Öneri 32 inç ultra wide monitör önerisi.

VA panel alsam pişman olucam gibi
IMG_20250710_231439.webp

Medium overdrive modunda ghosting oldukça düşük, hissetmeniz zor ve black smearing biraz var.

gerçekten çok hoş duruyor da taksite bölsek bakalım ya teşekkür ettim yine de VA panel alsam pişman olucam gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

videoda 2.19 daki response değerlerine bak.ıps de bulamzsın bu değerleri

videoda 2.19 daki response değerlerine bak.ıps de bulamzsın bu değerleri
hocam muhteşem evet ama ekran kartı parası komple monitör :D
Alıntıyı görüntüle
Medium overdrive modunda ghosting oldukça düşük, hissetmeniz zor ve black smearing biraz var.
hocam elimde şu monitör var bunu 2. monitör yapıp attığınız 12klık ultrawide olanı ana monitör olarak kullanmak istiyorum. acaba ne kadar çok fark olur renkler ve kalite açısından. Koyu Contrast tonlar hoşuma gidiyor genellikle, bu monitördede contrastı çok fulle yakın tutuyorum yeşil renkler daha yeşil görünüyor daha canlı, VA panelde HDR oluyor mu hiç bilmiyorum. cu34g2xp itopyadaki monitör gerçekten iyi diyorsanız alacağım, bir de @Tayfunns iyi biliyor demiştiniz sizin düşünceniz nedir.

hocam muhteşem evet ama ekran kartı parası komple monitör :D

hocam elimde şu monitör var bunu 2. monitör yapıp attığınız 12klık ultrawide olanı ana monitör olarak kullanmak istiyorum. acaba ne kadar çok fark olur renkler ve kalite açısından. Koyu Contrast tonlar hoşuma gidiyor genellikle, bu monitördede contrastı çok fulle yakın tutuyorum yeşil renkler daha yeşil görünüyor daha canlı, VA panelde HDR oluyor mu hiç bilmiyorum.
İps panelde HDR unut. Hele o baktığınız monitörde komple unutun. Renk gamutu tn seviyesinde.
1982.webp

hocam VA alırım sorun değil fakat şu ghosting şeysinden ötürü ödüm patlıyor, felaket şeyler yazılmış önceden

IPS Panellere baktım flat olanlara da gerçekten ülkede IPS Panel ultra wide monitör yok

Hikayeli oyunları pek oynamıyorum açıkcası, pve tabanlı online oyunlar oynuyorum warframe gibi looter shooter veya lost ark mmorpg oyunlarda oynuyorum.
Va paneller eskisi gibi ghosting canavar değil. İps kadar hızlı va monitörlerde var. Tabii ultrawide modeller de bu pek yok. Yine de ghosting canavarı olmayan modeller var.

Örnek:

İps panelde HDR unut. Hele o baktığınız monitörde komple unutun. Renk gamutu tn seviyesinde.
Alıntıyı görüntüle

Va paneller eskisi gibi ghosting canavar değil. İps kadar hızlı va monitörlerde var. Tabii ultrawide modeller de bu pek yok. Yine de ghosting canavarı olmayan modeller var.
yok yanlış anladın almak istediği monitör aoc olanı.

yok yanlış anladın almak istediği monitör aoc olanı.
AOC da va standartı için iyi, ghosting sorunlu değil. Yine de ips kadar iyi olmadıklarını bilmekte fayda var. Şahsen getirilerinin götürülerinden daha fazla olduğunu (aoc ve dell modelleri) düşünüyorum. Ultrawide demek sinematik görüntülere bayılıyorum demektir. Yani yüksek kontrast gerektirir. Ekranda geniş ve kavisli olduğu için görüş açıları da (beklentiye bağlı) işini görür. İps panelde fazla parlama, kötü siyah tekdüzelik ve düşük kontrast oranı var. Ultrawide için çok cazip bulmuyorum. Bence iyi bir va burada kendini daha çok öne çıkaracaktır. Eğer 24inç ve fps odaklı olsaydı o zaman ips daha mantıklı olurdu. Benim şahsi seçimim dell fakat aradaki fiyat farkını veremiyorsa aoc da güzel.

OLED ultrawide alabiliyorsa zaten mükemmel olur. Strobe'suz TN den hızlı, asırı yüksek renk gamutu, sonsuz kontrast, iyi kalibrasyon, iyi ergonomi vs premium modeller. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte. Diğer modeller de kötü sayılmaz.

Ekran kartından sonra en çok para harcanacak pc parçası monitördür benim gözümde. İstersen 5090 tak monitörün verdiği görüntü ve hız ile sınırlısın. Kasanın performansını aktaran parçaya yüksek bütçe ayrılmalı.

Son düzenleme:
AOC da va standartı için iyi, ghosting sorunlu değil. Yine de ips kadar iyi olmadıklarını bilmekte fayda var. Şahsen getirilerinin götürülerinden daha fazla olduğunu (aoc ve dell modelleri) düşünüyorum. Ultrawide demek sinematik görüntülere bayılıyorum demektir. Yani yüksek kontrast gerektirir. Ekranda geniş ve kavisli olduğu için görüş açıları da (beklentiye bağlı) işini görür. İps panelde fazla parlama, kötü siyah tekdüzelik ve düşük kontrast oranı var. Ultrawide için çok cazip bulmuyorum. Bence iyi bir va burada kendini daha çok öne çıkaracaktır. Eğer 24inç ve fps odaklı olsaydı o zaman ips daha mantıklı olurdu. Benim şahsi seçimim dell fakat aradaki fiyat farkını veremiyorsa aoc da güzel.

OLED ultrawide alabiliyorsa zaten mükemmel olur. Strobe'suz TN den hızlı, asırı yüksek renk gamutu, sonsuz kontrast, iyi kalibrasyon, iyi ergonomi vs premium modeller. Ama ne kadar ekmek o kadar köfte. Diğer modeller de kötü sayılmaz.

Ekran kartından sonra en çok para harcanacak pc parçası monitördür benim gözümde. İstersen 5090 tak monitörün verdiği görüntü ve hız ile sınırlısın. Kasanın performansını aktaran parçaya yüksek bütçe ayrılmalı.
önerebileceğiniz gerçekten iyi va panel ultrawide varmı peki

dell ile aocun arasında 4.5k fiyat farkı var neredeyse.

Son düzenleme:
önerebileceğiniz gerçekten iyi va panel ultrawide varmı peki

dell ile aocun arasında 4.5k fiyat farkı var neredeyse.
O zaman aoc'u alabilirsin. O fiyat bandında performansını beğeniyorum o monitörün. Görüntü kalitesi iyi. Aman aman bir renk gamutuna sahip olmasalar da iyi. Yüksek kontrast ve iyi Parlaklık ta bu modellere artı katıyor. Beklentiye bağlı ama iyi bir giriş seviye ultrawide monitör diyebilirim

Ghosting'i minimize etmek adına monitörü aldıktan sonra osd menüsüne girip tepki süresi ayarını medium yapın.

O zaman aoc'u alabilirsin. O fiyat bandında performansını beğeniyorum o monitörün. Görüntü kalitesi iyi. Aman aman bir renk gamutuna sahip olmasalar da iyi. Yüksek kontrast ve iyi Parlaklık ta bu modellere artı katıyor. Beklentiye bağlı ama iyi bir giriş seviye ultrawide monitör diyebilirim

Ghosting'i minimize etmek adına monitörü aldıktan sonra osd menüsüne girip tepki süresi ayarını medium yapın.
hocam son bir sorum olacak, aşağıdaki 2 ürün arasından hangisini tercih ederdiniz fiyatına karşılık vereceği performans açısından. 0.3ms va panel bilmiyorum ne kadar şey olmalıyım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,264
Üyeler
183,085
Son üye
alpk.
Geri