Yardım Ekran kartında ateş çıktı

R1xy

80+
Reaksiyon skoru
13
Dün PC ile sorunsuz oynadım kapattım hiçbir problem yoktu bugün sabah uyandım bilgisayarı açtım bütün fanları felan her şey çalıştı bı anda ekran kartının arkasından bı çıt diye ses geldi ve küçük bı ateş çıktı sonra kasanın bütün fanlar durdu bende o anlık panikle direk power tuşundan geri kapattım şuan ne yapacam bilmiyorum

Not ekran kartım evga 1070 ftw

Statik elektrik birikmiş yan kapağı aç kapat arkada kablo yığını varsa uzaklaştır toz varsa dışını temizle. Tabi psuyu off yap önce ya da fişten çek.

Statik elektrik birikmiş yan kapağı aç kapat arkada kablo yığını varsa uzaklaştır toz varsa dışını temizle
Hocam benim sistem Uzay sistem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Statik elektrik birikmiş yan kapağı aç kapat arkada kablo yığını varsa uzaklaştır toz varsa dışını temizle. Tabi psuyu off yap önce ya da fişten çek.
Ve yanık kokusu geldi bu olay olduktan sonra

Şuanda tekrardan açmanın ekstra bir zararı olacağını sanmıyorum ki buna mecbursun zaten. Ama öncesinde ekran kartını yuvasından çıkartıp tekrar sertçe sokmayı denerdim. Sonra pc yi açıp durum kontrolü yapmalısın ve ekrana görüntü gelip gelmediğini test edip eleminasyon yöntemi ile hasar tespitini az çok anlayabilirsin. Sorun ekran kartının yuvasından oynaması da olabilir güç kaynağı da olabilir inşallah az hasar ile atlatırsın. Yanık kokusu geldiyse özellikle ana kart slot çevresindeki elektrik yollarında ya da kondansatörlerde falan kararma varmı yokmu onu da gözlemle.

Şuanda tekrardan açmanın ekstra bir zararı olacağını sanmıyorum ki buna mecbursun zaten. Ama öncesinde ekran kartını yuvasından çıkartıp tekrar sertçe sokmayı denerdim. Sonra pc yi açıp durum kontrolü yapmalısın ve ekrana görüntü gelip gelmediğini test edip eleminasyon yöntemi ile hasar tespitini az çok anlayabilirsin. Sorun ekran kartının yuvasından oynaması da olabilir güç kaynağı da olabilir inşallah az hasar ile atlatırsın. Yanık kokusu geldiyse özellikle ana kart slot çevresindeki elektrik yollarında ya da kondansatörlerde falan kararma varmı yokmu onu da gözlemle.
Ayn n dedginiz yaptım anakartin üstündeki bir çöpte sarimtirak bir leke var ve yanında da olmuş bir böcek var ondan ötürü olmuş olabilirimi

Hocam benim sistem Uzay sistem

Ve yanık kokusu geldi bu olay olduktan sonra
Beeper takılı mı pcde hatalı açmada öter mi? Takılıysa ekran kartını söküp aç pcyi bip veriyor mu bakalım. Bip vermiyorsa anakart kısa devre yapmış olabilir.

Bip veriyorsa da tekrar kapatıp ekran kartını takıp bir de öyle başlat

Beeper takılı mı pcde hatalı açmada öter mi? Takılıysa ekran kartını söküp aç pcyi bip veriyor mu bakalım. Bip vermiyorsa anakart kısa devre yapmış olabilir.

Bip veriyorsa da tekrar kapatıp ekran kartını takıp bir de öyle başlat
Hocam kartı çıkardım şöyle bir sarimtirik leke vardı ve yanında da ölmus bir bocek

Hocam kartı çıkardım şöyle bir sarimtirik leke vardı ve yanında da ölmus bir bocek
Bu durumda tekrar çalıştırmayı deneyimmmi

Ekler

• 17536090989666397764419550595600.webp
    17536090989666397764419550595600.webp
    554.8 KB · Hit: 59
Ayn n dedginiz yaptım anakartin üstündeki bir çöpte sarimtirak bir leke var ve yanında da olmuş bir böcek var ondan ötürü olmuş olabilirimi
O ölmüş böcek az önce o ateş çıktığı an öldü zaten :) yani anakart üzerinde geziyordu zibidi ve sen tam pc yi açtığın an o arkadaş hem kendine yaptı yapacağını hem de o an olduğu bölgede kısa devreye sebep olup o hattaki aksama zarar verdi. Sorunun anakarttan kaynaklı olup olmadığını anlamak için başka bir ekran kartı varsa test edin onunla.

Bu durumda tekrar çalıştırmayı deneyimmmi
çalıştır beeper takılıysa bip seslerine dikkat et

O ölmüş böcek az önce o ateş çıktığı an öldü zaten :) yani anakart üzerinde geziyordu zibidi ve sen tam pc yi açtığın an o arkadaş hem kendine yaptı yapacağını hem de o an olduğu bölgede kısa devreye sebep olup o hattaki aksama zarar verdi. Sorunun anakarttan kaynaklı olup olmadığını anlamak için başka bir ekran kartı varsa test edin onunla.
Anladım ama başka kart yok elimde deneyebilecegim farklı bişey varmı

çalıştır beeper takılıysa bip seslerine dikkat et
Beeber dan kastiniz nedir hocam bilmediğim için soruyorum

Anladım ama başka kart yok elimde deneyebilecegim farklı bişey varmı

Beeber dan kastiniz nedir hocam bilmediğim için soruyorum
Anakartın üstünde küçük bir kart ses çıkarır bip bip biiiiip. Çıkardığı seslerin anlamı var. Hiç çıkarmıyorsa zaten kısa devre. Bi de beeper takılı olmayabilir takmamışsan tabi ötmez.

Bu arada ismi buzzer’mış biplediğinden sürekli beeper diye kaldı aklımda.

Anakartın üstünde küçük bir kart ses çıkarır bip bip biiiiip. Çıkardığı seslerin anlamı var. Hiç çıkarmıyorsa zaten kısa devre. Bi de beeper takılı olmayabilir takmamışsan tabi ötmez.

Bu arada ismi buzzer’mış biplediğinden sürekli beeper diye kaldı aklımda.
Kartı takip deneyimmi şimdi direk

Sorun PSU değil ve diğer donanımlar zaten olamaz. %90 anakartta kısa devre oluşması. Sen ekran kartını takıp tekrardan aç pc yi (Elin güç kaynağının on/off switch'inde olsun)

Geri