AMD RYZEN 7600 SICAKLIK SORUNU ACİL

Isı konusuna biraz takıntı yapıyorum. Sıvı soğutma almak istemedim kurulumu yapamam diye. Bu kule tipini de baya övmüşlerdi. Kabullenip yoluma devam etmeliyim gibi görünüyor desene
Sürekli 80 derecede takılıyorsa araştırmaya devam edebilirsin. Yer yer 80e deyip geri iniyorsa dert etme. Biostan Eco Mode açıp dene. Elindeki soğutucu zaten çoğu sıvı soğutmadan daha iyidir. O şekilde düşünme.

aynı işlemci bendede var 360lık sıvı soğutma ile kullanıyorum 1-1,5 yıl oldu macun ama 79-80 dereceleri full yükte görebiliyor

bende de 7600 var valo LoL CS GTA 5 falan giriyorum Max 65 oluyordur oda nadir mersin sıcağı klimalı ve klimasız ortalama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

soğutucu kule tipi800 TL lşk birley

14600KF'yi oyunda 55-65 stres testinde 88 derecede tutan bir soğutucunun o işlemcilerle oralara ulaşması zor gibi

Sürekli 80 derecede takılıyorsa araştırmaya devam edebilirsin. Yer yer 80e deyip geri iniyorsa dert etme. Biostan Eco Mode açıp dene. Elindeki soğutucu zaten çoğu sıvı soğutmadan daha iyidir. O şekilde düşünme.
Sürekli değil ama %80 kullanım ve üzerinde 80 derece civarı geziyor. Valo ve Lol de 55-65 arası geziniyor. Eco modda çok performans düşüklüğü olur mu hocam

Arkadaşlar forumda ki tavsiyeler ileThermalright Phantom Spirit 120 SE aldım ve kurulumunu sorunsuz yaptım. Fakat sıcaklık 80 derecelere kadar çıkıyor. Eski soğutucum 4 bakır borulu birşeydi onda 87 görüyordu. Malum yaz ayı klima yok biraz sıcak ortam. 2k monitörüm. Yüksek geldi bana ne yapmalıyım.

Biosda pbo açık mı açıksa oranın fotoğrafını atabilir misiniz? İşlemci Soğutucusunun fanlar doğru yöne bakıyor değil mi? Ek olarak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hw info indirip sadece sensörler olarak açın, sıcaklığı artıran bir oyuna girin, bir süre oynayın arkada çalışsın sonra sıcaklıkların bi ss ini alın. Ardından bir de stres testine sokun ve onun da ısı değerlerinin ss ini alın. Buraya atıverin bir bakalım ne yapabiliyoruz.

Son düzenleme:
Yani işlemcilerin sıcak çalışması sorun değil kritik eşiklere ulaşmadıkça. işlemcinin doğasında bu var. çok çekinmemek lazım bu durumdan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Stres testinde normal sayılır, belki undervolt ile vs biraz daha düşürülebilir ama oyunlarda 2k da o sıcaklığı görüyorsa normal değil.
Yani işlemcilerin sıcak çalışması sorun değil kritik eşiklere ulaşmadıkça. işlemcinin doğasında bu var. çok çekinmemek lazım bu durumdan.

Biosda pbo açık mı açıksa oranın fotoğrafını atabilir misiniz? İşlemci Soğutucusunun fanlar doğru yöne bakıyor değil mi? Ek olarak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi hw info indirip sadece sensörler olarak açın, sıcaklığı artıran bir oyuna girin, bir süre oynayın arkada çalışsın sonra sıcaklıkların bi ss ini alın. Ardından bir de stres testine sokun ve onun da ısı değerlerinin ss ini alın. Buraya atıverin bir bakalım ne yapabiliyoruz.
Yarın ilk iş dediklerinizi yapacağım hocam

Sen
Pbo kapalı hocam. Fanların foto da ekliyorum

Ekler

• image.webp
    image.webp
    735.6 KB · Hit: 11
Geri