı fiber gösteriyor dedim kutuyu takmayımı unuttular xD
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fiber yandan ordan burdan çekilemez normalde türk telekom yada türknet kendi fiberini getirmiş olabilir belki
Türk Telekom çekiyor fiberi

Hocam o 120 metre VDSL için diyor. Kazı ile turuncu kabloları çektiler 7 Mayısta ve 31 Mayısta şu beyaz ince kabloları çektiler her daireye ondan beri öylece duruyor bugün bi baktım altyapı fiber gösteriyor dedim kutuyu takmayımı unuttular xD

Türk Telekom çekiyor fiberi
tamam o zaman artık alt yapın fibere uygun

tamam o zaman artık alt yapın fibere uygun
Evet hocam ama optik fiber dağıtım kutusu yok

1 aydan fazla zaman geçti hala takmadılar. Bugün baktım altyapı fiber gösteriyor unuttular mı acaba dedim kendi kendime :D

IMG_20230327_133850.webp

Şöyle bir kutunun gelmesi gerekiyor hala (bu bana gelmedi)

Göknet ve Türk Telekom altyapı sorgulama çalışmıyor

Geri