Yardım PRIME H610M-R D4 Anakartı Modelim İçin İşlemci Arıyorum

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
20000
Arkadaşlar selamün aleyküm PRIME H610M-R D4 anakartı modelim için işlemci arıyorum şuan aktif olarak i313100f kullanmaktayım yeni sistem toplamayı düşündüm ama max 40k bandında çıkıyor ddr5 li sistem olarak ama ben o kadar üçret harcamadan işlemci üzerinde değişiklik yaparak biraz daha sistemde yaptığım işleri hızlandırmak istiyorum şuan ki 4+4 çekirdek olarak işliyor önbellek desen küçük ve 65w öneriyor işlemci olarak resmi sitesinde kontrol ettiğimde Bu İşlemciler Çıkıyor link işaretledim kontrol ederek maxsimum verimliliği hangi işlemci ile alabilirim araştırmalarım sonucunda i7 ye kadar uygunluğunu görebiliyorum ama kafamı karıştıran yerler hep vram ve tdp yetersizliğinden kaynaklanıyor bundan dolayı bana ön belleği yüksek olan ve çekirdeği yüksek olan bu anakart modelinde max alabileceğim performans olarak görebileceğim işlemci tavsiyelerinizi duymak isterim. Teşekkürler

14600k f-p işlemcisidir. 14 çekirdek 20 threads.biraz fazla ısısınır ama kaliteli bir hava soğutucusu işini görür.
Yorumun için teşekkür ederim ama k serisi işlemciler anakart ile uyumlu değil hocam anakart modeli 65w olarak işaretlenmiş k serisini hiçbir şekilde önermemişler genelde f serisi işlemleri baz almışlar k serisi işlemcinin wat değerleride aynı zamanda çok yüksek soğutma durumunu dert etmiyorum gerekirse kule tipi veya sıvı soğutma alırım ama kararsız kalıyorum

Yorumun için teşekkür ederim ama k serisi işlemciler anakart ile uyumlu değil hocam anakart modeli 65w olarak işaretlenmiş k serisini hiçbir şekilde önermemişler genelde f serisi işlemleri baz almışlar k serisi işlemcinin wat değerleride aynı zamanda çok yüksek soğutma durumunu dert etmiyorum gerekirse kule tipi veya sıvı soğutma alırım ama kararsız kalıyorum
öyleymiş hakkaten. tuhaf bir durum benim anakart bile rahat destekliyor 14600k yı.hatta 14900k yı bile destekliyor.senin de destekler diye düşündüm.

öyleymiş hakkaten. tuhaf bir durum benim anakart bile rahat destekliyor 14600k yı.hatta 14900k yı bile destekliyor.senin de destekler diye düşündüm.

Desteklesede direk alsam keşke ama malesef anakartı değiştirmek istemiyorum değiştirecek olsam direk amd işlemci ve anakartına geçmem gerekir ama bunların hepsi ek maliyet o yüzden geçmek istemiyorum açıkcası ddr4 için yeterli artık amd ye geçersem am5 e geçerdim sıfırdan sistem kuracak olsaydım ama şuan fazla maliyet harcamak istemiyorum açıkcası

bende 14600k ya geçmeyi planlıyorum. ne zaman nasip olacak bakalım. fiyatı çok uygun hem de 5.3 ghz e çıkıyor turbosu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,150,917
Üyeler
183,029
Son üye
emonedoexd
Geri