5060ti 16GB - 5070 - 5070 TI Sistem Alternatifleri

novain

80+
Reaksiyon skoru
23
İyi forumlar arkadaşlar. 3 Adet alternatif oluştu. Sistemlerin katalog isimlerinde yazanların dışında eklemeler yaptım sistemlere. Altta parçaların tek tek yazıldığı kısımlarda gözüküyor. Görsellerin altına ben de not düştüm.

5060ti sistem:
IMG-20250812-WA0030.webp

SSD ve Ram'i değiştirdim bunda.

5070 sistem:
IMG-20250812-WA0029.webp

SSD değiştirdim.

5070ti sistem:
IMG-20250812-WA0028.webp

SSD değiştirdim.

Merak ettiklerim:

1. Asus B650M - R nasıl bir anakart bu sistemler için? mATX olması ve ram slotunun 2 Adet olması sanırım problem. B650M - E daha makul bir tercih gibi. Ancak bazı sistemlerde bazı düzenlemelere izin vermiyor site.
2. Görsellerdeki işlemci soğutucular nasıldır? Site bunları değiştirmeye de izin vermiyor.
2/a. Sıvı soğutmaların rutin bakımları ortalama kullanıcı için riskli ya da zahmetli midir?
3. Asus yerine MSI ekran kartı tercih etmek ne derece risklidir? Bütçe kısmak için Galax tercih edilebilir mi?
4. Bellek olarak hep Lexar markası kullanılmış. Nasıldır?
5. Kasalar ve PSU'lar makul ve yeterli midir?
6. 5070 sistem için 12 gb ekran kartı VRAM'inin ileride darboğaz yapma riskine karşın olası GPU yükseltme senaryosunda 9700x elimi rahat tutar mı?

- 3 sistem de Gaming Gen TR üzerinde oluşturuldu. İnternette genel manada en uygun fiyatlar burada çıktı. Sadece arayüzleri her sistem için her parçayı değiştirmeye imkan vermiyor.
- Buraya bakıldığında F/P açısından en makul sistem 5070 sistem gibi duruyor. 12 GB vram yüzünden 5060ti seçeneği çıkardım ama 5070 ti planı çok pahalı geldiği için ufak tefek vram darboğazını kabul etmek icap ediyor gibi. Görüş ve önerileriniz önemli arkadaşlar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İyi forumlar arkadaşlar. 3 Adet alternatif oluştu. Sistemlerin katalog isimlerinde yazanların dışında eklemeler yaptım sistemlere. Altta parçaların tek tek yazıldığı kısımlarda gözüküyor. Görsellerin altına ben de not düştüm.

5060ti sistem:
Alıntıyı görüntüle
SSD ve Ram'i değiştirdim bunda.

5070 sistem:
Alıntıyı görüntüle
SSD değiştirdim.

5070ti sistem:
Alıntıyı görüntüle
SSD değiştirdim.

Merak ettiklerim:

1. Asus B650M - R nasıl bir anakart bu sistemler için? mATX olması ve ram slotunun 2 Adet olması sanırım problem. B650M - E daha makul bir tercih gibi. Ancak bazı sistemlerde bazı düzenlemelere izin vermiyor site.
2. Görsellerdeki işlemci soğutucular nasıldır? Site bunları değiştirmeye de izin vermiyor.
2/a. Sıvı soğutmaların rutin bakımları ortalama kullanıcı için riskli ya da zahmetli midir?
3. Asus yerine MSI ekran kartı tercih etmek ne derece risklidir? Bütçe kısmak için Galax tercih edilebilir mi?
4. Bellek olarak hep Lexar markası kullanılmış. Nasıldır?
5. Kasalar ve PSU'lar makul ve yeterli midir?
6. 5070 sistem için 12 gb ekran kartı VRAM'inin ileride darboğaz yapma riskine karşın olası GPU yükseltme senaryosunda 9700x elimi rahat tutar mı?

- 3 sistem de Gaming Gen TR üzerinde oluşturuldu. İnternette genel manada en uygun fiyatlar burada çıktı. Sadece arayüzleri her sistem için her parçayı değiştirmeye imkan vermiyor.
- Buraya bakıldığında F/P açısından en makul sistem 5070 sistem gibi duruyor. 12 GB vram yüzünden 5060ti seçeneği çıkardım ama 5070 ti planı çok pahalı geldiği için ufak tefek vram darboğazını kabul etmek icap ediyor gibi. Görüş ve önerileriniz önemli arkadaşlar.
5070ti alabilecek durumun varken 5060ti veya 5070 alma.
12gb vram darboğaz yapar

5070ti 16gb bende var 15,5gb kullanan oyun çok gördüm.

3 sistem de pahalı

Ben imzadakini 74e aldım gaming gecesinden. Son gaming gecesi kötüydü belki bu hafta iyi olur bilemem

Öneriler için teşekkürler. Gaming gecesi hangi gün oluyor? Bunu tam olarak nereden takip ederim hocam?
Düzenleme: Araştırdım. Cuma gecesi için beklemedeyim.

Son düzenleme:
Hocam gece boyu takip ettim. Ancak o sistemlerdeki ek parçalar zayıf tutulmuştu bana göre

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,886
Üyeler
185,187
Son üye
mahmutt1
Geri