Çözüldü✓ İlk PC'mi Topluyorum: Tavsiyeleriniz Gerekli

Shogunn

80+
Reaksiyon skoru
0
20 yaşına geldim kendime ilk defa bir pc almak istiyorum ama çok anlamadığım için sizin yardımınız gerekli.
Beyaz bi sistem toplamayı düşünüyorum
Kasa Phanteks NV5 WHİTE
Ekran kartı RTX 5060 8gb beyaz
İşlemci Ryzen 5 7500f
Sıvı soğutucu Rampage Helios C17
Güç kaynağı Rampage P750
Monitör 240hz bişe düşünüyorum
Fan olarak da Rampage 7C-120B12CM ARGB
bunları düşünüyorum sizce nasıl anakart ve ram bilmediğim için sizlerden yardım isteyeceğim yardımınız için teşekkürler.

20 yaşına geldim kendime ilk defa bir pc almak istiyorum ama çok anlamadığım için sizin yardımınız gerekli.
Beyaz bi sistem toplamayı düşünüyorum
Kasa Phanteks NV5 WHİTE
Ekran kartı RTX 5060 8gb beyaz
İşlemci Ryzen 5 7500f
Sıvı soğutucu Rampage Helios C17
Güç kaynağı Rampage P750
Monitör 240hz bişe düşünüyorum
Fan olarak da Rampage 7C-120B12CM ARGB
bunları düşünüyorum sizce nasıl anakart ve ram bilmediğim için sizlerden yardım isteyeceğim yardımınız için teşekkürler.
Ramoage almayında

Neden ki aga sadece sıvı soğutma ve fanları rampageden almayı düşünüyorum fiyatından dolayı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İyiymiş çok sağol reis de güç kaynağı ve anakartı beyaz önersen daha iyi olur benim için beyaz sistemde sırıtmasınlar
Hocam kaliteli beyaz güç kaynağı bulmak çok zor ve maliyetli, kısıtlı bütçenle öyle bir işe girişmeni önermem. Psu görünmeyen bir parça zaten, beyaz olmadığını senden başka kimse farketmez. Görünmeyecek bir parça için beyaza fazla para vermek gereksiz gibi geliyor bana.

Neden ki aga sadece sıvı soğutma ve fanları rampageden almayı düşünüyorum fiyatından dolayı.

İyiymiş çok sağol reis de güç kaynağı ve anakartı beyaz önersen daha iyi olur benim için beyaz sistemde sırıtmasınlar
Anakart konusunda bütçeyi aşmamak için beyaz seçmedim, bütçeyi esnetebilirim dersen sana önerebileceğim en fp anakartlar bunlar olur.

Hocam kaliteli beyaz güç kaynağı bulmak çok zor ve maliyetli, kısıtlı bütçenle öyle bir işe girişmeni önermem. Psu görünmeyen bir parça zaten, beyaz olmadığını senden başka kimse farketmez. Görünmeyecek bir parça için beyaza fazla para vermek gereksiz gibi geliyor bana.

Anakart konusunda bütçeyi aşmamak için beyaz seçmedim, bütçeyi esnetebilirim dersen sana önerebileceğim en fp anakartlar bunlar olur.

anladım peki bu güç kaynağı nasıl asusun

hepsini kendim toplayacağım bütçe max 50k daha az olursa daha iyi olur zaten bunların toplamı 40k ya yakın

Doğdu diyorsun ama bu parçalar kasayla çok iyi olacağını düşünüyorum zaten ekran kartı ile işlemci bana fazlasıyla yeter sistemim dışardan bakınca güzel durmasını da istiyorum, bu sıvı soğutucu ve güç kaynağı işimi görmez mi 2k monitör kullanmamayı düşünüyorum zaten.
Bütçem max 50k

Anakart hakkında pek bilgim yok sistemin max fiyatı 50k olmalı söylediklerimin fiyatı 40k ya yakın
hocam 55 56 ya çıkarsan 7800x3d li soğutuculu 5060ti lı bi sistem toplarız sadece kasa

Neden kötü ki parçalar bi sorun çıkarmayacaksa zaten bana yeter bunlar 2k oyun oynamayacağım zaten.
İndirimde almayı düşünüyorum zaten hangileri ucuzlarsa teker teker alacağım ona göre sistemi tamamlamak için yazdım zaten buraya kafamda tam oturunca teker teker indirimden alacağım.
Ekran kartsız kalmam ya ilerde.
Sorun çıkaracak işte bende o yüzden kalitesiz dedim. Bak sana tek önerim eğer sistem toplayacaksan masraftan kaçmaman lazım ben masraftan kaçtım şuan sorun çekiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,586
Üyeler
184,947
Son üye
cilginatanhamsi
Geri