İnceleme Gigabyte M27Q3 27'' 1440p 320HZ IPS / 1MS GTG Monitör İncelemesi

Isınamadım bir türlü hocam. hdr açınca parlaklık baya düşüyor. Kırmızı renk sorunu vs. Sürekli kalibrasyonla uğraşılması gerek gibi geldi. İadeye verebilirim.
HDR tak çalıştır bir teknoloji değil. Oyuna özel ayarlar/modlar kurmanız lazım. Normal herhangi bir monitör de ise berbat çalışır. Yine mini led de iyi çalışıyor. HDR'ı sadece HDR içerikler de açman lazım. Her içerikte iyi gözükmez, zaten Windows genel olarak SDR için tasarlandı. İstersen mağazada git oled dene HDR açınca anlarsın neden tak calıstır kullanılmaması gerektiğini.

HDR da şu ayarları dene:
  • Picture mode: Locked
  • Game mode: Locked
  • Local dimming: High
  • Brightness: Max
Real Scene

1,006 cd/m²
Peak 2% Window

879 cd/m²
Peak 10% Window

1,214 cd/m²
Peak 25% Window

1,302 cd/m²
Peak 50% Window

1,354 cd/m²
Peak 100% Window

1,250 cd/m²
Sustained 2% Window

876 cd/m²
Sustained 10% Window

1,193 cd/m²
Sustained 25% Window

1,284 cd/m²
Sustained 50% Window

1,347 cd/m²
Sustained 100% Window

1,044 cd/m²

Monitör 1000nit görüyor parlaklığı düşük dediğin monitör çok iyi parlaklıklara ulaşıyor.
Desktop Screenshot 2025.12.13 - 17.55.05.84.webp

HDR tak çalıştır bir teknoloji değil. Oyuna özel ayarlar/modlar kurmanız lazım. Normal herhangi bir monitör de ise berbat çalışır. Yine mini led de iyi çalışıyor. HDR'ı sadece HDR içerikler de açman lazım. Her içerikte iyi gözükmez, zaten Windows genel olarak SDR için tasarlandı. İstersen mağazada git oled dene HDR açınca anlarsın neden tak calıstır kullanılmaması gerektiğini.

HDR da şu ayarları dene:
  • Picture mode: Locked
  • Game mode: Locked
  • Local dimming: High
  • Brightness: Max
Real Scene

1,006 cd/m²
Peak 2% Window

879 cd/m²
Peak 10% Window

1,214 cd/m²
Peak 25% Window

1,302 cd/m²
Peak 50% Window

1,354 cd/m²
Peak 100% Window

1,250 cd/m²
Sustained 2% Window

876 cd/m²
Sustained 10% Window

1,193 cd/m²
Sustained 25% Window

1,284 cd/m²
Sustained 50% Window

1,347 cd/m²
Sustained 100% Window

1,044 cd/m²

Monitör 1000nit görüyor parlaklığı düşük dediğin monitör çok iyi parlaklıklara ulaşıyor.
Alıntıyı görüntüle
Sorun şurada başlıyor. Hdr açınca parlaklık ayarlarına müdahele edilmiyor osd'den. Kilitli durumda oluyor.

Tayfun hocam. Sorunları ufak tefek çözdüm gibi. İki monitörde hdr açtım ve xiaomi de local dimming açınca bambaşka siyahlar ortaya çıkıyor. Galiba tek sorun bölgesel karartmayı sürekli açıp kapamak zahmetli olacak. Gündelik kullanımda kapalı kalması lazım gibi.

Ekler

• a.webp
    a.webp
    88 KB · Hit: 18
  • aa.webp
    aa.webp
    99.1 KB · Hit: 18
  • aaa.webp
    aaa.webp
    114.2 KB · Hit: 20
Tayfun hocam. Sorunları ufak tefek çözdüm gibi. İki monitörde hdr açtım ve xiaomi de local dimming açınca bambaşka siyahlar ortaya çıkıyor. Galiba tek sorun bölgesel karartmayı sürekli açıp kapamak zahmetli olacak. Gündelik kullanımda kapalı kalması lazım gibi.
Uğraşın hocam çözülür.

Uğraşın hocam çözülür.
Bu local dimming i açık bıraksak gözü yorar mı sence? Çünkü kapatınca normal ips panel havası veriyor.

Bu local dimming i açık bıraksak gözü yorar mı sence? Çünkü kapatınca normal ips panel havası veriyor.
Nasıl rahat ediyorsan öyle kullan. Herkesin gözü bir değil yorup yormayacağını bilemem.

Geri