fatihdrk66
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 236
Hiçbir şekilde açılmıyor ne yapmam lazım
Bu ekran, bilgisayarın BIOS/UEFI ayarlarında bir sorun veya değişiklik tespit ettiğini gösteriyor. Mesaj şöyle diyor:
F2 ye basıyorum BİOsa atıyor ama şifreyi unuttum pilin çıkarıp takınca da sıfırlanmıyor şifreBu ekran, bilgisayarın BIOS/UEFI ayarlarında bir sorun veya değişiklik tespit ettiğini gösteriyor. Mesaj şöyle diyor:
"Devices Changed (CPU or Memory) or CMOS have been Cleared. Please enter Setup to configure your system. Press F1 to run setup. Press F2 to load default values and continue."
Yani: CPU veya RAM değişmiş olabilir ya da CMOS (BIOS ayarları) sıfırlanmış.
Yapabilecek adımlar:
- F1 tuşuna basmak → BIOS/UEFI ayarlarına girer. Burada tarih, saat ve diğer ayarları kontrol edip kaydedip çıkabilir.
- F2 tuşuna basmak → BIOS/UEFI ayarlarını varsayılan değerlere getirir ve sistemi açar.
Önerim:
- Eğer yakın zamanda RAM veya CPU değişmediyse, F2 ile varsayılan değerleri yüklemek genellikle en hızlı çözüm olur.
- Eğer sorun devam ederse veya bilgisayar açılmazsa, CMOS pili bitmiş olabilir; anakart üzerindeki pili değiştirmek gerekebilir.
Bios kilitlendiyse geçmiş olsun sıfırlaması çok zor hatta imkansızF2 ye basıyorum BİOsa atıyor ama şifreyi unuttum pilin çıkarıp takınca da sıfırlanmıyor şifre
Ne yapacağım peki çözümü yok muBios kilitlendiyse geçmiş olsun sıfırlaması çok zor hatta imkansız
Pili çıkartıp 2-3 saat bekle sen çıkartıp hemen taktığın için sıfırlanmıyor olabilir İçinde kalan elektrik gitsinNe yapacağım peki çözümü yok mu
5dk yazıyordu ama 8 dk bekledim olmadıPili çıkartıp 2-3 saat bekle sen çıkartıp hemen taktığın için sıfırlanmıyor olabilir
bios pilini çıkarın ve bi 4-5 dakika bekleyin elektrik boşalsın o arada 2-3 defa metal aksamlara dokunun bilgisayardaki elektrik boşaldıktan sonra tekrardan deneyin.
Yada Cihaz modelini söylersen yardımcı olmaya çalışırımNe yapacağım peki çözümü yok mu
Bekledim ama olmadı tekrar yapayım mıbios pilini çıkarın ve bi 4-5 dakika bekleyin elektrik boşalsın o arada 2-3 defa metal aksamlara dokunun bilgisayardaki elektrik boşaldıktan sonra tekrardan deneyin.
Anakartın mıYada Cihaz modelini söylersen yardımcı olmaya çalışırım
ram çıkartıp geri falanmı taktınız?Bekledim ama olmadı tekrar yapayım mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anakartın mı
EvetBekledim ama olmadı tekrar yapayım mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Anakartın mı
Hayırram çıkartıp geri falanmı taktınız?
B450 M2V2