yani demek istediğim önemli olan dersler değil kendini geliştirmek istiyorsan udemy'den domestika'dan after effects dersleri al. tasarım çizgini belirle örneğin minimal animasyonlardan mı hoşanıyorsun yoksa daha karmaşık animasyonlardan mı renklerini belirle. Mesela bende grafik tasarım son sınıf öğrencisiyim motion designer alanında kendimi geliştirdim tasarım çizgim minimal ve siyah beyaz renkler kullanırım. Bu alandada şuan aktif olarak birkaç ajansı takip ediyorum yaptıkları çalışmalara bakıyorum. ChatGpt nin Youtubedaki motion videolarına bakabilirsin benim görsel dünyama çok yakın. Sende kendi Görsel Dünyanı oluşturabilirsin en azından staja başlayana kadar. Sektöre giriş yaptığında senin istediğin görsel dünya değil işvereninin istediği görsel dünyanın içinde çalışmak zorunda kalıcaksın. Tek programa bağlı kalma motion için (video edit değil) after effects alternetiflerini yazıyorum buraya tek tek zamanın oldukça incele; Rive (İnteraktif Motion), Cavalry (Kendi içinde fizik motoru var), LottieLab-Lottie Creator (Basic Animasyonlar için), Jitter (Web tabanlı çok basit animasyonlar ama çok hızlı çözüm sunar). Son olarak işe girerken kimse sana diploma sormiyacak hatta belki hangi üniversiteden mezun olduğunu bile sormiyacaklar. Derslerde aldığın notlar akedemik ilerlemiyeceksen kimsenin umrunda olmicak. Önemli olan kendi portfolyonu oluşturmak ve iyi bir ajansa stajer olarak girmek devamı gelir zaten. şimdiye kadar edindiğim tecrübeler bunlar umarım faydalanabilirsin. Bu arada bende son sıradan girdim o zaman çok üzülmüştüm şimdi iyiki okumuşum diyorum çok zevkli bir bölüm hem okul çok zevkli hem çalışma ortamı.