Binaya Fiber çektirme yardımı

Çok teşekkürler hocam. Ben kendi adıma bir dilekçe göndermiştim eğer olumsuz sonuç çıkarsa bu şekilde yapacağım.
Ayrıca sitemiz 2 apartmandan oluşuyor onlarda aynı durumdan muzdarip. Onların binasınıda işin içine katıp dilekçede yaklaşık 25-30 imza toplayabilirim sizce mantıklı bir seçenek mi
İmza mantıklı hareket ama bi 8 10 kişi müdürlüğe gitseniz çok daha etkili olur ayrıca şu konuma bakınız her ilde aynimi bilmiyorum şansınızı deneyin

Hocam neden zor olsun 😂 ben en büyük ilçesinde yaşıyorum yeni binaların hepsi fiber. Fiber çektirmeyen mütahiti taşlarlar burda
Ben bursanın en büyük ilçesindeyim daha yeni geldi fiber

arkadaşlar selamlar, 25 senelik bir apartmanda oturuyorum apartmanın altyapısı çok eski 16 dairelik apartmanda 10 tane port var ve hepsi dolu bu portlardan biriside bana ait.
Ancak diğer daireler bağlatamamakta bağlatmayı denediklerindede tüm binanın interneti gidiyor.
10 metre yanımıza 2 sene önce bir bina yapıldı ve bu bina yapılırken tüm mahalleyi kazıp fiber kabloları döşediler (bu süreçte kıbrısta yaşıyor olduğum için işi çok ciddiye almadım) ancak türkiyeye kalıcı olarak döndüm.
Bahsettiğim binada 200mbps fiber altyapısı bulunuyor. 16 dairenin tamamı fiber çektirme konusunda birlik olmayı başardık. Şuanda binada aktif internet kullanan 10 kişiden 8 tanesi türktelekom 2 taneside netspeed kullanıyor. Eğer altyapı verilirse diğer 6 dairede internet bağlatacak.
Fiber internet altyapı başvurusunu nasıl yapabilirim nasıl yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım var desteklerinizi bekliyorum hocalarım.

Ben bursanın en büyük ilçesindeyim daha yeni

Şansıma muhtar aile dostumuz birazdan arayıp bilgi alacağım saolasın

GELİŞME: Muhtarımız ile ilerişime geçtim kendiside 2 yıl önceki kazıda fiber internet kablolarının çekildiğinden haberdar.
Apartmandan dilekçe toplayıp muhtarlık üzerinden ileteceğim sizin dediğiniz gibi bizim muhtarında saha görevlilerinin olduğu bir whatsapp grubu varmış. İşlemi hızlandırabileceğini belirtti gelişme olursa yine yazacağım.

Güncelleme: bugün ilçemizdeki telekom müdürlüğünün bir süre önce kapandığını öğrendim.
Muhtarımızda saha görevlisi ile görüştüğünde yatırım programı dahilindeyse kısa süre içerisinde gerçekleşecek bilgisi verilmiş (tamamen geçiştirme amaçlı muhtarımızda üstüne düşmemiş bidahaki seçimde oy yok binadan :d )
Açık kapı üzerinden yaptığım başvuruda 2 haftadır sanırım bu sebeple açıkta kalmıştır.
Bugün tekrar direkt olarak il müdürlüğüne başvuru yaptım. Site sakinlerindende imza topladım.
Pazartesi il müdürlüğüne gidip direkt ileteceğim.
Bu süreçte boş durmak yerine btk ve cimer üzerindende dilekçelerimin iletilmesi adına başvuruda bulundum.
Ayrıca 3 gün önce binamızda yine kesinti yaşandı ve taşeron firmadan çalışan geldi.
Çalışan ile görüştüğüm esnada (binamız 20 yıllık olduğu için) inanın bizde bıktık bu binadaki arızalardan bir an önce site olarak imza toplayıp başvuru yapın geri dönüşü geldi. Bende hemen dilekçeyi hazırladım pazartesi günü il merkezine gidip görüşme yapacağım. Gelişme dahilinde tekrar buraya yazarım

ÖNEMLİ GELİŞME: 36 daireden imza toplayıp müdürlüğe götürdüm. Müdürlükteki arkadaşlar binamızın projesinin hazır olduğunu dairelere fiber kablo çekmemizi sonrasındada kendilere bilgi vermemizi söylediler. Sonraki süreci burdan yine anlatacağım

21 ağustos gelişme : kabloları kendimiz çektirmemize gerek kalmadı sabah 8.30 dan gelip her daireye kadar kablolarımız çekildi. Bundan sonra kalan şeyler binaya kablo çekilmesi ,kutunun takılması ve satışa başlanması. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. İlgisi olan arkadaşlar için sonraki gelişmeleride paylaşacağım.

Son düzenleme:
2 Ekim 2025:
Sokağımızdaki fiber optik dağıtıcısından binamıza kadar kablo çekildi.

Ekler

• IMG_5598.webp
    IMG_5598.webp
    62.3 KB · Hit: 27
2 ekimde attığım görselden sonra tam hatırlamamakla beraber yaklaşık tam 1 hafta sonra binamıza fiber kablo girdirildi.
Şuanda binamızın alt katında elektrik odasında dairelere kadar giden kablolarla binaya gelen fiber kablo hazır.
Sadece kutu takılması kaldı onunda kasım ayında takılıp satışa başlanmasının beklendiğini söylediler.
Yıllar süren kötü altyapı sonrasında sonunda fibere kavuştum sayılabilir.
Darısı kötü altyapısı olan arkadaşlara inşallah hayırlı olsun diyebiliriz. :)

2 ekimde attığım görselden sonra tam hatırlamamakla beraber yaklaşık tam 1 hafta sonra binamıza fiber kablo girdirildi.
Şuanda binamızın alt katında elektrik odasında dairelere kadar giden kablolarla binaya gelen fiber kablo hazır.
Sadece kutu takılması kaldı onunda kasım ayında takılıp satışa başlanmasının beklendiğini söylediler.
Yıllar süren kötü altyapı sonrasında sonunda fibere kavuştum sayılabilir.
Darısı kötü altyapısı olan arkadaşlara inşallah hayırlı olsun diyebiliriz. :)
Sonunda mutlu sonla biten bir hikaye. Hayırlı olsun hocam.

Sonunda mutlu sonla biten bir hikaye. Hayırlı olsun hocam.
Teşekkürler hocam haziran ayına kadar üniversitede olduğumdan dolayı ben kullanamayacak olsamda lisedeki kardeşime güzel bir iyilik yaptığımı düşünüyorum. :cool:

Geri