Çözüldü✓ R7 9800X3D'den R9 9900X'e Geçtim

hayırlı olsun, 9800x3d hangi oyunlarda memnun etmedi sizi ?
Açıkçası 9800X3D’den memnun değildim demem, FPS olarak gayet iyiydi. Ama R9 9900X’e geçince akıcılık ve genel his olarak ciddi fark gördüm. FPS belki biraz daha düşük görünüyor ama frametime çok daha stabil, oyunlar daha pürüzsüz geldi hocam.

hala am4 kullanan ben ağlamak.. :') ddr6 gelince geçerim artık

Aslına bakılırsa Ryzen 9 9900X çift CCD'ye sahip bir işlemci. Oyunların bir çoğu düşük gecikme için sadece tek CCD'yi kullanır. Yani işlemci çoğu oyunda 6 çekirdekli bir işlemci gibi davranıyor. Kısacası render tarzı işler için güzel bir yükseltme olmuş ancak oyun açısından hiç mantıklı değil.
Ben zaten video editleri yapmaya daha çok yoğunlaşacağım için birde yayınlara başlayacağım için satın aldım hocam kendime yönelik.
Bana nedense görüntü daha akıcı geldi psikolojik olarakta olabilir lakin pürüzsüz bir ekran görüyorum her oyuna girdiğimde hareket ettiğimde filan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hala am4 kullanan ben ağlamak.. :') ddr6 gelince geçerim artık
AM4 halen stabil hocam moralini bozma güle güle kullan sistemini :D

Bu video da tam tersi. 🤣 bence Placebo etkisi olmuş. 9800x3d nin daha akıcı olacağını düşünüyorum. Tek ccd ve çok yüksek ön bellek var.

Hocam geçmeyi çok istiyorsan geç lakin para harcamana değmeyebilir ama kendin bilirsin alırsan güle güle kullan.
7500F 2K çözünürlükte çok rahat besler ekran kartını.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Placebo değil hocam teknik olarak açıklaması var. FPS aynı kalsa bile frametime iyileşince akıcılık bariz şekilde artıyor.
Fps aynı kalsa aynı performansı alırsınız zaten ama benchmark uygulaması açıp orda gördüğünüz fpsler anlık değer. Senin 0.1% fps değerin artmıştır onun farkını hissetmişsindir. Yoksa orda 300 fps aldım burda 200 ama daha iyi gibi bir durum yok. 300 aldım dediğinde daha düşük 0.1% alıyor olabilirsin. Ya da display cihazın yetişemiyordur fps kısman sende daha akıcı hissettirebilir. Sürekli 80 pingle oyun oynamak veya bir 50 bir 140 ile oynamak gibi yani. Çoğunlukla 80 altında kalsa da sürekli olanını tercih etmek doğal.

Ben zaten video editleri yapmaya daha çok yoğunlaşacağım için birde yayınlara başlayacağım için satın aldım hocam kendime yönelik.
Bana nedense görüntü daha akıcı geldi psikolojik olarakta olabilir lakin pürüzsüz bir ekran görüyorum her oyuna girdiğimde hareket ettiğimde filan.
Muhtemelen psikolojiktir. Çünkü teknik açıdan anlattığın gibi olması hiç mantıklı değil. Edit ve yayın işini RTX 5080 rahatlıkla üstlenebilirdi ancak 9900X'in de bir zararı olmaz elbette. Yine de ben olsam aralarında 3500 TL varken 9800X3D'yi seçerdim.

Muhtemelen psikolojiktir. Çünkü teknik açıdan anlattığın gibi olması hiç mantıklı değil. Edit ve yayın işini RTX 5080 rahatlıkla üstlenebilirdi ancak 9900X'in de bir zararı olmaz elbette. Yine de ben olsam aralarında 3500 TL varken 9800X3D'yi seçerdim.
Benim gözüme güzel geldi hocam yeterli bana hahaha :D

Geri