İnceleme Philips 27M2N3501PA 2k 27inç 240hz IPS Monitör İncelemesi

hocam amazon üzerinden 9 ay taksit ile almayı düşünüyorum dediğiniz model bulunmuyor sitede ürün nasıl görmek için sipariş ettim aoc modeli monitörde eğiklik var sola doğru ve fps sayacı sabit 240 gösteriyor cool whine rastlamadım şimdlik düşük bütçede ASUS TUF GAMING VG27AQ3A ve VIEWSONIC 27" VX2758A-2K-PRO-3 2K QHD daha üst bütçede AOC 27" Q27G4ZR ya da Evnia 27" 27M2N3501PA/00 modellerini gördüm Amazon üzerinden önerebileceğiniz model var mı ya da bu 4 ü arasında hangisini önerirsiniz 2600 fark var düşük ve yüksek bütçe arasında
Bahsettiğin modellerden AOC ve Philips olanı öneririm. İki model de benzer performans gösteriyor. Kullanıcı yorumlarına bakarak ikisi arasından birini seç.

Eğer bütçen çıkarsa bunu öneririm:

Bahsettiğin modellerden AOC ve Philips olanı öneririm. İki model de benzer performans gösteriyor. Kullanıcı yorumlarına bakarak ikisi arasından birini seç.

Eğer bütçen çıkarsa bunu öneririm:
şimdi dikkat ettim hocam aoc modelde dediğiniz gibi coolwine var malzeme kalitesi olarak da arka plastikler sanki tam yerine oturmamış gibi bir miktar açıklık var aoc ve philips arasındaki bu farklar gözle görülür bir fark yaratır mı dediğiniz modele baktığımda va panel olması fps oyunlarında sıkıntı yaratır mı

HDR SertifikasıVESA DisplayHDR 400
HDR10 (Sertifikasız)​
Renk Derinliği8-bit (16.7 Milyon Renk)
10-bit (8-bit + FRC / 1.07 Milyar Renk)​
Renk HassasiyetiBelirtilmemiş
Delta E < 2 (sRGB Fabrika Çıkışlı)​

şimdi dikkat ettim hocam aoc modelde dediğiniz gibi coolwine var malzeme kalitesi olarak da arka plastikler sanki tam yerine oturmamış gibi bir miktar açıklık var aoc ve philips arasındaki bu farklar gözle görülür bir fark yaratır mı dediğiniz modele baktığımda va panel olması fps oyunlarında sıkıntı yaratır mı

HDR SertifikasıVESA DisplayHDR 400
HDR10 (Sertifikasız)​
Renk Derinliği8-bit (16.7 Milyon Renk)
10-bit (8-bit + FRC / 1.07 Milyar Renk)​
Renk HassasiyetiBelirtilmemiş
Delta E < 2 (sRGB Fabrika Çıkışlı)​
HDR sertifikaları önemsiz, bu monitörler Fake HDR.
Çoğu içerik 8 bit olduğu için 8 bit ile 10 bit arasındaki farkı anlayamazsın. Ki iki modelde de 10 bit oluyordu diye hatırlıyorum.
dE<2 yazdığına bakma zaten aoc ve philips incelemede benzeer sonuçlar veriyor. AOC ortalama 1.49 dE çıkarken Philips 1.24 dE çıkıyor. Maksimum da ise AOC 3.08 çıkarken Philips 3.59 dE çıkıyor. Şansına bağlı sana 2 dE de gelebilir 1 dE de gelebilir. Ünite göre değişir renk doğruluğu. G65B FPS oyunlarında sıkıntı çıkarmaz, rahat olabilirsin. Samsung üst seviyede VA panelin piridir.

Çoğu içerik 8 bit olduğu için 8 bit ile 10 bit arasındaki farkı anlayamazsın. Ki iki modelde de 10 bit oluyordu diye hatırlıyorum.
dE<2 yazdığına bakma zaten aoc ve philips incelemede benzeer sonuçlar veriyor. AOC ortalama 1.49 dE çıkarken Philips 1.24 dE çıkıyor. Maksimum da ise AOC 3.08 çıkarken Philips 3.59 dE çıkıyor. Şansına bağlı sana 2 dE de gelebilir 1 dE de gelebilir. Ünite göre değişir renk doğruluğu. G65B FPS oyunlarında sıkıntı çıkarmaz, rahat olabilirsin. Samsung üst seviyede VA panelin piridir.
anladım hocam çok sağolun çok yardımcı oldunuz

WhatsApp Image 2025-12-21 at 20.40.32.webp
WhatsApp Image 2025-12-21 at 20.40.32 (1).webp

Hocam fotoğrafta gözüktüğü gibi ışık sızması mevcut ayrıca ekran ile panel arasında fotoğrafta gözüktüğü gibi boşluk var bazı kısımlarda iadelik bir durumu var mı bazıları ışık sızmasının ilerde artabileceğini söylüyor

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam fotoğrafta gözüktüğü gibi ışık sızması mevcut ayrıca ekran ile panel arasında fotoğrafta gözüktüğü gibi boşluk var bazı kısımlarda iadelik bir durumu var mı bazıları ışık sızmasının ilerde artabileceğini söylüyor
Eğer açı değiştirdiğinde şiddeti değişiyorsa ışık sızması değil IPS glow dur ve bunun kaçışı yok. Ünite bağlı şiddeti değişebilir. IPS glow istemiyorsan VA panel bakabilirsin. Mesela bunun gibi. VA panelde de VA glow var ancak IPS kadar rahatsız edici değil. VA panelin siyahları IPS'e göre çok daha iyi ve bu monitörün kontrast oranı 4000:1. Yani 4 kat daha fazla IPS monitörlerden. Haliyle siyah perfomansı harika.
Desktop Screenshot 2025.12.21 - 21.30.17.01.webp

Eğer açı değiştirdiğinde şiddeti değişiyorsa ışık sızması değil IPS glow dur ve bunun kaçışı yok. Ünite bağlı şiddeti değişebilir. IPS glow istemiyorsan VA panel bakabilirsin. Mesela bunun gibi. VA panelde de VA glow var ancak IPS kadar rahatsız edici değil. VA panelin siyahları IPS'e göre çok daha iyi ve bu monitörün kontrast oranı 4000:1. Yani 4 kat daha fazla IPS monitörlerden. Haliyle siyah perfomansı harika.
Alıntıyı görüntüle
Merhaba hocam rahatsız ediyorum aoc q27g4zr modelini aldım ekran ile panel arasında boşluk var ve arka panel tam oturmamış gibi gözüktügünden iade talebinde bulunucam deneyim etme fırsatım oldu şu an ASUS TUF GAMING VG27AQ3A 27 HDR GAMING monitör kullanıyorum parlaklık değeri 250 cda değerinde aoc da parlaklık değeri daha yüksek ama her iki monitörü kıyasladığımda aoc da parlaklık değeri 70-80 deyken siyahlar griye dönük gözüküyor parlaklığı azalttığımda ise beyazlar sarıya dönüyor ideal bir ayar tutturamadım Asus da ise videolarda insan yüzü hafiften turuncuya çalıyor aoc da ise parlak şu an Philips evnia almayı düşünüyorum 1600 ₺ fazlasına ise ktc h27e6 modeli var aradaki fiyat farkına değiyor mu hangisini tavsiye edersiniz ya da Asus hakkında görüşünüz nedir
Alıntıyı görüntüle
Arka panel
Sizce burdakiler kullanıma engel mi iadeye gerek var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,336
Üyeler
187,182
Son üye
besyuzonalti