Hangi Mobil Kontrolcüyü Tercih Etmeliyim

Lejax

80+
Reaksiyon skoru
26
Merhaba arkadaşlar, ben telefonda RDR, emulator vb. oyunlar oynamak için bir gamepad arıyorum. Çok fazla bütçen yok. Aşağı yukarı 1500 lira ayırabilirim. Birkaç model beğendim ama hangisi daha iyi olur bilemedim. Herhangi bir beklentim yok, oyunları oynatsın yeter. Bu sebeple çok fazla harcamak istemiyorum açıkçası. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Kullandığım en kaliteli üstelik Type-c mobil gamepad Gamesir G8 Galileoydu. Şuan aliexpressten gelmiyodur ama sanırım. Onun yerine x5 lite olabilir.

Kullandığım en kaliteli üstelik Type-c mobil gamepad Gamesir G8 Galileoydu. Şuan aliexpressten gelmiyodur ama sanırım. Onun yerine x5 lite olabilir.
Hocam G8 Galileo çok iyi görünüyor ama benim için şu an gereksiz olacak. X5 Lite ise kararsız kaldım. tasarım olarak sevdim ama triggerların direkt tuş gibi olması ve titreşim bulunmaması biraz düşündürdü açıkçası. EasySMX M05 modeli de fena durmuyor açıkçası.

Hocam G8 Galileo çok iyi görünüyor ama benim için şu an gereksiz olacak. X5 Lite ise kararsız kaldım. tasarım olarak sevdim ama triggerların direkt tuş gibi olması ve titreşim bulunmaması biraz düşündürdü açıkçası. EasySMX M05 modeli de fena durmuyor açıkçası.
Hocam Bluetooth olan modelleri almayın. Hem gecikme oluyor hem şarjınız çabuk bitiriyor. Gamesir X5 Lite Type c ile bağlanıyor. Hem daha gecikmesiz hem telefona bağlıyken şarj edebiliyorsunuz.

Hocam Bluetooth olan modelleri almayın. Hem gecikme oluyor hem şarjınız çabuk bitiriyor. Gamesir X5 Lite Type c ile bağlanıyor. Hem daha gecikmesiz hem telefona bağlıyken şarj edebiliyorsunuz.
Hocam Reddit'te araştırdım biraz. Çok dramatik bir gecikme olmayacağını söyledi insanlar. Dediğim gibi X5 Lite ucuz lakin tetiklerin tuş yapısında olması yarış oyunları oynarken nasıl olur sorusunu sormama sebep oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yoksa ben de Type-C düşünüyorum.

Evet o bir tık sıkıntı. EasySMX'i tercih edin o zaman. Diğer attığınız modellerin joystickleri hall effect değil kesinlikle drift sorunu yaparlar. Hele biri G8 Galileo'nun tam çakması. Çinliler birbirini de taklit etmeye başladı :D

Evet o bir tık sıkıntı. EasySMX'i tercih edin o zaman. Diğer attığınız modellerin joystickleri hall effect değil kesinlikle drift sorunu yaparlar. Hele biri G8 Galileo'nun tam çakması. Çinliler birbirini de taklit etmeye başladı :D
Hocam Shein'de EasySMX M15 modelini buldum 1400 liraya. Belki biraz indirim kuponu vs. bulup 1000 liraya getirebilirsem onu almak çok daha mantıklı olur gibi geldi.

Hocam Shein'de EasySMX M15 modelini buldum 1400 liraya. Belki biraz indirim kuponu vs. bulup 1000 liraya getirebilirsem onu almak çok daha mantıklı olur gibi geldi.
Kendi sitelerinde 60 dolar. Vergi dahil 1400'e bulduysanız hemen alın. EasySMX iyidir. M15'in mekanik tuşları ve hall effect stickleri var.

Kendi sitelerinde 60 dolar. Vergi dahil 1400'e bulduysanız hemen alın. EasySMX iyidir. M15'in mekanik tuşları ve hall effect stickleri var.
Hocam Çinlilerin Amerika sitelerine bakmamak lazım. Orada fiyatları çok fazla oluyor saçma şekilde. Ama işte Shein'deki problem ürünün vergisiz 1400 lira olması. 27 euro sınırını aşıyor. Yeni hesap kampanyaları vs. kovalayacağım açıkçası.

Hocam Razer Kishi V2 indirime girmiş, şu an 2000 TL. Sence direkt onu mu alsam, yurtdışından falan gelmesini beklemem. Hem vergi ile aynıya geliyor hem de Razer marka. Klavye hariç ekipmanlarımın hepsi Razer zaten. Ek olarak uyumluluk olarak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam Razer Kishi V2 indirime girmiş, şu an 2000 TL. Sence direkt onu mu alsam, yurtdışından falan gelmesini beklemem. Hem vergi ile aynıya geliyor hem de Razer marka. Klavye hariç ekipmanlarımın hepsi Razer zaten. Ek olarak uyumluluk olarak daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
Telefonda kullanacaksınız hocam PC'de kullandığınız ekipmanla nasıl uyumlu olacak :D
Hall effect joystick ve triggerları yok. Çöp o yüzden. Razer'ın hiç bir ürününü önermem de bu ayrı bir çöp.

Telefonda kullanacaksınız hocam PC'de kullandığınız ekipmanla nasıl uyumlu olacak :D
Hall effect joystick ve triggerları yok. Çöp o yüzden. Razer'ın hiç bir ürününü önermem de bu ayrı bir çöp.
Uyumlu olmasından ötürü değil. Razer bildiğim ve güvendiğim bir marka o açıdan dedim. Şimdi Razer Kishi V2 2000 lira, GameSir X5 Lite 2500 liradan başlıyor. G8 zaten 4K. Öyle çok bir beklentisi olan biri değilim, emulatör oyunları vs. oynatsın, az yer kaplasın düşüncesindeyim. Kafamda EasySMX M15 almak vardı ama o da vergi ile 2000 lirayı geçiyor. Kishi V2'yi taksitle alma şansım da var açıkçası. Yorumları vs. okudum insanlar üründen memnun kalmışlar. Açıkçası Kishi'nin uygulaması vs. hoşuma gitti.

diğerleri gamesir'in getir götürünü yapar
Hocam GameSir kaliteli biliyorum ama fiyatı da ona göre. En giriş seviyesi X5 Lite bile 2500 liradan başlıyor.

Ek olarak Joystickleri bilmiyorum ama Kishi V2'de triggerlar var. Açıkçası buna kaymamın bir sebebi de o oldu.

Geri