U7 265KF + MSI Gaming Plus Z890 Wi-Fi ikilisi nasıldır?

spxlty

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar sistemi yükseltiyorum şimdi sistemi şöyle yükselteceğim:

CPU: Core Ultra 7 265KF
ANAKART: MSI Gaming Plus Z890 Wi-Fi
RAM: Patriot Viper 16x2 GB 6000 MHZ CL30
SOĞUTUCU: Strong M4-12X

Bunları toplam 28.000 TL'ye falan getirtiyorum.
Şimdi şöyle bir şey var, ekran kartımı değiştiremiyorum Gigabyte Eagle RTX 3060 12GB tutmam gerek bütçem gereği. İleride yükseltebilirsem RX 9060 XT 16GB a yükselteceğim. Oyun ve sanal makine için kullanacağım. Şimdi iki sorum var: Birincisi ve en önemlisi, darboğaz yaşar mıyım? İkincisi bu sistem gerçekten iyi ve doğru kullanılırsa kaç yıl götürür beni? MSI Gaming Plus en F/P olan anakartlardanmış. O yüzden tercih ettim.

Darboğaz yaşanmaz o kartlarla işlemci güçsüz değil ama soketin ileriye dönüklüğü yok sadece. Amd bu konuda daha iyi .
Alırım arkama bakmam 5/6 yıl kullanırım amd istemiyorum deniyorsa, ancak o zaman alınır bnce.

20 çekirdek olması, oyunda bir şeye yaramaz şu zamanda ama iş ve benzeri kullanımlarda çok çekirdek iyi tabi.

Şimdi şöyle bir şey var, ekran kartımı değiştiremiyorum Gigabyte Eagle RTX 3060 12GB tutmam gerek bütçem gereği. İleride yükseltebilirsem RX 9060 XT 16GB a yükselteceğim. Oyun ve sanal makine için kullanacağım. Şimdi iki sorum var: Birincisi ve en önemlisi, darboğaz yaşar mıyım? İkincisi bu sistem gerçekten iyi ve doğru kullanılırsa kaç yıl götürür beni? MSI Gaming Plus en F/P olan anakartlardanmış. O yüzden tercih ettim.
Oyun içinse gereksiz
7800x3d daha mantıklı oyun için

Oyun içinse gereksiz
7800x3d daha mantıklı oyun için
İlk başta yükseltmeye başlarken onu seçmiştim. Ama 2023 çıkışlı bir işlemci ve çekirdek sayısı az olduğundan dolayı biraz intele yöneldim açıkçası. Oyun konusunda birkaç video izledim vs. anlamında aralarında çok bir fark yok ve intel daha az güç çekiyor. Ama ben sanal makine de kullanacağım. Soket olayı da çok önemli değil 3-4 yıla yine para biriktirir yükseltirim.
Peki anakart nasıl? B860 versiyonu alınabilir mi?

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
İlk başta yükseltmeye başlarken onu seçmiştim. Ama 2023 çıkışlı bir işlemci ve çekirdek sayısı az olduğundan dolayı biraz intele yöneldim açıkçası. Oyun konusunda birkaç video izledim vs. anlamında aralarında çok bir fark yok ve intel daha az güç çekiyor. Ama ben sanal makine de kullanacağım. Soket olayı da çok önemli değil 3-4 yıla yine para biriktirir yükseltirim.
Overclock yapmayacaksan ve port sayısı önemsizse b860 alınabilir ama 265kf düşük bir işlemci. Standart olarak gücü kısılmış geliyor. 7800x3d 120w tdp ama 80w üstünü görmedim.

Oyunda tek çekirdek ve onbellek önemli isterse 10000000 çekirdek olsun ne farkeder? 2020 de çıksa da bir şey değişmez işlemci güçlüyse güçlüdür

Rami daha yüksek MHz al İntel işlemciler yüksek MHz sever. Zaten o işlemcinin Bus hızı bile 6400MHz yani 7200MHz falan iyi gider.

Anakart iyi, daha ucuza getirmek isterseniz daha giriş seviyesi Z890 lar 7 bin liraya falan düşüyor onlara bak ama B860a düşme bence, Z serisinde her özellik açık B biraz kısıtlıyor.

Yazmayı unuttum kusura bakmayın. Video editleme de yapacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,644
Üyeler
183,451
Son üye
Samet.35
Geri