AMD RYZEN 7600 SICAKLIK SORUNU ACİL

Sen

Pbo kapalı hocam. Fanların foto da ekliyorum
Soğutucu fan yönü doğru, maksimum sıcaklığı oyunlarda da görüyor musunuz yoksa sadece stres testinde mi görüyorsunuz? Ayrıca kasa önü mesh ızgara mı kapalı mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen

Pbo kapalı hocam. Fanların foto da ekliyorum
Pbo kapalıyken sıcaklıklar yine fazla gibi.

Soğutucu fan yönü doğru, maksimum sıcaklığı oyunlarda da görüyor musunuz yoksa sadece stres testinde mi görüyorsunuz? Ayrıca kasa önü mesh ızgara mı kapalı mı?

Pbo kapalıyken sıcaklıklar yine fazla gibi.
%80 civarı kullanımda gördüğüm 80 derece civarları bu da dediğiniz program eeee.webp

%80 civarı kullanımda gördüğüm 80 derece civarları bu da dediğiniz program Alıntıyı görüntüle
%80 kullanımı oyunda mı alıyorsunuz ben onu soruyorum. Hoş stres testi veya render olsaydı o kullanım %100 olurdu. Şimdi şöyle bir durum var; 2k da %80 kullanım görüyorsanız o zaman belkide harici gpu yani ekran kartını değil de işlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor olabilir misiniz?

Normal hocam. Çok fazla etken var. Kendim de o işlemciyi kullandığım ve denk geldiğim için söylüyorum.
Hocam 2k oyunda o işlemci %80 kullanımı görmemeli, normal olmayan bu.

%80 civarı kullanımda gördüğüm 80 derece civarları bu da dediğiniz program Alıntıyı görüntüle
Tam sistem bileşenlerini ve kasa önünün fotosunu atabilir misiniz?

%80 kullanımı oyunda mı alıyorsunuz ben onu soruyorum. Hoş stres testi veya render olsaydı o kullanım %100 olurdu. Şimdi şöyle bir durum var; 2k da %80 kullanım görüyorsanız o zaman belkide harici gpu yani ekran kartını değil de işlemcinin dahili ekran kartını kullanıyor olabilir misiniz?

Hocam 2k oyunda o işlemci %80 kullanımı görmemeli, normal olmayan bu.

Tam sistem bileşenlerini ve kasa önünün fotosunu atabilir misiniz?
Hangi oyunda nerde görüyor? Saçma sapan opt özürlüsü oyunlar var mesela. Oyun detayını bilmiyorum. O yüzden Kullanım mevzusuna yorum yapmayacağım. Klimasız oda diyor, yaz ayındayız o sıcaklıklar anormal değil ben onu söylüyorum.

Hangi oyunda nerde görüyor? Saçma sapan opt özürlüsü oyunlar var mesela. Oyun detayını bilmiyorum. O yüzden Kullanım mevzusuna yorum yapmayacağım. Klimasız oda diyor, yaz ayındayız o sıcaklıklar anormal değil ben onu söylüyorum.
Ne güzel, adamın ilk mesajına geri dönüp okuyun. 2k monitörüm var diyor. 2k monitörü varken 720p de oynayıp işlemciye yük bindirmiyorsa o sıcaklıklar oyun içinde normal DEĞİL. Zira işlemci kullanımının yüzdesi de normal değil. Tabi eğer darboğaz yoksa. Bunu da anlamanın yolu sistem bileşenlerini yazması.

İşlemci: Amd ryzen 5 7600
İşlemci soğutucu : Phantom 120 se
Ekran kartı: Gigabyte 7700xt 12 gb 3 fan
Anakart: Gigabyte b650m s2h
Ram: Kingston 5600mhz cl36 32 gb tam (16+16)
Ssd: Goodram 1 tb gen4
Kasa : vento 650w 80 plus kas

Hunt Showdown adlı oyunda görüyorum. 2k da kullanıyorum. oyunda görüyorum bu dereceleri hocam foto geliyor

Kasa bu

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 10
İşlemci: Amd ryzen 5 7600
İşlemci soğutucu : Phantom 120 se
Ekran kartı: Gigabyte 7700xt 12 gb 3 fan
Anakart: Gigabyte b650m s2h
Ram: Kingston 5600mhz cl36 32 gb tam (16+16)
Ssd: Goodram 1 tb gen4
Kasa : vento 650w 80 plus kas

Hunt Showdown adlı oyunda görüyorum. 2k da kullanıyorum. oyunda görüyorum bu dereceleri hocam foto geliyor

Kasa bu
Kasa önü mesh, kasa hava akışıyla alakası yok sorunun. Bunu anladık.

Sizden ricam; şu videoda gigabyte anakart üzerinden işlemcinin dahili grafik işlemcisini devredışı bırakma tarif edilmiş. İyice izleyin bir deneyin. Tahminim odur ki işlemcinizin dahili gpu su birincil olarak kullanılıyor ve bu yüzden yük altında kalıyor işlemciniz. Çünkü 2k da bu şekilde bir yüzdelik kullanım ve buna bağlı olarak oyun içi sıcaklık normal değil.

Sizden ricam; şu videoda gigabyte anakart üzerinden işlemcinin dahili grafik işlemcisini devredışı bırakma tarif edilmiş. İyice izleyin bir deneyin. Tahminim odur ki işlemcinizin dahili gpu su birincil olarak kullanılıyor ve bu yüzden yük altında kalıyor işlemciniz. Çünkü 2k da bu şekilde bir yüzdelik kullanım ve buna bağlı olarak oyun içi sıcaklık normal değil.
oluyor 2k da marvel rivals oynuyorum 7500f işlemcim arada kendini %100 kullandığı bile oluyor ve 80 dereceleri görüyor kışın 70 derece görmeyen işlemcim şuan 80 görüyor gayet normal

hocam dediğiniz gibi devre dışı bıraktım. ama ısı yine yüksek gibi. Sadece hunt açık

Ekler

• qqq.webp
    qqq.webp
    260.3 KB · Hit: 8
Ne güzel, adamın ilk mesajına geri dönüp okuyun. 2k monitörüm var diyor. 2k monitörü varken 720p de oynayıp işlemciye yük bindirmiyorsa o sıcaklıklar oyun içinde normal DEĞİL. Zira işlemci kullanımının yüzdesi de normal değil. Tabi eğer darboğaz yoksa. Bunu da anlamanın yolu sistem bileşenlerini yazması.
Knk şaka mısın? 2K + 7600 var bende de ? Var olan tecrübeyi aktarıyorum. Bu işlemciyle ilgili çok fazla bu tarz konuya denk geldim.

Kullanım yüzdesine yorum yapmıyorum.

Arkadaşlar forumda ki tavsiyeler ileThermalright Phantom Spirit 120 SE aldım ve kurulumunu sorunsuz yaptım. Fakat sıcaklık 80 derecelere kadar çıkıyor. Eski soğutucum 4 bakır borulu birşeydi onda 87 görüyordu. Malum yaz ayı klima yok biraz sıcak ortam. 2k monitörüm. Yüksek geldi bana ne yapmalıyım.

bu sıcaklıklarda normal hocam ıyzıco kampanyasından bende aynısını almıştım 75-80 derece arası gıdıp gelıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,518
Üyeler
185,276
Son üye
Emirlannister
Geri