Yardım Aracımda çekiş düşüklüğü var

xthepatates

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
343
Merhaba herkese iyi forumlar.

2012 ford tourneo connect 1.8tdci 90hp aracımda bir çekiş düşüklüğü var sorunun kaynağını sanayiye girmeden bulmama imkan var mıdır?

Baskı balata 400km önce değişti
Enjektörler 35.000 km önce değişti
Aracımda egr hem ara contayla hem yazılımla iptal.

Düşündüğüm sorunlar şunlar:

İntercooler da veya turboda / hortumlarında kaçak olabilir.
Hava filtresi tıkanmış olabilir.
Dpf tıkanmış olabilir.
Enjektörlerde / yakıt pompasında kalitesiz yakıttan sorun çıkmış olabilir.

Bunları nasıl kontrol edebilirim ve sanayiye gitmem gerekirse genel bir check up kaça patlar?

Başka neyden olabilir?

Selamlar,

Otobanda giderken camı açıp turbo tarafından ıslığa benzer bir ses geliyor mu? Turbo borusunda kaçak vardır

Yüksek devire çıkınca egzoztan duman geliyor mu? ( Dizel araçlarda eğer tıkanıklık olduysa 1 saat boyunca 3000-3500 devirde aracı sabit kullanırsan sorun çözülecektir)

Ben enjektörcüyüm.
Enjektör, Turbo , Partikül veya Hava akış metre en başlıca sebepler bunlar sırayla baktır.

Selamlar,

Otobanda giderken camı açıp turbo tarafından ıslığa benzer bir ses geliyor mu? Turbo borusunda kaçak vardır

Yüksek devire çıkınca egzoztan duman geliyor mu? ( Dizel araçlarda eğer tıkanıklık olduysa 1 saat boyunca 3000-3500 devirde aracı sabit kullanırsan sorun çözülecektir)
Hocam 5. Vites 4000 devir 50km yol yaptım siyah duman çok az atıyor ama çekiş sorunu düzelmedi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben enjektörcüyüm.
Enjektör, Turbo , Partikül veya Hava akış metre en başlıca sebepler bunlar sırayla baktır.
Teşekkürler hocam. Bunlara baktırmak, basınç testi vb ne kadar tutar

Selamlar,

Turboda resmen hiç ses yok acaba tıkandı mı ne oldu emin değilim. Normaldede sessizmiş turbosu fakat sanki bunda sıfır ses

yazdıklarına göre hersey olabilir. çekiş düşmesi yakıt ile alakalı ilk incelenmesi gereken durumdur. 2. ise turbo hortumu kontrolu ve yağlamasında problem varmı? bununda dısında pek bişey yapamazsın.

Turboyu temizlettin mi? Egzosa çıkan gazlar turbodan geçtiğinde kömür misali katman katman eklenir.

Hem turbodan önce basınç dozunu ayarlayan yapraklar var. Azcık açılıp kapanıyor. Onlarda artık işlevini yitimiş olabilir atık gazların fazla kirliliğinden. Yapraklar açılıp kapanmakta zorlanıyor.

Turbo temizleme videolarına bak anlarsın ne demek istediğimi.

yazdıklarına göre hersey olabilir. çekiş düşmesi yakıt ile alakalı ilk incelenmesi gereken durumdur. 2. ise turbo hortumu kontrolu ve yağlamasında problem varmı? bununda dısında pek bişey yapamazsın.
Peki hocam krank mili arabayı aldıktan 1 ay sonra boşluk yaptı metalik bir ses geliyordu ve maddi yetersizlikten, zamanım olmamasından dolayı 1 ay kadar öyle kullandım. Ardından sanayiye gittiğimde dişlinin boşluk yaptığını, sıktıklarını söylediler. Krank milinde falan bi aşınma vb söz konusu olabilir mi bu etkiler mi

Turboyu temizlettin mi? Egzosa çıkan gazlar turbodan geçtiğinde kömür misali katman katman eklenir.

Hem turbodan önce basınç dozunu ayarlayan yapraklar var. Azcık açılıp kapanıyor. Onlarda artık işlevini yitimiş olabilir atık gazların fazla kirliliğinden. Yapraklar açılıp kapanmakta zorlanıyor.

Turbo temizleme videolarına bak anlarsın ne demek istediğimi.
Bakacağım şimdi teşekkür ederim

Peki hocam krank mili arabayı aldıktan 1 ay sonra boşluk yaptı metalik bir ses geliyordu ve maddi yetersizlikten, zamanım olmamasından dolayı 1 ay kadar öyle kullandım. Ardından sanayiye gittiğimde dişlinin boşluk yaptığını, sıktıklarını söylediler. Krank milinde falan bi aşınma vb söz konusu olabilir mi bu etkiler mi

Bakacağım şimdi teşekkür ederim
Krank milin aşınmışta olabilir dediğin gibi.
1 ay süre az bir zaman değil sürekli devir yapan bir bileşen için.

partikül filtresi emme manifoltunda da yapabilir aracı düşük devirle mi kullanıyorsunuz sürekli

Ben enjektörcüyüm.
Hocam araç 94 transit yokus iner veya çıkarken rolantisi yükseliyor düz giderken problem yok stop edecek gibi oluyor böyle sonra düzeliyor niye olur? Bi kaçak vs yok pompa revizyon olmustu onu düzgün mü yapmadılar acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,380
Üyeler
183,417
Son üye
ererdo0
Geri