Asus vs msi anakart karşılaştırması

Reaksiyon skoru
12
Bütçe
12000
Merhabalar inşallah yakında iyi bir sistem toplamak istiyorum,bildiğiniz gibi malum her fiyat uçmuş gitmiş bende bu kadar para baymışken alabildiğim en iyilerini almak istiyorum,düşündüğüm tüm parçaları belirledim ama anakartta 2 seçenek ben kararsız bıraktı,sizin deneyimlerinize,tecrübelerinize ve bilgilerinizden tavsiyeler almak istedim
Arasında kaldığım modeller:
msi mag tomahawk x670e wifi
asus tuf b850 plus wifi

aralarında kalma sebebim driver bios ve özellikler.(Ekipmanlarım full asus rog olacak).asusun biosu ve driverı sade armoury crate uygulaması ve aurasync özelliği ekipmanlar ile tam uyum sağlıyor fakat msi anakartın chipseti,kalitesi,sağlamlığı ve bilinirliği daha iyi ve yüksek Ama driverı ve biosu gördüğüm kadar karmaşık ve ekipmalarla tam uyum sağlamıyor,msida wifi6e bulunurken asus tufda wifi7 desteği var ve asusun maximum mhz değeri daha fazla siz hangisini tercih ederdiniz ve tavsiye ediyorsunuz nedenleri ile yazarsanız beni çok mutlu edersiniz belkide başka önerileriniz vardır?şimdiden teşekkürler
Bütçe:12000

düşündüğüm parçalar:
ekran kartı:sapphire rx9070xt nitro+ 16gb
işlemci:r7 7800x3d 104mb
anakart:belirsiz
ram:g-skill trident z5 neo 32gb ddr5 6000mHz cl30
ssd:lexar nm790 2tb 6400-7300 m2 ssd
psu:corsair rm850e 850w 80+ gold
sıvı soğutma:thermalright frozen warframe 360 pro

Merhabalar inşallah yakında iyi bir sistem toplamak istiyorum,bildiğiniz gibi malum her fiyat uçmuş gitmiş bende bu kadar para baymışken alabildiğim en iyilerini almak istiyorum,düşündüğüm tüm parçaları belirledim ama anakartta 2 seçenek ben kararsız bıraktı,sizin deneyimlerinize,tecrübelerinize ve bilgilerinizden tavsiyeler almak istedim
asus tuf b850 plus wifi

aralarında kalma sebebim driver bios ve özellikler.(Ekipmanlarım full asus rog olacak).asusun biosu ve driverı sade armoury crate uygulaması ve aurasync özelliği ekipmanlar ile tam uyum sağlıyor fakat msi anakartın chipseti,kalitesi,sağlamlığı ve bilinirliği daha iyi ve yüksek Ama driverı ve biosu gördüğüm kadar karmaşık ve ekipmalarla tam uyum sağlamıyor,msida wifi6e bulunurken asus tufda wifi7 desteği var ve asusun maximum mhz değeri daha fazla siz hangisini tercih ederdiniz ve tavsiye ediyorsunuz nedenleri ile yazarsanız beni çok mutlu edersiniz belkide başka önerileriniz vardır?şimdiden teşekkürler

düşündüğüm parçalar:
Ekipmanlar USB ile bağlanıyorsa pek önemi yok MSI al.

kablosuz modeller ve modellerin özelliğide tek dongle ile bağlanabilir olması yani driver önemli
Driver her anakarta kurulur o başka konu, anakartın desteği daha çok kasaya bağlayacağın aynı desteğe sahip fan gibi şeylerde iş yapar ekipmanı hepsinden kontrol edersin. Yine de detaylı araştır farkı var mı diye.

asus tuf b850 plus wifi

düşündüğüm parçalar:
Armory crate sıkıntılı bir uygulama her şeyi asus dizdiysen asustan şaşma

Armory crate sıkıntılı bir uygulama her şeyi asus dizdiysen asustan şaşma
daha dizmedim ama asus düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driver her anakarta kurulur o başka konu, anakartın desteği daha çok kasaya bağlayacağın aynı desteğe sahip fan gibi şeylerde iş yapar ekipmanı hepsinden kontrol edersin. Yine de detaylı araştır farkı var mı diye.
fark olarak küçük şeyler dışında msi daha iyi

daha dizmedim ama asus düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fark olarak küçük şeyler dışında msi daha iyi
Armory crate çok can sıkıcı sırf bu yüzden asus anakarttan vazgeçtim

neden peki ve hangi anakarta geçtiniz
Colorful aldım geçiş yapmadım almaktan vazgeçtim b650m-k alacaktım rgb konusunda biraderde sıkıntı yaratmıştı x570p vardı onda bir türlü aurasync ile düzen oturtamadık farklı markalardaki ürünlerle olmuyor yani full asus dizeceksen al

Armory crate çok can sıkıcı sırf bu yüzden asus anakarttan vazgeçtim
msi center hiç can sıkıcı değil :D ikisi de farklı çakışmalar zırıltıları var en temizi hiç yüklemeden devam etmek

msi center hiç can sıkıcı değil :D ikisi de farklı çakışmalar zırıltıları var en temizi hiç yüklemeden devam etmek
+1 :D b560m kullanırken yüklemiyordum hiç :D

o zaman son olarak ne önerirsiniz şunu al diye kararsız kaldım driversız olmaz gibi çünkü klavye mouseun driverdan ayarlanması gereken kısımları oluyor

o zaman son olarak ne önerirsiniz şunu al diye kararsız kaldım driversız olmaz gibi çünkü klavye mouseun driverdan ayarlanması gereken kısımları oluyor
asus rog olacak ise rgb için asus anakart alman daha iyi olur senin açından. Benim klavye rog yanında razer fareyide görüyor sorunsuz arctic soğutmada da sorun yok . B850 rog model olmasına rağmen çoğu x870 güç beslemelerinden iyi faz değerleri ve soğutması var asus dan yana tercihini kullan derim tuf modeli de olsa.

Geri