- Reaksiyon skoru
- 1,181
Cihaz her türlü yanıyor bir sorun var ama anlayamadımHâlâ bu ayara rağmen 97 dereceleri görüyor @DA-Tech
Cihaz her türlü yanıyor bir sorun var ama anlayamadımHâlâ bu ayara rağmen 97 dereceleri görüyor @DA-Tech
ben de anlamadım hocam yani yaşadığın yer çok sıcak o yüzden falan diye düşünüyorsan şöyle söyliyim bir süredir bu sıcaklık sorunu var nasıl çözeceğimi bir türlü bulamadım sadece bu güne özel değil termal macunu da o yüzden değiştirdim zaten.Cihaz her türlü yanıyor bir sorun var ama anlayamadım
Yaşadığın yer ADANA bile olsa bu kadar ısınması normal değil bu tarz işlemcilerin ısınmasının tek yolu soğumaması ya soğutucunun gücü yetmemesi yada soğutucuya temasın olmaması ısınmayı sağlarben de anlamadım hocam yani yaşadığın yer çok sıcak o yüzden falan diye düşünüyorsan şöyle söyliyim bir süredir bu sıcaklık sorunu var nasıl çözeceğimi bir türlü bulamadım sadece bu güne özel değil termal macunu da o yüzden değiştirdim zaten.
Hocam Intel XTU'da yaptığı ayarı BIOS sebebiyle uygulayamamış sanırım Throttle stopla ayarladım 20 derece falan düşüş yaşadım boşta (60larda geziyordu 40-50 aralığına kadar düştü ) oyunda ise 93 derecelere çekebildim.Yaşadığın yer ADANA bile olsa bu kadar ısınması normal değil bu tarz işlemcilerin ısınmasının tek yolu soğumaması ya soğutucunun gücü yetmemesi yada soğutucuya temasın olmaması ısınmayı sağlar
Hocam yanlış yapılacak bir şey yok ortada zaten sıkıntı orada gözüktüğü üzere pumpout yok. Tüm bilgisayarı açtığımla aynı şekilde geri toplayıp kurdum. Zaten ben yapmadan önce de 97 derecelere 98 derecelere çıkıyordu.100Cye yaklaşıyorsan pcyi açık tutma çok. Birşeyi yanlış yapmışın belli ki.
Yükte 90 olması normal 12700 kullanıyorsun ama düşmesi iyi artık yanmıyorHocam Intel XTU'da yaptığı ayarı BIOS sebebiyle uygulayamamış sanırım Throttle stopla ayarladım 20 derece falan düşüş yaşadım boşta (60larda geziyordu 40-50 aralığına kadar düştü ) oyunda ise 93 derecelere çekebildim.Alıntıyı görüntüle
Hocam yanlış yapılacak bir şey yok ortada zaten sıkıntı orada gözüktüğü üzere pumpout yok. Tüm bilgisayarı açtığımla aynı şekilde geri toplayıp kurdum. Zaten ben yapmadan önce de 97 derecelere 98 derecelere çıkıyordu.
hocam valla gpt sağolsun yaptık bir şekil de sen de sağol cidden yardımcı oldun bir sorum olacak sadece bu pl1 pl2 değerlerini sırasıyla 30-45'e düşürdüm 45-50 yapayım mı kalsın mı böyle performans farkı hissediliyor çünkü eskiden 90-115'tiYükte 90 olması normal 12700 kullanıyorsun ama düşmesi iyi artık yanmıyor
Laptoplara macun sürülmez zaten. Termal ped koyulur.mx4 mx6 gibi bi macunsa surdugunuz kesin yapmiştir ben hiç memnun kalmadim mx4 surdugum laptoplardan
Isınma sorununu çözmeden artırma derim tekrar bi dene ısı yine çıldırıyorsa böyle biraz devam et throttle iyi değilhocam valla gpt sağolsun yaptık bir şekil de sen de sağol cidden yardımcı oldun bir sorum olacak sadece bu pl1 pl2 değerlerini sırasıyla 30-45'e düşürdüm 45-50 yapayım mı kalsın mı böyle performans farkı hissediliyor çünkü eskiden 90-115'ti
Bunuda nereden çıkardın pump out yapmayan macunlarda varLaptoplara macun sürülmez zaten. Termal ped koyulur.
hocam fondotene dönmüş macunu napsın laptop o nası lafIsınma sorununu çözmeden artırma derim tekrar bi dene ısı yine çıldırıyorsa böyle biraz devam et throttle iyi değil
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bunuda nereden çıkardın pump out yapmayan macunlarda var
Onlar normal boru değil ki içine bir şey tıkansın@DA-Tech Soğutma borularında bir şey tıkanmış veya BIOS'ta sıkıntı olma ihtimali nedir hocam?