Oyun Oynarken 10–15 Dakika Sonra Siyah Ekran Verip Kapanma Sorunu

Reaksiyon skoru
2
Merhaba,

Bugün bilgisayarımda oyun oynarken (özellikle CS2 ve Pes'de) 10–15 dakika sonra ekran bir anda siyah oluyor. Bazen oyun kendi kendine tamamen kapanıp masaüstüne atıyor, bazen de siyah ekranda kalıyor siyah ekranda bilgisayar donduğunda benim Görev Yöneticisi'nden kapatmam gerekiyor.

Sıcaklıkları kontrol ettim, ekran kartı maksimum 81 °C civarına kadar çıkıyor. Sürücüleri DDU ile kaldırıp yeniden kurdum. Oyun ayarlarını hem yüksek hem düşükte denedim, fark etmedi.

📌 Sistemim:
  • 🧠 CPU: AMD Ryzen 5 5500.
  • 🧱 Anakart: Gigabyte A520M-K
  • 💻 GPU: ASUS Phoenix GTX 1660 Super 6 GB.
  • 🧠 RAM: 16 GB (2×8) 3200 MHz.
  • 💾 Depolama: 500 GB M.2 SSD.
  • 🔌 PSU: 500W.
  • 🪟 OS: Windows 10 Pro.

Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamaya çalışıyorum. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerebilecek var mı?

Merhaba,

Bugün bilgisayarımda oyun oynarken (özellikle CS2 ve Pes'de) 10–15 dakika sonra ekran bir anda siyah oluyor. Bazen oyun kendi kendine tamamen kapanıp masaüstüne atıyor, bazen de siyah ekranda kalıyor siyah ekranda bilgisayar donduğunda benim Görev Yöneticisi'nden kapatmam gerekiyor.

Sıcaklıkları kontrol ettim, ekran kartı maksimum 81 °C civarına kadar çıkıyor. Sürücüleri DDU ile kaldırıp yeniden kurdum. Oyun ayarlarını hem yüksek hem düşükte denedim, fark etmedi.

📌 Sistemim:

Bu sorunun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı olduğunu anlamaya çalışıyorum. Benzer bir durum yaşayan ya da çözüm önerebilecek var mı?
Bana sorun ram'ler gibi geldi bu tarz durduk yere kapanma çökme gibi sorunlar ram'ler den kaynaklı oluyor memtest64 indirip ramleri test eder misin ? eğer sorun bulamazsa muhtemelen psu kaynaklıdır.

Merhaba,

📌 Sistemim:

Steam den oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et -autoconfig ile başlat düzelme şansı olabilir

Bana sorun ram'ler gibi geldi bu tarz durduk yere kapanma çökme gibi sorunlar ram'ler den kaynaklı oluyor memtest64 indirip ramleri test eder misin ? eğer sorun bulamazsa muhtemelen psu kaynaklıdır.
tamamdır test edeceğim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Steam den oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol et -autoconfig ile başlat düzelme şansı olabilir
ikisini de kontrol ettim steamden normaldi

hocam testleri yaptım yaklaşık 35 dakika
17 loop
sonuç olarak Test Finished with no errors detected yazdı.

Tek bir oyunda mı bu sorun oluyor yoksa tüm oyunlarda mı

Tek bir oyunda mı bu sorun oluyor yoksa tüm oyunlarda mı
lol oynadım 2 el arena sıkıntı çıkarmadı
cs2 oynadığımda 15 dk oynadıktan sonra siyah ekran verip oyundan attı
pes oynadığımda 15 dk oynadıktan sonra sonra siyah ekran verip oyundan attı

hocam testleri yaptım yaklaşık 35 dakika
17 loop
sonuç olarak Test Finished with no errors detected yazdı.
hocam occt indirip psuyu teste sokar mısın ? kusura bakma böyle bir tık uzun sürecek sorunun kaynağını bulmak :D ben sana indirmen gereken her şeyi söyleyeyim bir de crystaldiskinfo kur ordan da ssd ye bakacağız ne olur ne olmaz.

hocam occt indirip psuyu teste sokar mısın ? kusura bakma böyle bir tık uzun sürecek sorunun kaynağını bulmak :D ben sana indirmen gereken her şeyi söyleyeyim bir de crystaldiskinfo kur ordan da ssd ye bakacağız ne olur ne olmaz.
hiç sıkıntı değil hocam hemen indirip yapıyorum yardımlarınız için sağolun

hocam occt indirdim testi başlattım
yaklaşık 6 dakika oldu
Cpu 90 derece oldu chatgpt testi durdur dedi zarar vericek dedi ben de durdurdum.
Gpu da 80 90 arası derece oldu chatgpt artık dedi kesin durdur yoksa sıkıntı çıkarabilir diye ben de durdurdum testi.
sonuçlar ekteki fotoğrafta

Ekler

• IMG_3021.webp
    IMG_3021.webp
    1.3 MB · Hit: 6
hocam occt indirdim testi başlattım
yaklaşık 6 dakika oldu
Cpu 90 derece oldu chatgpt testi durdur dedi zarar vericek dedi ben de durdurdum.
Gpu da 80 90 arası derece oldu chatgpt artık dedi kesin durdur yoksa sıkıntı çıkarabilir diye ben de durdurdum testi.
sonuçlar ekteki fotoğrafta
cpu için 90 derece yine tamam denebilir ama gpu da 80-90 çok fazla kendini korumak için oyunları kapatıyor lol gibi oyunlarda sorun çıkmamasının sebebi lol ekran kartına yük bindirmiyor nerdeyse , ekran kartı kaç yıllık ? hem ekran kartının hem de işlemcinin bakım zamanı gelmiş.

cpu için 90 derece yine tamam denebilir ama gpu da 80-90 çok fazla kendini korumak için oyunları kapatıyor lol gibi oyunlarda sorun çıkmamasının sebebi lol ekran kartına yük bindirmiyor nerdeyse , ekran kartı kaç yıllık ? hem ekran kartının hem de işlemcinin bakım zamanı gelmiş.
hocam bilgisayarı geçen hafta 2. el alarak aldım da çok fazla bilgim yok parçalar hakkında işlemci tray sıfırdı
bir de işlemci soğutucu sıfırdı
geri kalan tüm parçalar 2. el yani çok fazla bilgim yok

hocam bilgisayarı geçen hafta 2. el alarak aldım da çok fazla bilgim yok parçalar hakkında işlemci tray sıfırdı
bir de işlemci soğutucu sıfırdı
geri kalan tüm parçalar 2. el yani çok fazla bilgim yok
merak etme bir arıza yok gibi duruyor sadece bakım zamanı gelmiş , işlemcinin termal macunu kurumuş yeni termal macun ile yenilemeniz lazım , ekran kartının da komple bakıma girmesi lazım muhtemelen hem termal macunu hem de termal pedleri kurumuş durumda , hiç bilginiz olmasa bile işlemcinin termal macununu değiştirebilirsiniz kolay fakat ekran kartı için bir tık bilgi gerek.

bu videoyu tamamen izleyip kendiniz yapabilirsiniz , işlemci çok basit 2-3 dakikalık videolar var bakabilirsiniz.

Geri