yardımcı olabilecek kimse yokmu dostlari5 6600k işlemci ve msi z170a gaming m3 ankarta sahibim biostan game boost acsam sorun yasar mıyım kule tipi sogutucu var ustunde 4 bakırlı normalde r6 oynarken 40 dereceleri geçtiği olmuyor
daha iyi ayarlarla oc yapmam mumkun mu suan arastırdım 5ghz bile gören varmış bilginiz varmı o kadar olmasada 4.3 gibi yapsam yeter gibi geliyor ayriyeten şöyle bir sorunumda var işlemci kendini 0.70ghzye sınırlıyor throttlestopdan bd prochatı kapatmadanda duzelmiyor bu sorun düzelmiş olur mu ve sistem stabil değil gibi şuan oyun içinde çok nadirde olsa takılma oluyor sıkıntı yasanıyorCiddi bir sorun yaşamazsın, stabilite sorunu yaşarsan da ayarları geri alırsın olur biter.
şu anda bu şekilde hocam bir sorun varmı sizce ayarı kapatayım mı0.70 düşüyorsa stabil değil demektir. anakartındaki ön tanımlı seçeneklerden daha iyi oc yapman mümkün elbette ama ben o ayarları kullan derim, 5 ghz çok az işlemci yapar silikon şansı yüksek işlemci gelmiştir onlara.
dediğim bd prochatı kapatmadan 0.70 sabitleme sorunu nedendir sizce hocam0.70 düşüyorsa stabil değil demektir. anakartındaki ön tanımlı seçeneklerden daha iyi oc yapman mümkün elbette ama ben o ayarları kullan derim, 5 ghz çok az işlemci yapar silikon şansı yüksek işlemci gelmiştir onlara.
hocam dediğim gibi ayarı actım sadece elle ayarlama yapmadım occt yapacagım simdi bakacagım bi sorun yok gibi ama bd prochat olayı sinirlerimi bozuyor 0.70de sabitleme nedenini çözemiyorumStabilite bu şekilde anlaşılmaz ona bir şey diyemem bir süre kullanman gerek. Voltajda 1.35'in üzerine çıkma bence, saat hızları ise biraz daha artırılabilir diye düşünüyorum bir sıkıntı çıkacağını sanmam.
hayır açıkken duzeliyor ama arkada throttlestop full açık olması gerekiyor bu arada suan occte max 73 derece gördü 1.17v 90w 4100mhzdeo açıkken yük altındayken de mi sabitliyor 0.70 mhz'ye
bd prochat tikliyken 0.70de kitliyor yük altında da aynı kitleniyor kaldırdım suan sorun yok ama stabil değil gibi sistem anlamadım sorunun ne oldugunuaçıkken derken tikliyken demek istedim