Yardım Colorful B650M V14 BİOS UPDATE HATASI

iamquax

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba kuzenime yeni hazır sistem aldık ekran kartını taktık win 11 kuruluydu zaten hazır gelmişken kuzenimin pcsinin biosunu güncellim dedim ilk defa bi colorful bios ekranı gördüm biraz garip bir arayüz geldi bana sonra flasha yüklediğim bios dosyasını seçtikten sonra görselde görünen hatayı verdi dosyayı rardan çıkarıp öyle denedim %5 e kadar geldi ama yine güncelleme olmuyor hatası aldım benim bilmediğim bir türden bios güncellemesi olabilirmi diye foruma yazmaya geldim sizlerden ricam bu sorunu yaşayan veya gören var ise yardımcı olmanızı rica ediyorum

Ekler

• 1000009347.webp
    1000009347.webp
    389 KB · Hit: 14
aynı kart bende de var aynı sorunu yaşıyorum ama eskiden yeniye biosların hepsini deneyecektim vaktim olmadığından yapamadım

Merhaba kuzenime yeni hazır sistem aldık ekran kartını taktık win 11 kuruluydu zaten hazır gelmişken kuzenimin pcsinin biosunu güncellim dedim ilk defa bi colorful bios ekranı gördüm biraz garip bir arayüz geldi bana sonra flasha yüklediğim bios dosyasını seçtikten sonra görselde görünen hatayı verdi dosyayı rardan çıkarıp öyle denedim %5 e kadar geldi ama yine güncelleme olmuyor hatası aldım benim bilmediğim bir türden bios güncellemesi olabilirmi diye foruma yazmaya geldim sizlerden ricam bu sorunu yaşayan veya gören var ise yardımcı olmanızı rica ediyorum

Buna baktın mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sorunsuz şekilde 2-3 güncelleme attım, sitesindeki dosyayı direkt indirip yapınca hata veriyor. Dosya türü önemli. Siteden seçebiliyorsun onu şu an net hatırlamıyorum ama bu videoya bir bak istersen. EFI dosyası ile update yapman gerekiyor. Bir de sırasıyla gidersen daha iyi olur zaten bir yerde istiyordu diye hatırlıyorum.

Buna baktın mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben sorunsuz şekilde 2-3 güncelleme attım, sitesindeki dosyayı direkt indirip yapınca hata veriyor. Dosya türü önemli. Siteden seçebiliyorsun onu şu an net hatırlamıyorum ama bu videoya bir bak istersen. EFI dosyası ile update yapman gerekiyor. Bir de sırasıyla gidersen daha iyi olur zaten bir yerde istiyordu diye hatırlıyorum.
Videoda gözüken ayar biosda yok işlemci ryzen 5 7500 f takılı

Videoda gözüken ayar biosda yok işlemci ryzen 5 7500 f takılı
Hocam genel mantık bu bende de yok, bende de ryzen var ama bu şekilde çözdüm. Diğer forumlarda da benzer konular var bak istersen yardımcı olur. Benim üzerinden zaman geçtiği için hatırlamıyorum ama tek dosya halinde olan ile direkt olmuyor sırasıyla gidip EFI yapıyorsun, PowerShell kısmında da bazı işlemler yapmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,269
Üyeler
184,912
Son üye
ern06
Geri