Yardım AOC ve Asus monitör farkı

semih3535

80+
Reaksiyon skoru
56
Arkadaşlar eski monitörüm asus'du hz yükseltmek için gaming gecesinde uygun fiyata 310hz AOC monitör aldım fakat renkleri biraz soğuk soluk gibi bütün ayarları denedim baya bi forum okudum fakat istediğim eski asus monitörümü yakalayamadım zaten ortalama 220-330fps arası alıyorum ilerde sistemi değiştirirsem diye 310hz'e yönelmiştim daha doğrusu gaming gecesinde uygun görünce aldım. Asus 240hz link bıraktım monitöre geçsem sizce eski monitörümle renk farkı olur mu yoksa birebir aynı mı olur tavsiye verirseniz çok sevinirim eski monitörü 2.ekran olarak kullanıyorum sürekli onuda gördüğüm için gözümü AOC rahatsız ediyor.
!!Monitör standı var ayaklar vs çok önemli değil.

AOC : https://www.incehesap.com/aoc-25g4s...400-fhd-fast-ips-gaming-monitor-fiyati-82328/
ASUS (3yıllık eski fiyat yanlış) : https://www.hepsiburada.com/asus-tu...-freesync-full-hd-ips-monitor-pm-HB00000XGYF6
ASUS (yeni) : https://www.akakce.com/monitor/en-u...hd-ips-240-hz-oyuncu-u-fiyati,1175311808.html

Renk gamutu ve kontrast oranı daha düşükse o şekilde görmen normal. Fakat marka bazında değil de model olarak değerlendirmek daha doğru. Eğer @Tayfunns hocam buradaysa fikir verecektir.

Renk gamutu ve kontrast oranı daha düşükse o şekilde görmen normal. Fakat marka bazında değil de model olarak değerlendirmek daha doğru. Eğer @Tayfunns hocam buradaysa fikir verecektir.
Kesinlikle pek fikrim olmadığı için ondan konu açtım @Tayfunns hocam sizin başka konuda dediğiniz ayarların aynısını yaptım şuan öyle kullanıyorum ilk aldığıma göre daha iyi oldu AOC ama yan ekranım gibi gözüme hitap etmiyo sanki parlaklığı çok kısık telefon gibi soluk cansız duruyor.

Kesinlikle pek fikrim olmadığı için ondan konu açtım @Tayfunns hocam sizin başka konuda dediğiniz ayarların aynısını yaptım şuan öyle kullanıyorum ilk aldığıma göre daha iyi oldu AOC ama yan ekranım gibi gözüme hitap etmiyo sanki parlaklığı çok kısık telefon gibi soluk cansız duruyor.
Panel tipi ve özellikleri. Maalesef her kırmızı aynı kırmızı değil. Araştırmanızı daha iyi yapmalıydınız. Bence iade edip tavsiye konusu açın.

Panel tipi ve özellikleri. Maalesef her kırmızı aynı kırmızı değil. Araştırmanızı daha iyi yapmalıydınız. Bence iade edip tavsiye konusu açın.

Sanırım öyle yapıcam. Uygun fiyatlı görünce aldım nerdeyse ilk defa monitör alıyorum gibi bişey pek bilgim yoktu.

Sanırım öyle yapıcam. Uygun fiyatlı görünce aldım nerdeyse ilk defa monitör alıyorum gibi bişey pek bilgim yoktu.
Ziyanı yok. Kutusuna ve ürüne zarar vermeden paketleyip iade talebi oluşturun. İncehesap bu gibi konularda müşteri dostudur.

Yeni alcağım ASUS ile eski monitörüm renkleri aynıysa fikir sahibi olursam öyle yapıcam sanırım olmaz denilirsede gözümüz buna alışacak yapcak bir şey yok.

hocam kendi kullandığınız eski monitörünüzün srgb oranı düşük(72) parlaklık 250cd konstrast 1000:1 https://www.displayspecifications.com/en/model/0a941f31

şuan ki aldığınız aoc srgb 99 o da eh konstrastı aynı bununda 1000:1 ama bunun parlaklığı çok yüksek 400cd muhtemelen bundan dolayı gözünü ağrıtıyor direkt monitörden sıcaklıkları warm a alın birde mavi ışık filtresini multimedia veya internete çekin parlaklığı direkt 0 a çekin ve nvidia gsync açıksa kapatın

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

g menü yükleyin ve i menü yükleyin

g menü zaten yazınca direkt çıkıyor sitesinde

i menü ise google i menu yazın aoc software sitesine girin aşağıda i menü çıkacak onu indirin

i menüyü açın ondan sonra g menüyü başlatın yukarıdaki renk ayarlama,mavi ışığı açma vs vs ayarları burdan direkt yapabilirisiniz

i menüyü açın ondan sonra g menüyü başlatın dememin sebebi g menu buglu çalışıyor i menü monitörü tanımlıyor ondan sonra g menü açınca problem olmuyor g menü den veya i menüden istediğinizi değiştirebilirsiniz hemencecik

ama benim şahsi tavsiyem renklerı sıcağa alın

parlaklığı da 0 a çekin ama nvidia g sync teknolojisi kesinlikle açık olmasın

mavi ışık moduna alın

eğer bunlarla olmazsa monitörün titreşim dalgalanması fazladır o zaman da parlaklığı 100 e çekin(renkler yine sıcak seçili olsun) herhangi bir uygulama ile yazılımla parlaklığı kısın (çünkü parlaklığı fiziksel monitörde aşağıya çektikçe monitör daha fazla titreşir çıplak gözle bakınca göz kaslarına ağrı girer)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim pc'ye geçince denicem hepsini

Kullandığınız eski monitörden buna geçtiğiniz de parlaklık bakımından downgrade yaşamamanız gerekirdi. Renk ayarlarıyla alakalı bir sorun gibi gözüküyor.

Oyun modu standart
Renk alanı native (doğal)
MBR kapalı
MBR Sync kapalı
Gamma 2.2 veya 2.4
Renk sıcaklığı normal
Contrast default
Düşük mavi ışık modu kapalı
Parlaklık en yükseğin biraz altı (100 ise 85-90 gibi)
HDR kapalı
DCR kapalı

Kullandığınız eski monitörden buna geçtiğiniz de parlaklık bakımından downgrade yaşamamanız gerekirdi. Renk ayarlarıyla alakalı bir sorun gibi gözüküyor.

Oyun modu standart
MBR kapalı
MBR Sync kapalı
Gamma 2.2 veya 2.4
Renk sıcaklığı normal
Contrast default
HDR kapalı
DCR kapalı
Aslında parlaklık olarak bir sıkıntı yaşamadım ama renkler çok soluk sadece benzetme olarak parlaklığı kısık telefon gibi duruyor demek istedim biraz yanlış anlatmışım kusura bakmayın.

hocam kendi kullandığınız eski monitörünüzün srgb oranı düşük(72) parlaklık 250cd konstrast 1000:1 https://www.displayspecifications.com/en/model/0a941f31

şuan ki aldığınız aoc srgb 99 o da eh konstrastı aynı bununda 1000:1 ama bunun parlaklığı çok yüksek 400cd muhtemelen bundan dolayı gözünü ağrıtıyor direkt monitörden sıcaklıkları warm a alın birde mavi ışık filtresini multimedia veya internete çekin parlaklığı direkt 0 a çekin ve nvidia gsync açıksa kapatın

g menü yükleyin ve i menü yükleyin

g menü zaten yazınca direkt çıkıyor sitesinde

i menü ise google i menu yazın aoc software sitesine girin aşağıda i menü çıkacak onu indirin

i menüyü açın ondan sonra g menüyü başlatın yukarıdaki renk ayarlama,mavi ışığı açma vs vs ayarları burdan direkt yapabilirisiniz

i menüyü açın ondan sonra g menüyü başlatın dememin sebebi g menu buglu çalışıyor i menü monitörü tanımlıyor ondan sonra g menü açınca problem olmuyor g menü den veya i menüden istediğinizi değiştirebilirsiniz hemencecik

ama benim şahsi tavsiyem renklerı sıcağa alın

parlaklığı da 0 a çekin ama nvidia g sync teknolojisi kesinlikle açık olmasın

mavi ışık moduna alın

eğer bunlarla olmazsa monitörün titreşim dalgalanması fazladır o zaman da parlaklığı 100 e çekin(renkler yine sıcak seçili olsun) herhangi bir uygulama ile yazılımla parlaklığı kısın (çünkü parlaklığı fiziksel monitörde aşağıya çektikçe monitör daha fazla titreşir çıplak gözle bakınca göz kaslarına ağrı girer)
mavi ışık modunu açtığım zaman çok sepya rengi oluyor ondan hoşuma gitmedi ama göz ağrıtmasına kesinlikle çözüm olabilir.

Oyun modu standart
MBR kapalı
MBR Sync kapalı
Gamma 2.2 veya 2.4
Renk sıcaklığı normal
Contrast default
HDR kapalı
DCR kapalı
Ayarları kurcalayınca biraz bunun renkler çok daha detaylı gelmeye başladı fakat benim gözüm eskiye alıştığı için biraz garip geliyor 1-2 güne alışırım umarım diğer ASUS'u alınca'da aynısı olcak diye düşünüyorum. Ayarlar için teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,291
Üyeler
185,247
Son üye
fasafiso3434
Geri