Evi satıp faize vermek ne kadar mantıklı ?

pendragon

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
225
Sahilin bi arka sokağı yaklaşık 40-50 yıllık bir binanın en üst katında yaşıyoruz ananem hasta ve merdivenleri çıkması bile yaklaşık 20 dk sürüyor , doğalgaz geldi fakat ısıtmıyor bizde mecburi soba kullanıyoruz. Soba ise sadece salonu ısıtıyor oda eh işte. Ananem bu yıl büyük hastalıklar geçirdi en ufak şeyde hasta oluyor o yüzden tedirgin kalıyoruz bizde evi satıp faize verip faizle geçinmeyi düşündük 20-30 bin civarı güzel yeni bina ya asansörlü yada giriş kat ev düşünüyoruz faize verirsek aylık yaklaşık 130 bin ediyor sizce mantıklımı ? Ayrıca içerdeki paranın zamanla eriyip erimemesi pek umrumuzda değil 2-3 yıl kadar idare etmek istiyoruz yardımcı olabilirseniz sevinirim (NOT)

Arkadaşlar evi satıp faize vericeğiz yani hazırda olan 3 milyonumuz yok maalesef o yüzden yatırım yap borsa gibi tavsiyelerinizi istesemde uygulayamam borsayla zaten uğraşıyorum ama kendi çalıştığımla okuduğunuz için teşekkürler

Son düzenleme:
Sahilin bi arka sokağı yaklaşık 40-50 yıllık bir binanın en üst katında yaşıyoruz ananem hasta ve merdivenleri çıkması bile yaklaşık 20 dk sürüyor , doğalgaz geldi fakat ısıtmıyor bizde mecburi soba kullanıyoruz. Soba ise sadece salonu ısıtıyor oda eh işte. Ananem bu yıl büyük hastalıklar geçirdi en ufak şeyde hasta oluyor o yüzden tedirgin kalıyoruz bizde evi satıp faize verip faizle geçinmeyi düşündük 20-30 bin civarı güzel yeni bina ya asansörlü yada giriş kat ev düşünüyoruz faize verirsek aylık yaklaşık 130 bin ediyor sizce mantıklımı ? Ayrıca içerdeki paranın zamanla eriyip erimemesi pek umrumuzda değil 2-3 yıl kadar idare etmek istiyoruz yardımcı olabilirseniz sevinirim
faize vermeyin hocam asla 2 3 yil belki idare eder belki etmez oda sans isi onun yerine yeni eve tasinin daha mantikli

faize vermeyin hocam asla 2 3 yil belki idare eder belki etmez oda sans isi onun yerine yeni eve tasinin daha mantikli
Hocam yeni eve taşınamayız çünkü giderleri karşılayacak bi durumumuz yok en kötü evler 3 M civarında bizim ev takas etmemiz hiç mantıklı değil yani

Hocam yeni eve taşınamayız çünkü giderleri karşılayacak bi durumumuz yok en kötü evler 3 M civarında bizim ev takas etmemiz hiç mantıklı değil yani
hocam o zaman faize yatirip hizlica yatirim yapmaya bakin azda olsa paraniz erimemis olur

hocam o zaman faize yatirip hizlica yatirim yapmaya bakin azda olsa paraniz erimemis olur
Hocam dediğim gibi paranın erimesi bizim için önemli değil 2-3 yıl kadar bizi götüreceğini düşünüyoruz aylık yaklaşık 130 bin oluyor harcamamız 50 olsa kalanıyla yatırım yapacağım ama bu fikir mantıklımı genel olarak gruba onu soruyorum

Hocam dediğim gibi paranın erimesi bizim için önemli değil 2-3 yıl kadar bizi götüreceğini düşünüyoruz aylık yaklaşık 130 bin oluyor harcamamız 50 olsa kalanıyla yatırım yapacağım ama bu fikir mantıklımı genel olarak gruba onu soruyorum
devamli yatirim yapilirsa ve aldiginiz fiyatin ustune cikarsa evet mantikli

2-3 yıl idare edeceğinin dahi garantisi yok.

3 milyonu nakit olarak evde tutsan bile sizi 3 yıl götürür zaten ama sonrasında elinizde tekrar ev alabileceğiniz bir para kalmaz. Faizde de aynı şekilde sadece faizini harcasanız belki hesapta hala 3 milyon yazar ama o 3 yıllık süreçte sattığınız ev belki 6-7 milyon olur.

Ben ne zaman faize baksam hep yüksek 2m tl getirisi aylık 60 bin tl bundan çok öncede baktım mantıklı geliyordu ama insanlar hep garantisi yok bir anda paran erir diyorlardı neden böyle diyorlar anlamıyorum evet enflasyon var ama getirisi enflasyondan daha iyi

3 milyonu nakit olarak evde tutsan bile sizi 3 yıl götürür zaten ama sonrasında elinizde tekrar ev alabileceğiniz bir para kalmaz. Faizde de aynı şekilde sadece faizini harcasanız belki hesapta hala 3 milyon yazar ama o 3 yıllık süreçte sattığınız ev belki 6-7 milyon olur.
Dediğiniz doğru olabilir ama dediğim gibi ev 40-50 yıllık bina ananem ise hasta. Biz en üst kattayız merdivenleri çıkması inmesi çok zor geliyor ayrıca sobayla ısınmıyor ev bundan 3 yıl sonra 6-7 milyon olsada bir şey değişmicek ev konforuna bakıyoruz ananem için

Dediğiniz doğru olabilir ama dediğim gibi ev 40-50 yıllık bina ananem ise hasta. Biz en üst kattayız merdivenleri çıkması inmesi çok zor geliyor ayrıca sobayla ısınmıyor ev bundan 3 yıl sonra 6-7 milyon olsada bir şey değişmicek ev konforuna bakıyoruz ananem için
O size kalmış bir şey kendi durumunuza göre karar vermeniz gerek ben sadece işin ekonomik boyutundan bahsettim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,280
Üyeler
189,242
Son üye
minx1984
Geri