pompa kablosu pump aioda zaten cpu fan fanlar takılı cpu optiyede baska bisi takılı 3 tane baklo var vozemedimhocam yazdığınızı chat gpt ye kopyalayınca şöyle dedi
- Pompa kablosunu CHA_FAN’dan çıkarıp AIO_PUMP’a takmalı.
- Eğer anakartında AIO_PUMP yoksa, CPU_FAN’a takmalı.
- BIOS’tan da "CPU_FAN fail warning" kapatılmamalı, çünkü pompa algılanmazsa sistem korunur.
Yani kısaca: Pompa CHA_FAN’da çalışmaz, illa AIO_PUMP veya CPU_FAN’a takılmalı. Yoksa işlemci 90°C görmeye devam eder.
Soğutucu çalışıyor mu ? Kasanın içine baktınız mı ?pompa kablosu pump aioda zaten cpu fan fanlar takılı cpu optiyede baska bisi takılı 3 tane baklo var vozemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüleboşta50 derece
pompasında sorun olmadığına eminmisinizAlıntıyı görüntüle KASAMI DEGİSTİRDİM ONDAN SONRA ISLEMCİ 90 LARA CIKMAYA BASLADIKABLO HATASI VAR GALİBA AMA COZEMİYORUM POMPANIN KABLOSU AİO PUMPTA BİRİ FANI 1 KABLO YAPAN SOKET CHA FAN GİRİSİNDE COZEMEDİM
atıgım fotografta pompanın hızı gozukuyorpompasında sorun olmadığına eminmisiniz
montajda hersey normal zaten bisi yoktu yeni basladı kasayı yeniledim 2 3 hafta sonra basladıPompa çalışıyor görünene göre. Muhtemelen montajda bir sorun var.
fotoyu görmedim kusura bakmayın birde soğutucunun fotoğradfıı atarmısınızatıgım fotografta pompanın hızı gozukuyor
Mehmet hocamın da dediği gibi montaj hatası olması muhtemel , macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz ? Soğutucu yeniyse jelatinini de sökmeyi unutmuş olabilirsiniz.pompa calısıyor ses geliyor + diger kasada boyle bisi olmadı tasıdıktan sonra basladı hatta son zamanlarda basladı ilkte bisi yoktu
2. degistirdim termalı jelatın yok kendim soktum thermal right tf9 sürülüMehmet hocamın da dediği gibi montaj hatası olması muhtemel , macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz ? Soğutucu yeniyse jelatinini de sökmeyi unutmuş olabilirsiniz.
Garip , montaj ve kablolama hatası yapmadığınıza eminseniz markayla görüşün.2. degistirdim termalı jelatın yok kendim soktum thermal right tf9 sürülü
kablolamadan emin degilim rgb kablosu var pompa kablosu var tek bir fandan gelen kablo var bide 3 fanı birbirine baglayan kablo varGarip , montaj ve kablolama hatası yapmadığınıza eminseniz markayla görüşün.