Dün Trendyol dan aldığım şu ürünü https://ty.gl/7e00zq57e5m85 14400f işlemcime taktım ancak öncekinden daha çok ısınıyor önceden 8cm lik bir kule tipi fanım vardı sistemin içinde gelmişti onu kullanıyordum o fan ile occt testi yapmadım ama valoranta 75 derece görüyordu bu fanı taktım başta occt testi yapmadım valorant oynuyordum FPS lerim 400 den 200e düştü sonra baktım işlemci valorantta 85 dereceyi görmüş ben içinden çıkan termal macundan süpheliyim satıcı değerine 7wmk demişti bende biraz böyle idare ederim demiştim termal macun kağıt bir küçük şeyi içinden geldi ilk başta sıvı bir şey aktı sonra hafif cıvık bir şey aktı çok dandik bir şeye benziyordu 2gr vardı yarısınü sürmüştüm ısı değerlerini böyle görünce acaba dalgınlık ile yanlış mı sıkmışım diye tekrardan kalan macunu sürdüm ancak güzel dağılmıştı ardından occt testi yaptım sonuçlar şu şekilde
İşlemcim 14400f (135watt limitli bios ayarını kullanıyorum)
Max sıcaklık : 100 derece
Ortalama sıcaklık : 91 derece
Max çekilen Watt : 125 Watt
Ortalama çekilen Watt : 105 Watt
fan hızı sabit 1900rpm (%100)
Test süresi 1 saat
İşlemci intelin ayarlarında 65W gözüküyor ben MSI b760 ddr5 bir anakart kullanıyorum MSI anakartında 3 tane güç seçeneği bulunuyor intelin kendi 65W olan ayarı MSI in 135W ile sınırlandırılmış ayarı birde watt sınırlaması olmayan bir seçenek var occt testinin başında işlemcim 4.7ghz
hızlara çıktı bir kaç dakika sonra ısıdan dolayı 4.1ghz hızlara düştü
neden iyi bir şey almadınız diye sorarsanız bir kaç aya işlemci yükselteceğim 14600kf veya 13700kf işlemci değiştirirken sıvı soğutmaya geçmem lazım idarelik olsun diye aldım
yeni termal macun aldım birde onunla deneyceğim
EKLEME
önceki 8cm lik kule tipinin braketini kullanıyorum üşendiğimden onu değiştirmedim uydu ama orjinalini takmadığım için olabilir mi
İşlemcim 14400f (135watt limitli bios ayarını kullanıyorum)
Max sıcaklık : 100 derece
Ortalama sıcaklık : 91 derece
Max çekilen Watt : 125 Watt
Ortalama çekilen Watt : 105 Watt
fan hızı sabit 1900rpm (%100)
Test süresi 1 saat
İşlemci intelin ayarlarında 65W gözüküyor ben MSI b760 ddr5 bir anakart kullanıyorum MSI anakartında 3 tane güç seçeneği bulunuyor intelin kendi 65W olan ayarı MSI in 135W ile sınırlandırılmış ayarı birde watt sınırlaması olmayan bir seçenek var occt testinin başında işlemcim 4.7ghz
hızlara çıktı bir kaç dakika sonra ısıdan dolayı 4.1ghz hızlara düştü
neden iyi bir şey almadınız diye sorarsanız bir kaç aya işlemci yükselteceğim 14600kf veya 13700kf işlemci değiştirirken sıvı soğutmaya geçmem lazım idarelik olsun diye aldım
yeni termal macun aldım birde onunla deneyceğim
EKLEME
önceki 8cm lik kule tipinin braketini kullanıyorum üşendiğimden onu değiştirmedim uydu ama orjinalini takmadığım için olabilir mi
Son düzenleme: