Yardım CS2 Ping sorunu ve Bufferbloat

Matt Murdock

80+ Gold
Reaksiyon skoru
5,602
Normalde CS'de Almanya - Viyana gibi serverlarda 50ms alıyordum hatta bazen 45-46'ya kadar düştüğü oluyordu fakat 3 gündür en düşük pingim 80ms çıkıyor.
Düşük bir hız fakat bu zamana kadar çok fazla sorun yaşamadım.
Upload ms çok fazla gözüküyor önceden nasıldı hatırlamıyorum

2.webp

Bufferbloat ise bu şekilde. Daha önceden ölçmediğim için değerleri önceye göre nasıl kıyas yapamadığım için ping niye var çözemiyorum. QoS yaptım o şekilde skor ''A'' oluyor fakat Latency kısmı düşse de oyunda hiç bir değişiklik olmuyor yine en az 80 ms gösteriyor o yüzden kapattım QoS ayarını. 3.65 olan upload'ın neyini sınırlayayım anlamadım.

1.webp

Dediğim gibi iyi bir internete sahip değilim fakat çok fazla sıkıntı çekmedim bu zamana kadar. Modemim de eski TTNET Zyxel.

Bu arad QoS yapınca skor A da çıksa Unloaded yine 80ms oluyor.

Genellikle akşam saatlerinde mi oluyo bu?
3 gündür gece girebildiğim için sabah ne şekilde bilmiyorum hocam. Ama ben yıllardır genellikle gece giriyorum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Elbette faceitte çok iyi pingim yok 60-70 arası fakat oyun içi genellikle düşüktü. Arkadaşın 1000mbps fiber interneti olmasına rağmen onun 43-44ms aldığı zamanlar 47-48 aldığım oldu.

3 gündür gece girebildiğim için sabah ne şekilde bilmiyorum hocam. Ama ben yıllardır genellikle gece giriyorum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım. Elbette faceitte çok iyi pingim yok 60-70 arası fakat oyun içi genellikle düşüktü. Arkadaşın 1000mbps fiber interneti olmasına rağmen onun 43-44ms aldığı zamanlar 47-48 aldığım oldu.
Şuan hala aynı değerlerde mi ping?

Almanya'dan 2 arkadaşım TR serverinde aynı sorunu yaşıyor ping ara ara zıplıyor bikaç gündür. bence oyun tarafından kaynaklı problem

Hocam anladığım kadarıyla Jitter değeriniz yüksek. Bu da pingin üstüne bindirince 80'lere fırlıyor. Yani kesin bir çözüm sunamam ama ilk önce Internet servis sağlayıcınızı arayıp bi çözüme kavuşmaya çalışın. O da olmazsa internetten çözme yollarını deneyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bi de ek olarak;

cmd'ye girip;

tracert 146.66.155.1

yazıp enter'a basıp sonuçları ekran görüntüsü atar mısınız?

Hocam anladığım kadarıyla Jitter değeriniz yüksek. Bu da pingin üstüne bindirince 80'lere fırlıyor. Yani kesin bir çözüm sunamam ama ilk önce Internet servis sağlayıcınızı arayıp bi çözüme kavuşmaya çalışın. O da olmazsa internetten çözme yollarını deneyebilirsiniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bi de ek olarak;

cmd'ye girip;

tracert 146.66.155.1

yazıp enter'a basıp sonuçları ekran görüntüsü atar mısınız?
veveve.webp

Şu an girip baktığımda Frankfurt serverı 54 ms gösteriyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,273
Üyeler
186,315
Son üye
primery
Geri