Çözüldü✓ R7 9800X3D'den R9 9900X'e Geçtim

Merdo.

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,134
R7 9800X3D işlemcisinden R9 9900X işlemcisine geçiş yaptım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Açık konuşayım:
2K ve 4K çözünürlükte 9900X’in verdiği akıcılık farkı gözle görülür şekilde daha iyi.

9800X3D kullanırken FPS çok yüksekti ama oyun içinde o pürüzsüzlük hissi yoktu.
Kağıt üzerinde 320 FPS görüyorsun ama görüntü 250 gibi hissediliyor.
Frametime dalgalanmaları yüzünden akıcılık düşüyordu.

9900X’e geçince FPS bir tık daha düşük görünmesine rağmen
görüntünün akıcılığı ve pürüzsüzlüğü bariz şekilde arttı.
Kamera dönüşleri, mouse hissi, yük altında stabilite+hepsi çok daha iyi.
Tek RAM 6000 MHz CL30 ile bile sistem taş gibi stabil.

Benim için geçiş kesinlikle değdi beyler bunu söylemek istedim.
Değerli Abdullah Hocamız'da zamanında söylemişti fotoğraf ekinde görebilirsiniz.

Ekler

• wa.webp
    wa.webp
    58.3 KB · Hit: 53
R7 9800X3D işlemcisinden R9 9900X işlemcisine geçiş yaptım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Açık konuşayım:
2K ve 4K çözünürlükte 9900X’in verdiği akıcılık farkı gözle görülür şekilde daha iyi.

9800X3D kullanırken FPS çok yüksekti ama oyun içinde o pürüzsüzlük hissi yoktu.
Kağıt üzerinde 320 FPS görüyorsun ama görüntü 250 gibi hissediliyor.
Frametime dalgalanmaları yüzünden akıcılık düşüyordu.

9900X’e geçince FPS bir tık daha düşük görünmesine rağmen
görüntünün akıcılığı ve pürüzsüzlüğü bariz şekilde arttı.
Kamera dönüşleri, mouse hissi, yük altında stabilite+hepsi çok daha iyi.
Tek RAM 6000 MHz CL30 ile bile sistem taş gibi stabil.

Benim için geçiş kesinlikle değdi beyler bunu söylemek istedim.
Değerli Abdullah Hocamız'da zamanında söylemişti fotoğraf ekinde görebilirsiniz.
İşlemciyle akıcılığın alakası ne

İşlemciyle akıcılığın alakası ne
İşlemciyle akıcılığın alakası olmaz olur mu?
Oyunlarda sadece FPS’e bakılmaz, önemli olan frametime dediğimiz kare sürelerinin ne kadar düzgün geldiği. FPS 300 olsa bile frametime dalgalıysa görüntü takılmalı, pürüzlü olur. Bunu da etkileyen şey işlemcinin gecikmesi, mimarisi, boost tepkisi vs.

X3D işlemciler FPS’i yüksek gösteriyor ama frametime pek stabil değil. Bu yüzden yüksek FPS görüyorsun ama akıcılık aynı olmuyor.

FPS oyunları oynamıyorsan 9900x çok güzel bir işlemci
FPS oyunları oynuyorum hocam çok memnunum valla yeni satın aldım bu gece takıp kullanıyorum mükemmel hiç abartmıyorum.
Çözünürlüğü 2K ve 4K yapıyorum keyifime göre. :D

bende de 7500f var 2k ekranım mevcut, 7800x3d geçmeyi düşünüyordum. ne yapmalıyım acaba

Placebo diye yorumladım

bende de 7500f var 2k ekranım mevcut, 7800x3d geçmeyi düşünüyordum. ne yapmalıyım acaba
Hocam geçmeyi çok istiyorsan geç lakin para harcamana değmeyebilir ama kendin bilirsin alırsan güle güle kullan.
7500F 2K çözünürlükte çok rahat besler ekran kartını.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Placebo diye yorumladım
Placebo değil hocam teknik olarak açıklaması var. FPS aynı kalsa bile frametime iyileşince akıcılık bariz şekilde artıyor.

Hocam geçmeyi çok istiyorsan geç lakin para harcamana değmeyebilir ama kendin bilirsin alırsan güle güle kullan.

Placebo değil hocam teknik olarak açıklaması var. FPS aynı kalsa bile frametime iyileşince akıcılık bariz şekilde artıyor.
evet evet besliyor sıkıntısı yok, sadece güncellemek istediğim için

evet evet besliyor sıkıntısı yok, sadece güncellemek istediğim için
O zaman boş ver hocam besliyorsa paranı başka donanıma harcarsın ilerleyen zamanlarda ama çok istiyorsan geçiş sağlayabilirsin.

L3 cache'in en büyük etkisi zaten %0.1 - %1 fpsleri yüksek tutması. 9800x3d ile 9900x in %0.1leri arasında cache farkından dolayı çok fark olur. Bu da basit şekilde akıcılığa çok etki yapar. Zaten ilk 3d işlemci olan 5800x3d'de de bu amaçlanarak üretilmişti competitive oyunlar için.

Aslına bakılırsa Ryzen 9 9900X çift CCD'ye sahip bir işlemci. Oyunların bir çoğu düşük gecikme için sadece tek CCD'yi kullanır. Yani işlemci çoğu oyunda 6 çekirdekli bir işlemci gibi davranıyor. Kısacası render tarzı işler için güzel bir yükseltme olmuş ancak oyun açısından hiç mantıklı değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,130
Üyeler
187,454
Son üye
SoLMaZ!
Geri