50k bütçe sistem nasıl

İntel işlemci alma bence
Ölü soket ileride yükseltmek için anakart değiştirmen gerekebilir ve Cs2 veya volorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda amd işlemciler daha güçlü önbellek kapisitesi daha fazla olduğu için. (Render falan yapıcaksan alınabilir.)

Ekran kartı olarak gigabyte marka ekran kartlarında en son termal Jel akma sorunu vardı.
O yüzden başka marka ekran kartı al derim. (Belki düzeltmişlerdir tam bilemiyorum)

Ram iyi ama (2x16) CL30 6000mhz ram al alabiliyorsan ama bu da olur iyi yani.

SSD de dram yok dramli bir model alman daha iyi olur uzun ömürlü olması açısından.
Ama Dram olmasada çok büyük bir fark hissetmessin.

Kasa olarak daha bilindik marka kasalara yönel bu kasanın Güç kaynağının ne olduğu belli bile değil.
Büyük ihtimallede 12+ ksımından max 650W falan veriyordur tahminimce.
Ve ek olarak mesh bir kasa alırsan kasanın hava akışı daha iyi olur.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
fiyat 50k ve işlemci i7 12. nesil . 14. nesil varken bunu koymaları saçma . onu geçtim. bide 14. nesilden sonra anakart ve işlemci değiştirdi. O yüzden İntel işlemciyi hiç tavsiye etmiyorum

He birde yazmayı unutmuşum bu gün incehesapta 22:00 da gaming gecesi var orda güzel bir sistem bulabilirsin indirimde.

Son düzenleme:
İntel işlemci alma bence
Ölü soket ileride yükseltmek için anakart değiştirmen gerekebilir ve Cs2 veya volorant gibi işlemci tabanlı oyunlarda amd işlemciler daha güçlü önbellek kapisitesi daha fazla olduğu için. (Render falan yapıcaksan alınabilir.)

Ekran kartı olarak gigabyte marka ekran kartlarında en son termal ped akma sorunu vardı.
O yüzden başka marka ekran kartı al derim. (Belki düzeltmişlerdir tam bilemiyorum)

Ram iyi ama (2x16) CL30 6000mhz ram al alabiliyorsan ama bu da olur iyi yani.

SSD de dram yok dramli bir model alman daha iyi olur uzun ömürlü olması açısından.
Ama Dram olmasada çok büyük bir fark hissetmessin.

Kasa olarak daha bilindik marka kasalara yönel bu kasanın Güç kaynağının ne olduğu belli bile değil.
Büyük ihtimallede 12+ ksımından max 650W falan veriyordur tahminimce.
Ve ek olarak mesh bir kasa alırsan kasanın hava akışı daha iyi olur.
7800x3d almadığım sürece hepsi performans olarak 14600k nın altında kalacak
Kasayı thermaltake olana çevirebilirim sıkıntı olmaz bütçe olarak
Anakart ve işlemcinin ileriye dönük olmaması çok önemli değil açıkçası çok anlamam zaten pc toplamaktan aldıktan sonra bozulana kadar kullanan biriyim
Cs ve valo örneği vermişsin ama sanki bu işlemciyle 100 fps alıp amd ye geçersem 500 alacakmış gibi hesap makinesi bile cs/valoda low ayarlarda +200fps veriyor ki ekranım 240hz olacak 20 fps için değeceğini düşünmüyorum ve üstte dediğim gibi 7800x3d ve üstü bir işlemci olmadığı sürece benchmarklarda 14600 hepsinden iyi 7800x3d için ise bütçem yetmez malesef
Ssd ve ram içinse cl30 ram için özelleştirmede +4k tl ekliyor üstüne fiyatına değeceğini sanmıyorum dışarıdan tek tek toplama olarak söyledin o seçeneği muhtemelen ama zaten başlık markalı hazır sistemin altında ben de anlamam tek tek toplamaktan
İncehesaba da baktım uyguna dediğin kasaların hepsinde 7500f var 14600k ile yarışabilecek bir işlemci bile değil (ki birebir aynı sistemi incehesaptan da topladım 58k civarı tutuyor 5-6k indirim olmadığı sürece hala itopyadan attığım sistemi almak daha mantıklı bence)
Gigabyte ekran kartı termal pad akma konusu kafama takıldı sadece onu araştıracağım

Son düzenleme:
O zaman Sistemi ilerde geliştirmeye falan çalışmayacaksan intel işlemci olan sistemi al 6000mhz Cl30 olan ram için 4K çok fazla zaten anakartın max 5600mhz destekliyormuş.

Sıvı soğutma yerine FSP Mp7 de alabilirsin ben 7500f te kullanıyorum gayet iyi soğutuyor zaten bu soğutucu 7800x3d içinde öneriyolardı
Bu işlemciyide büyük ihtimalle soğutur.

SSD'yi dramli bir model yap bence Kingstone kc3000 1tb veya KIOXIA pro 1tb alabilirsin.

Kasa olarak msı mag forge 121a alabilirsin 12+ tam 750w veriyor ve OVP OPP SCP OCP ve OTP korumaları var güç kaynağında.

Şekil olarakta kasa güzel duruyor bence bende kullanıyorum.

Son düzenleme:
O zaman Sistemi ilerde geliştirmeye falan çalışmayacaksan intel işlemci olan sistemi al 6000mhz Cl30 olan ram için 4K çok fazla zaten anakartın max 5600mhz destekliyormuş.

Sıvı soğutma yerine FSP Mp7 de alabilirsin ben 7500f te kullanıyorum gayet iyi soğutuyor zaten bu soğutucu 7800x3d içinde öneriyolardı
Bu işlemciyide büyük ihtimalle soğutur.

SSD'yi dramli bir model yap bence Kingstone kc3000 1tb veya KIOXIA pro 1tb alabilirsin.

Kasa olarak msı mag forge 121a alabilirsin 12+ tam 750w veriyor ve OVP OPP SCP OCP ve OTP korumaları var güç kaynağında.

Şekil olarakta kasa güzel duruyor bence bende kullanıyorum.
Kasayı değiştirince 51k ya düştü fiyat çok iyi
Ama dediğin ssd yi göremedim 2tb lik versiyonu var ama fazla gelir ve bütçeyi 3k artırıyor
Kc3000 1tb de 2k artırıyor değer mi

Kasayı değiştirince 51k ya düştü fiyat çok iyi
Ama dediğin ssd yi göremedim 2tb lik versiyonu var ama fazla gelir ve bütçeyi 3k artırıyor
Kc3000 1tb de 2k artırıyor değer mi
Kc3000 için değer bence hem okuma yazma hızı daha fazla birde dram olduğu içinde uzun ömürlü ve daha hızlı oluyor.

Sistem fiyatına göre güzel duruyor.

-14600KF işlemci kısmen yeni ve güçlü işlemci.
-B760 Anakart güzel
-RTX 5070 3 fan güzel ekran kartı
-2x16 RAM ( 6000 Mhz birde iyi )
-M2 SSD'de bence verdiği yeterli bütçen yoksa. ( Tabi bütçen varsa daha üst modele geçebilirsin.) Yada zaten 2 M2 çıkışı olduğuna anakartta sonradanda ekleyebilirsin daha yeni nesil ve DRAM olan bir model.
-FSP hava soğutmada güzel kaliteli.
-Kasa tercihin MSİ biraz eski nesli kalmış ama sen üzmez görevini yapar orasını sen bilecen bütçe meselesi. ( Ben kendime alıyor olsam 2.5k fazla verip Corsair 3500x e flan geçebilirdim.)

Açıkçası 51k bütçe için sistem güzel bence. Sırf AMD fan boyluğu veya 3-5 FPS için illaha AMD almaya gerek yok sistem gayet güzel bence. Kaliteli ve güzel parçalar. Bu fiyatlara AMD'de A serisi anakart 16 GB RAm ve STOK soğutucu flan gelir heralde. RTX 5070 ve Kasa M2 SSD flan ne olur hiç belli olmaz.

Corsair Kasalarda egzoz fan yok niyese ayrı bir fan alıp takmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Şimdi baktım gaming gecesinde 5070 li sistemlere parçaları bu sistemdeki gibi yapınca dediğin gibi 58k Oluyor 7500f işlemci ile.
Siz direkt intel işlemcili sistemi alın f/p olarak daha iyi.

Şimdi baktım gaming gecesinde 5070 li sistemlere parçaları bu sistemdeki gibi yapınca dediğin gibi 58k Oluyor 7500f işlemci ile.
Siz direkt intel işlemcili sistemi alın f/p olarak daha iyi.
Baktım şimdi gamig gecesine fiyatlar normalde olan gibi geldi bir fark yok gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Corsair Kasalarda egzoz fan yok niyese ayrı bir fan alıp takmak gerekiyor.
Gördüm, saçmalık

-B760 Anakart güzel
-M2 SSD'de bence verdiği yeterli bütçen yoksa. ( Tabi bütçen varsa daha üst modele geçebilirsin.) Yada zaten 2 M2 çıkışı olduğuna anakartta sonradanda ekleyebilirsin daha yeni nesil ve DRAM olan bir model.
-Kasa tercihin MSİ biraz eski nesli kalmış ama sen üzmez görevini yapar orasını sen bilecen bütçe meselesi. ( Ben kendime alıyor olsam 2.5k fazla verip Corsair 3500x e flan geçebilirdim.)

Açıkçası 51k bütçe için sistem güzel bence. Sırf AMD fan boyluğu veya 3-5 FPS için illaha AMD almaya gerek yok sistem gayet güzel bence. Kaliteli ve güzel parçalar. Bu fiyatlara AMD'de A serisi anakart 16 GB RAm ve STOK soğutucu flan gelir heralde. RTX 5070 ve Kasa M2 SSD flan ne olur hiç belli olmaz.
Ben de 2 slot olmasına güveniyorum biraz da sonradan eklenebilir yeterli olmazsa

-B760 Anakart güzel

Bakıyorum ama param yok alcmsşvösşclsğdşşşx.
Ay başına fiyatlar artmazsa almayı düşünüyorum ama bu sistemi içime sindi.

Baktım şimdi gamig gecesine fiyatlar normalde olan gibi geldi bir fark yok gibi

Gördüm, saçmalık

Ben de 2 slot olmasına güveniyorum biraz da sonradan eklenebilir yeterli olmazsa

Bakıyorum ama param yok alcmsşvösşclsğdşşşx.
Ay başına fiyatlar artmazsa almayı düşünüyorum ama bu sistemi içime sindi.

AMD tarafında 50k bandında alternatif bak şöyle bir şey olur anca. Ama genede senin sistem bundan iyi bence. Son zamanlarda körlemesine bir AMD sevdası başladı ama İ5 14600KF te üzmez yani.

Sırf AMD alacan diye A serisi anakartta 16 GB RAM'e Ekran kartında ZOTAC 2 fana flan düşüyon. Sıvı soğutma gidiyor dandik hava soğutma geliyor. Ne oldu AMD aldım 3-5 FPS fazla mı alacam diyecen :)

Topladığın Sistemin gayet güzel kaçırma derim

Geri