İŞEMCİ CAYIR CAYIR 360MM SIVI SOGUTMA

MASTERF5

80+
Reaksiyon skoru
73
Ekran görüntüsü 2025-08-21 002112.webp
KASAMI DEGİSTİRDİM ONDAN SONRA ISLEMCİ 90 LARA CIKMAYA BASLADIKABLO HATASI VAR GALİBA AMA COZEMİYORUM POMPANIN KABLOSU AİO PUMPTA BİRİ FANI 1 KABLO YAPAN SOKET CHA FAN GİRİSİNDE COZEMEDİM

hocam yazdığınızı chat gpt ye kopyalayınca şöyle dedi

• Pompa kablosunu CHA_FAN’dan çıkarıp AIO_PUMP’a takmalı.
  • Eğer anakartında AIO_PUMP yoksa, CPU_FAN’a takmalı.
  • BIOS’tan da "CPU_FAN fail warning" kapatılmamalı, çünkü pompa algılanmazsa sistem korunur.

📌 Yani kısaca: Pompa CHA_FAN’da çalışmaz, illa AIO_PUMP veya CPU_FAN’a takılmalı. Yoksa işlemci 90°C görmeye devam eder.

hocam yazdığınızı chat gpt ye kopyalayınca şöyle dedi

• Pompa kablosunu CHA_FAN’dan çıkarıp AIO_PUMP’a takmalı.
  • Eğer anakartında AIO_PUMP yoksa, CPU_FAN’a takmalı.
  • BIOS’tan da "CPU_FAN fail warning" kapatılmamalı, çünkü pompa algılanmazsa sistem korunur.

📌 Yani kısaca: Pompa CHA_FAN’da çalışmaz, illa AIO_PUMP veya CPU_FAN’a takılmalı. Yoksa işlemci 90°C görmeye devam eder.
pompa kablosu pump aioda zaten cpu fan fanlar takılı cpu optiyede baska bisi takılı 3 tane baklo var vozemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1755725534528.webp
boşta50 derece

Soğutucu çalışıyor mu ? Kasanın içine baktınız mı ?
pompa calısıyor ses geliyor + diger kasada boyle bisi olmadı tasıdıktan sonra basladı hatta son zamanlarda basladı ilkte bisi yoktu

Pompa çalışıyor görünene göre. Muhtemelen montajda bir sorun var.

pompa calısıyor ses geliyor + diger kasada boyle bisi olmadı tasıdıktan sonra basladı hatta son zamanlarda basladı ilkte bisi yoktu
Mehmet hocamın da dediği gibi montaj hatası olması muhtemel , macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz ? Soğutucu yeniyse jelatinini de sökmeyi unutmuş olabilirsiniz.

Mehmet hocamın da dediği gibi montaj hatası olması muhtemel , macun sürmeyi unutmuş olabilir misiniz ? Soğutucu yeniyse jelatinini de sökmeyi unutmuş olabilirsiniz.
2. degistirdim termalı jelatın yok kendim soktum thermal right tf9 sürülü

Garip , montaj ve kablolama hatası yapmadığınıza eminseniz markayla görüşün.
kablolamadan emin degilim rgb kablosu var pompa kablosu var tek bir fandan gelen kablo var bide 3 fanı birbirine baglayan kablo var

Geri