Yardım (YANDI) Fan Ledlerini nasıl iptal ederim?

igito

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,258
Fixed rgb fan var elimde bunun ledlerini iptal etmek istiyorum hangi kabloyu sökmem lazım? en soldaki ve 12 voltu sökünce olmadı fanlar durdu tahmin etmiştim ama gpt ve gemini ısrarla onları sök diyince denemek istedim ama iş yaramadı tahmin etiğim gibi. f ve g kaldı ama onları da sök bağla yapmak istemiyorum yeniden elimde lehim teli yok o yüzden zor bi durumdayım.

fan dark x123 kule tipi soğutucununun yanında gelen fanı bu arada
1760182687302.webp

Fixed rgb fan var elimde bunun ledlerini iptal etmek istiyorum hangi kabloyu sökmem lazım? en soldaki ve 12 voltu sökünce olmadı fanlar durdu tahmin etmiştim ama gpt ve gemini ısrarla onları sök diyince denemek istedim ama iş yaramadı tahmin etiğim gibi. f ve g kaldı ama onları da sök bağla yapmak istemiyorum yeniden elimde lehim teli yok o yüzden zor bi durumdayım.

fan dark x123 kule tipi soğutucununun yanında gelen fanı bu arada
Alıntıyı görüntüle
G öuhtemelen GND hattı gibi duruyor, 12V,F ve en soldakinin nereye gittiğini belli olmuyor fakat F Fan olarak isimlendirilmiş olabilir. 12V da eğer fan ile beraber ışıkları da gittiyse eğer sadece 12V sökebilirsin ama emin olmak adına kartın diğer yönünü de atabilirsen daha net belli olur

G öuhtemelen GND hattı gibi duruyor, 12V,F ve en soldakinin nereye gittiğini belli olmuyor fakat F Fan olarak isimlendirilmiş olabilir. 12V da eğer fan ile beraber ışıkları da gittiyse eğer sadece 12V sökebilirsin ama emin olmak adına kartın diğer yönünü de atabilirsen daha net belli olur
1760183505319.webp

1760183584664.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

g yi söktüm gitti her şey

Alıntıyı görüntüle

Bu tarafı daha net çekip gönderebilir misin hocam tam anlaşılmıyor yollar biraz titremiş sanırım kamera

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

G bütün her şeye bağlı GND hattı hocam yani hattın eksi (-) tarafı devre tamamlanmayacağı için komple çalışmaz

Havya varsa ledleri sök veya pense ile kıra kıra sök sen bilirsin.

Muhtemeln F fan için isimlendirilmiş olabilir diye düşünüyorum 12V sökünce sadece fanlar mı gitti yoksa rgb de gitmiş miydi?
g ve 12v herşeyi götürüyor

Fotoğraftan tam net anlayamıyorum maalesef ledlerin tarafındaki yolları, direkt ledleri sökebilirsin hatta 1 tanesini sökmen de yetebilir belki bazı ledlerde 1 tanesi patlayına komplesi giderken bazılarında diğerleri yanmaya devam edebiliyor. Veya F yi sökmeyi de deneyebilirsin

Fotoğraftan tam net anlayamıyorum maalesef ledlerin tarafındaki yolları, direkt ledleri sökebilirsin hatta 1 tanesini sökmen de yetebilir belki bazı ledlerde 1 tanesi patlayına komplesi giderken bazılarında diğerleri yanmaya devam edebiliyor. Veya F yi sökmeyi de deneyebilirsin
fan yandı : /

Geçmiş olsun hocam F yi sökünce mi yandı direkt toksa ledleri sökerken mi? Eğer kabloları söküp geri takmadıysanız geri takarken yanlış sıra ile takmadığınızdan emin misiniz veya test ederken kabloların birbirine temas etmesiğinden

Geçmiş olsun hocam F yi sökünce mi yandı direkt toksa ledleri sökerken mi? Eğer kabloları söküp geri takmadıysanız geri takarken yanlış sıra ile takmadığınızdan emin misiniz veya test ederken kabloların birbirine temas etmesiğinden
Direkt dediğimi yapsanız bu olmazdı.
lehimlerken g ve 12v birbirine değmiş kısa devreden yandı sağlık olsun. benim değildi fan arkadaşındı o yaptı onun yerine ben konu açmıştım teşekkürler yinede yardımlarınız için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,058
Üyeler
196,882
Son üye
RedEye
Geri