Oyun için İ9 mu R9 mu?

Nesil de önemli biliyorum ama bütçe en iyi nesile yetmiyor ben de bunları buldum.
Gayet de yetiyor. Örneğin 6000 civarına Ryzen 7500F alsan bu ikisinden de iyi ve neredeyse en yeni nesil

Almışken R9 veya i9 düşünüyorum mantıklı model varsa R7 veya i7 de düşünürüm ama i5 ve R5 istemiyorum bence yetersiz kalabilirler oyun için.
R7 r9 genelde render konusunda çok güçlü islemciler illaha r5 almam dersen git 7800x3d veya 9800x3d al fakat fiyatları 15k ve 22k ona göre r5 9600x senin işini fazlasıyla görür

Almışken R9 veya i9 düşünüyorum mantıklı model varsa R7 veya i7 de düşünürüm ama i5 ve R5 istemiyorum bence yetersiz kalabilirler oyun için.
R9 yada İ9 olması önemli değil önemli olan nesil 9600X alırsın ikisindede daha yüksek oyun performansı alırsın yetersiz kalma durumu yok.

Oyunlar tekli çekirdek kullanır. Sadece oyun açıksa r5 ile r7 arasında çok fark olmaz. Ben olsam o paralara çıktıktan sonra r7 x3d alırım. 7800x3d olur, 9800x3d olur. R9 i9 oyun için fark yaratmaz.

ddr5 7500f al veya 9600x sitede 4k mesajın var kardeşim hala bi mantık kuramıyor musun r9 i9 olunca çok iyi olmuyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

+ olarak ekran kartın ne hangi çözünürlükte kullanıcaksın

Oyunlar tekli çekirdek kullanır. Sadece oyun açıksa r5 ile r7 arasında çok fark olmaz. Ben olsam o paralara çıktıktan sonra r7 x3d alırım. 7800x3d olur, 9800x3d olur. R9 i9 oyun için fark yaratmaz.
1-2 senelik düşünmüyorum yıllar sonra da oynatması lazım. Yoksa şuan 3 bin liraya falan i5 alsam o da yeter sanırım. 3D güzel diyorlar da benim bütçeyi çok aşıyor onlar.

1-2 senelik düşünmüyorum yıllar sonra da oynatması lazım. Yoksa şuan 3 bin liraya falan i5 alsam o da yeter sanırım. 3D güzel diyorlar da benim bütçeyi çok aşıyor onlar.
r9 i9 diye sorunca ben bütçe +15k diye düşünmüştüm. Güncel r9 i9 değil o zaman almayı düşündüğünüz. r5 9600x o zaman yeterli 3-4 sene götürür en az. Oyun için eski model r9 i9dansa yeni model r5 daha iyidir.

Kanka belli ki sen bu bilgisayar işlerinde çok çok çok acemisin. İki seçeneğin var, ya acemi olmayan kişilerin dediğini dinle uzatmadan al ya da kendin git, benim ve bu forumdaki bir çok kişilerin yaptığı gibi, yüzlerce saatini araştırmaya harca. En sonunda yine aynı sonuca varacaksın emin olabilirsin

r9 i9 diye sorunca ben bütçe +15k diye düşünmüştüm. Güncel r9 i9 değil o zaman almayı düşündüğünüz. r5 9600x o zaman yeterli 3-4 sene götürür en az. Oyun için eski model r9 i9dansa yeni model r5 daha iyidir.
Aklımdaki modelleri konuda yazmıştım bütçe 8K civarında.

Geri