🔥İndirim KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot 10.999TL

3.sıra neden dragos alınır mı
Hayır orda alt kısımda alınır alınmaz diye öneri yapmadım 12345 olan kısım öncelik sıralaması değil, onları ktc ile fiyat karşılaştırması olsun diye koydum.
ordaki öneri yani o bölümün başrolü üstteki yazdığım lenovo. diğerleri uygun fiyatlı figüranlar

ama alt kısıma yani figüranlara illa cevap istiyosan da o monitörleri alınabilecek monitör olarak değil alınmayacak monitör olarak koydum aslında
mesela philips envia önermem kötü bir monitör, asus tuf var orda philipse göre biraz daha iyi daha alınabilir ama onu da önermem fiyat 10800e çıkıyor burda vurgulamak istediğim şu. bu fiyata bu monitörler varken ve önerilmiyorken ktc'yi o fiyata hiç önermem anlatabildim mi
o fiyata öyle bir monitör alıyosan sayın arkadaşım ve bu marka Samsung Lg Asus Msi gibi dev bir firma değilde ktc ise... thomson kadar bile tanınmayan bilinmeyen bir ktc monitör o fiyata 3 yıl garantiyi vericek başarılı bir monitör yapacak ve size sunacak siz de alacaksınız. ama var mı öyle bir durum sayın arkadaşım? bak bakayım alan arkadaşlardan gelen ilk resimlere ve yorumlara bence dediğim gibi leş bir monitör. lütfen resimleri kaldırmayın ve hile hurda yapmayın.

dragosa gelecek olursak. dragos alınır kardeşim neden olmasın şu an 7300tl fiyatı doğru mu. bunu çekerler 700 800tl aşağı. ktc nin nerdeyse yarı fiyatına gelir doğru mu? ktc nin nerdeyse yarı fiyatına bu monitör bal gibi alınır kardeşim. h27e6 modelinin dragos modelinden aşırı derecede bi üstünlüğü yok. o da 2 yıl garanti bu da 2 yıl garanti, birbirine yakın 2 ips monitör arasında farkedebileceğin gözüne çarpacak şeyler sadece ışık sızması ips glow ve ölü piksel. onun haricindeki o dcip3 srgb gamut mamut gibi olayları gram farketmezsin. dragosun ktc kadar bi marka değeri yok tabi bunu bilen arkadaşlar da belirtiyor nasıl bir markadır vs. ama ktc ile ilgili ne kadar şikayet geldiğini de belirtenleri görmek ve araştırmak senin bileceğin iş.

Hayır orda alt kısımda alınır alınmaz diye öneri yapmadım 12345 olan kısım öncelik sıralaması değil, onları ktc ile fiyat karşılaştırması olsun diye koydum.
ordaki öneri yani o bölümün başrolü üstteki yazdığım lenovo. diğerleri uygun fiyatlı figüranlar

ama alt kısıma yani figüranlara illa cevap istiyosan da o monitörleri alınabilecek monitör olarak değil alınmayacak monitör olarak koydum aslında
mesela philips envia önermem kötü bir monitör, asus tuf var orda philipse göre biraz daha iyi daha alınabilir ama onu da önermem fiyat 10800e çıkıyor burda vurgulamak istediğim şu. bu fiyata bu monitörler varken ve önerilmiyorken ktc'yi o fiyata hiç önermem anlatabildim mi
o fiyata öyle bir monitör alıyosan sayın arkadaşım ve bu marka Samsung Lg Asus Msi gibi dev bir firma değilde ktc ise... thomson kadar bile tanınmayan bilinmeyen bir ktc monitör o fiyata 3 yıl garantiyi vericek başarılı bir monitör yapacak ve size sunacak siz de alacaksınız. ama var mı öyle bir durum sayın arkadaşım? bak bakayım alan arkadaşlardan gelen ilk resimlere ve yorumlara bence dediğim gibi leş bir monitör. lütfen resimleri kaldırmayın ve hile hurda yapmayın.

dragosa gelecek olursak. dragos alınır kardeşim neden olmasın şu an 7300tl fiyatı doğru mu. bunu çekerler 700 800tl aşağı. ktc nin nerdeyse yarı fiyatına gelir doğru mu? ktc nin nerdeyse yarı fiyatına bu monitör bal gibi alınır kardeşim. h27e6 modelinin dragos modelinden aşırı derecede bi üstünlüğü yok. o da 2 yıl garanti bu da 2 yıl garanti, birbirine yakın 2 ips monitör arasında farkedebileceğin gözüne çarpacak şeyler sadece ışık sızması ips glow ve ölü piksel. onun haricindeki o dcip3 srgb gamut mamut gibi olayları gram farketmezsin. dragosun ktc kadar bi marka değeri yok tabi bunu bilen arkadaşlar da belirtiyor nasıl bir markadır vs. ama ktc ile ilgili ne kadar şikayet geldiğini de belirtenleri görmek ve araştırmak senin bileceğin iş.
Philips mi kötü? :D

Dragos alınır mı?

Renk gamutu gibi farkları görmez misin?

Bu arkadaşı ciddiye alan varsa konudan çıksın rica ediyorum zerre bilgisi yok öneri yapıyor. Önerdiği monitör hakkında da en ufak bilgisi yoktur eminim. Dragos hakkında bilgi ver desem en ufak bir şey paylaşamaz. Ayrıca 250-280nit ile 460-480nit veya %67 rec 2020 ile %77 rec 2020 farkını göremiyorsan git göz doktoruna bakın.

yani genel olarak yazılanları okuduğumda fiyatına göre en mantıklısı
bu monitör mü oluyor ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dragos alınır mı?

Bu arkadaşı ciddiye alan varsa konudan çıksın rica ediyorum zerre bilgisi yok öneri yapıyor. Önerdiği monitör hakkında da en ufak bilgisi yoktur eminim. Dragos hakkında bilgi ver desem en ufak bir şey paylaşamaz. Ayrıca 250-280nit ile 460-480nit veya %67 rec 2020 ile %77 rec 2020 farkını göremiyorsan git göz doktoruna bakın.
senin önerin ne hocam sence hangi monitörü almak mantıklı

Son düzenleme:
Ebrarpc de almıştım, iade politikaları ve değişim politikaları güzel Allah var. İlk alışında hatalı geldi değiştirildi gelen diğer cihazda da hata vardı onu da iade ettim. Aslında dediğiniz haklı haklısınız monitör alma konusu gerçekten çok sıkıntılı o kadar çok seçenek ve o kadar fazla yorum var ki hangi monitörü alsam diye kafayı yedim yani
Aldığın yer ve satış sonrası destek de çok önemli. ilk alırken sadece gamuta mamuta bakıyosun he iyi diyosun sonra ah vah olabiliyor.
tamam mahmut da olcak teknik veriler güzel olcak ama diğerleri de olmalı

dragos ?

Kullandınız sanırım, neyin kötü olduğunu paylaşır mısınız özellikle görüntüsü varsa

27Q-11 mantıklı bir monitör değil. Parlaklık, kontrast oranı ve renk gamutu bakımından KTC den zayıf. İncelemeler de 250-280nit çıkıyor. Bu kadar para verip 250-280nit monitör almak akıl kârı değil.

İkinci olarak G274QPF E2 almak yerine 1100 TL koyup 27M2N3501PA almak daha mantıklı.

Üçüncü olarak IPS glow fotoğraflarda aşırı gözükür. Bunun için ISO ayarına ihtiyacın var ve iyi bir telden çekmen lazım. Bu yüzden aşırı olup olmadıgını anlayamazsın.

Ve son olarak teknik verilere göz atarak monitör secilmez. Mümkünse sen öneri yapma dostum bilgin yok çünkü. Epeyden bakanlardan hiç bir farkın yok bir de öneri yapıyorsun.
merhaba cevabınız için teşekkürler üstad. ilk olarak teknik verilere göz atarak monitör seçilmez diye kendiniz söylemişsiniz çok doğru katılıyorum fakat teknik verilere göre lenovo ktc'den zayıf demişsiniz yani ktc'ye gelince işler değişiyor sanırım nedense :) 27q-11i çok yakında deneyimleyenler olacak ve paylaşacak ve bunun cevabını net verecektir o zaman tartışmak çok daha iyi olur. ben de merak ediyorum
250nit bile çok yüksek bence, sen bir milyar 750 nit 3buçuk bin nit bu kadar nit sevdası olanları ben çözemedim sizde var mı 600nit 1400nit gibi durumlar? 200 ve üstü sağlığa çok zararlı şahsen ben 100nit bile kullanmıyorum hiçbir monitörü parlaklık seviyesi 10un üstünde kullanmadım OLED kullanmak için çok avantajlıyım, çok fazla sayıda kişinin de 50 ve 50nin altındaki parlaklıklarda kullandığını biliyorum monitörüne göre 60 70 kullanan çok nadir benim bildiğim ve gördüğüm. yani bu durumu açıklayabilecek aklıma gelen tek şey şu oldu bi erkeğin boş yere para verip sütyen alması gibi, kullanamayacak ama çeşit çeşit almış para vermiş, kırmızısı da olsun pembesi de olsun 400nit de olsun 450 nit de olsun ee kullanmayacak ki :) hadi sütyenleri birine hediye eder giysin falan, monitördeki niti kime nasıl hediye edecek üstad

ikinci olarak g274qpf e2, kullandığım g274qpf-qd ye göre çok başarılı bir monitör değil elbette, ama şu anki piyasada çoğu monitörden özellikle philips 27M2N3501PA'dan çok çok daha başarılı bir monitör olduğunu deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ve fiyatı uygun. üstüne 1100tl daha koymak mantıksız bana göre üstelik daha kötü bi monitör olduğunu düşünüyorum ben tersini düşünenler de olabilir sizin gibi haklı da olabilirsiniz
ama tercih meselesi herkesin tercih hakkı ve kendi araştırma seçeneği kabiliyeti ölçüsünde mümkündür.

ve son olarak mümkündür öneri yapmamaya özen gösteririm sordukları için cevapsız bırakmak istemedim bilgim sizin kadar kesinlikle değil bunun farkındayım.

Dragos alınır mı?

Üstadım teknik verilere göz atarak monitör secilmez diye sen dedin, senden öğreniyoruz bişeyler ve buna göre bu dediğiniz yanlış değil mi. kağıt üzerindeki verilerle gerçekte olan farklı oluyor, öyle değil mi yanlış mı bu durum. insanlar monitörü aldığında ilk baktıkları şey ölü piksel ışık sızması ve ips glow bugüne kadar ben hiç kağıt üzerinde yazan gamutla mahmutu kutuya koymuşlar mı diye bakan görmedim
öte yandan renk gamutu birbirine yakın monitörlerde o kadar farketmiyor yazdım ben ve bu dediğimin de arkasındayım her zaman.
Dragos alınır diye bişey de yazmadım ben, BAL gibi de alınır yazdım. ikisi farklı diye düşünüyorum
ktc nin nerdeyse yarı fiyatına bu monitör bal gibi alınır kardeşim yazmışım. fiyatın yarıya düştüğü gibi ktc nin özelliklerini de yarıya düşür dragos ile öyle karşılaştır bakalım. tmm farkındayım bu saçma oldu biliyorum ama nedense böyle saçma bişey yazasım geldi :)
üstadın dediği gibi siz beni ciddiye almayın rica ediyor. bu arada tekrar edeyim öneri yapma niyetim ve isteğim yok sorduğu için cevap verdim üstad
he bide philips ile ilgili düşüncelerimi bi önceki cevapta yazdım

konu başlığında ki monitör mü yoksa 10.799 TL'ye dell alienware aw2525hm almak mı? cs2 odaklı düşünürsek @ahmttunc @Tayfunns @Donan2easy

@Tayfunns üstad arkadaş etiketleyip sormuş o yüzden yazıyorum öneri niyetim yok.
kuyt kardeşim konu başlığındaki monitörle burda bahsetmiş olduğun monitörün kıyaslaması çok doğru olmaz birbiriyle pek alakası yok. Ktc 1440p bir monitör, aw2525 ise 1080 ve 24.5" fiyatının 10bin tl nin üstünde olması direk offside. bahse konu monitör için 27" ve 2k bir monitörle karşılaştırma sorsan daha mantıklı

Son düzenleme:
lenovo ktc'den zayıf demişsiniz yani ktc'ye gelince işler değişiyor sanırım nedense :)
Şu yorumu yapacak kadar nasıl küçülüyorsun ben anlamıyorum. İlk defa mı benim konuma denk geldin? Eğer öyleyse eyvallah ama değilse çok yazık. KTC yi kayırmak gibi bir niyetim yok test sonuçlarını paylaşıyorum markanın sitesinden bakarak öneri yapmıyorum.

Şu yorumu yapacak kadar nasıl küçülüyorsun ben anlamıyorum. İlk defa mı benim konuma denk geldin? Eğer öyleyse eyvallah ama değilse çok yazık. KTC yi kayırmak gibi bir niyetim yok test sonuçlarını paylaşıyorum markanın sitesinden bakarak öneri yapmıyorum.
üstad ilk defa bi foruma giriyorum ve yazıyorum yeni kayıt oldum
bi arkadaş daha gördümde ktc'nin pazarlama müdürüymüş gibi yazılar yazmış garip geldi. sen de öyle çelişkili söyleyince dikkatimi çekti
yani hem diyosunki teknik verilere göre seçim yapılmaz, evet doğru. kağıt üstündekilerin çok bi önemi yok önemli olan gerçekte görülen ve deneyimlenendir, ama teknik verilere göre ktc tercih edilir lenovo zayıf yazınca bi garip olmadı mı haksız mıyım.
bu arada kağıt üzeri teknik veriler illaki biyere kadar önemli ama yine esas olan gerçek veriler.

sen de öyle çelişkili söyleyince dikkatimi çekti
yani hem diyosunki teknik verilere göre seçim yapılmaz, evet doğru. kağıt üstündekilerin çok bi önemi yok önemli olan gerçekte görülen ve deneyimlenendir, ama teknik verilere göre ktc tercih edilir lenovo zayıf yazınca bi garip olmadı mı haksız mıyım.
Çelişkili dediğim bir şey yok siz yanlış yorumlamışsınız. Markanın sitesinde yazdıkları doğru değil, epey de yazanlar doğru değil, gerçek olan sadece ölçüm cihazı verileri. Rehberi okursanız zaten test sonuçlarında KTC nin bariz bir şekilde önde olduğunu görürsünüz.
bu arada kağıt üzeri teknik veriler illaki biyere kadar önemli ama yine esas olan gerçek veriler.
Siz hangi teknik veriden bahsediyorsunuz? Örnek paylaşır mısınız? Ve bahsettiğiniz gerçek veriler hangileri? Benim bahsettiğim inceleme verileri, diğerleri doğru değil.

Öncelikle şu rehberi okumanızı öneririm:

Çelişkili dediğim bir şey yok siz yanlış yorumlamışsınız. Markanın sitesinde yazdıkları doğru değil, epey de yazanlar doğru değil, gerçek olan sadece ölçüm cihazı verileri. Rehberi okursanız zaten test sonuçlarında KTC nin bariz bir şekilde önde olduğunu görürsünüz.

Siz hangi teknik veriden bahsediyorsunuz? Örnek paylaşır mısınız? Ve bahsettiğiniz gerçek veriler hangileri? Benim bahsettiğim inceleme verileri, diğerleri doğru değil.

Öncelikle şu rehberi okumanızı öneririm:
Tabi üstad bahsedeyim.
- - 3 yıl garanti - - sadece bu satır bile bence çoğunu içler dışlar çarpımı yapar götürür
- - 95% DCI-P3 (CIE 1976)
- - 1ms gtg falan klasik
sen şimdi bunlara yanlış diyorsun üstad değil mi

Tabi üstad bahsedeyim.
- - 3 yıl garanti - - sadece bu satır bile bence çoğunu içler dışlar çarpımı yapar götürür
- - 95% DCI-P3 (CIE 1976)
- - 1ms gtg falan klasik
sen şimdi bunlara yanlış diyorsun üstad değil mi
Garanti kısmına bir şey demiyorum 3
yıl dediyse doğrudur.

Bahsedilen renk gamutu ve gtg gibi değerler yanlış.

Başka bir örnek vereyim. Bu sefer MSI markasından olsun.

MSI sitesinde G274qpx için 1ms GtG diye belirtmiş. Gerçek testte ise 8.74ms GTG çıkıyor.
3965.webp

3964.webp

İkinci bir örnek paylaşıyım. MSI G255PF e2 için 300nit demiş ama 230nit çıkıyor incelemede. %100srgb, %78 DCI-P3 ve %82 Adobe RGB belirtiyor. İncelemede ise %94 srgb, %68 Adobe RGB ve %73 DCI-P3 çıkıyor.
3969.webp

3967.webp

Lenovo da Q27-11 modeli 300nit değil 250-280nit çıkıyor. Renk gamutu da %95 DCI-P3 değil %91 DCI-P3. Yani veriler yanlış. Bu yüzden markaların dediklerine değil de ölçüm cihazı verilerine bakıyorum.

Son düzenleme:
Garanti kısmına bir şey demiyorum 3
yıl dediyse doğrudur.

Bahsedilen renk gamutu ve gtg gibi değerler yanlış.

Başka bir örnek vereyim. Bu sefer MSI markasından olsun.

MSI sitesinde G274qpx için 1ms GtG diye belirtmiş. Gerçek testte ise 8.74ms GTG çıkıyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hmm. evet gördüm üstad anladım. tabloda görüldüğü üzere tüm marka ve modeller sitesinde teknik özelliklerde 1ms gtg yazıyor ama gerçekte olan değerler 8.74, 6.5, 5.5, 4.3 gibi değerler. hepsi yanlış lenovonunki de yanlış ama lenovo ile aynı paneli kullanan ktc 1ms gtg doğru mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,886
Üyeler
185,187
Son üye
mahmutt1
Geri