PC Çok ısınıyor yardım lazım.

Cihaz her türlü yanıyor bir sorun var ama anlayamadım
ben de anlamadım hocam yani yaşadığın yer çok sıcak o yüzden falan diye düşünüyorsan şöyle söyliyim bir süredir bu sıcaklık sorunu var nasıl çözeceğimi bir türlü bulamadım sadece bu güne özel değil termal macunu da o yüzden değiştirdim zaten.

100Cye yaklaşıyorsan pcyi açık tutma çok. Birşeyi yanlış yapmışın belli ki.

ben de anlamadım hocam yani yaşadığın yer çok sıcak o yüzden falan diye düşünüyorsan şöyle söyliyim bir süredir bu sıcaklık sorunu var nasıl çözeceğimi bir türlü bulamadım sadece bu güne özel değil termal macunu da o yüzden değiştirdim zaten.
Yaşadığın yer ADANA bile olsa bu kadar ısınması normal değil bu tarz işlemcilerin ısınmasının tek yolu soğumaması ya soğutucunun gücü yetmemesi yada soğutucuya temasın olmaması ısınmayı sağlar

Yaşadığın yer ADANA bile olsa bu kadar ısınması normal değil bu tarz işlemcilerin ısınmasının tek yolu soğumaması ya soğutucunun gücü yetmemesi yada soğutucuya temasın olmaması ısınmayı sağlar
Hocam Intel XTU'da yaptığı ayarı BIOS sebebiyle uygulayamamış sanırım Throttle stopla ayarladım 20 derece falan düşüş yaşadım boşta (60larda geziyordu 40-50 aralığına kadar düştü ) oyunda ise 93 derecelere çekebildim.
1753299314876.webp

100Cye yaklaşıyorsan pcyi açık tutma çok. Birşeyi yanlış yapmışın belli ki.
Hocam yanlış yapılacak bir şey yok ortada zaten sıkıntı orada gözüktüğü üzere pumpout yok. Tüm bilgisayarı açtığımla aynı şekilde geri toplayıp kurdum. Zaten ben yapmadan önce de 97 derecelere 98 derecelere çıkıyordu.

Hocam Intel XTU'da yaptığı ayarı BIOS sebebiyle uygulayamamış sanırım Throttle stopla ayarladım 20 derece falan düşüş yaşadım boşta (60larda geziyordu 40-50 aralığına kadar düştü ) oyunda ise 93 derecelere çekebildim.Alıntıyı görüntüle

Hocam yanlış yapılacak bir şey yok ortada zaten sıkıntı orada gözüktüğü üzere pumpout yok. Tüm bilgisayarı açtığımla aynı şekilde geri toplayıp kurdum. Zaten ben yapmadan önce de 97 derecelere 98 derecelere çıkıyordu.
Yükte 90 olması normal 12700 kullanıyorsun ama düşmesi iyi artık yanmıyor

Yükte 90 olması normal 12700 kullanıyorsun ama düşmesi iyi artık yanmıyor
hocam valla gpt sağolsun yaptık bir şekil de sen de sağol cidden yardımcı oldun bir sorum olacak sadece bu pl1 pl2 değerlerini sırasıyla 30-45'e düşürdüm 45-50 yapayım mı kalsın mı böyle performans farkı hissediliyor çünkü eskiden 90-115'ti

hocam valla gpt sağolsun yaptık bir şekil de sen de sağol cidden yardımcı oldun bir sorum olacak sadece bu pl1 pl2 değerlerini sırasıyla 30-45'e düşürdüm 45-50 yapayım mı kalsın mı böyle performans farkı hissediliyor çünkü eskiden 90-115'ti
Isınma sorununu çözmeden artırma derim tekrar bi dene ısı yine çıldırıyorsa böyle biraz devam et throttle iyi değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Laptoplara macun sürülmez zaten. Termal ped koyulur.
Bunuda nereden çıkardın pump out yapmayan macunlarda var

Isınma sorununu çözmeden artırma derim tekrar bi dene ısı yine çıldırıyorsa böyle biraz devam et throttle iyi değil

Bunuda nereden çıkardın pump out yapmayan macunlarda var
hocam fondotene dönmüş macunu napsın laptop o nası laf
sürülmesi lazım üstüne şunu sürdüm pump out yapacağını sanmıyordum yapmamış da zaten https://www.gaming.gen.tr/urun/540652/thermalright-tf8-ex-1-5g-termal-macun/

@DA-Tech Soğutma borularında bir şey tıkanmış veya BIOS'ta sıkıntı olma ihtimali nedir hocam?

@DA-Tech Soğutma borularında bir şey tıkanmış veya BIOS'ta sıkıntı olma ihtimali nedir hocam?
Onlar normal boru değil ki içine bir şey tıkansın :D bakır boru onlar fanların dolmuştur belki onları kontrol et

Cihaz temiz hava alabiliyor mu ona bak

Onlar normal boru değil ki içine bir şey tıkansın :D bakır boru onlar fanların dolmuştur belki onları kontrol et

Cihaz temiz hava alabiliyor mu ona bak
alıyor da veriyor da hocam @DA-Tech

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,167,140
Üyeler
185,383
Son üye