Ekran kartımın PCI Express soketinde aşınma var, bir problem yaşar mıyım?

Reaksiyon skoru
1
Merhabalar. Pazartesi günü fiyatının uygunluğu, faturasının mevcut olması ve daha 2 yıl garantisi sürmesi sebebiyle testlerini de gördüğüm rx 7900 gre model ekran kartını ikinci el olarak satın aldım. Fakat ürün elime ulaştığında arkasındakı sokette ufak bir aşınmanın mevcut olduğunu gördüm. Adamın attığı fotoğraflarda uzaktan çekildiği için az da olsa belli oluyor, fakat dalgınlığıma gelmiş, fark edememişim. Sizce bir problem oluşturur mu böyle bir aşınma?

Ekler

• 38410.webp
    38410.webp
    336.6 KB · Hit: 37
  • 38723.webp
    38723.webp
    781.8 KB · Hit: 36
altın kaplama ucu sağlam gibi görünüyor çalışma ihtimali yüksek
ama kesinlikle test edilmesi gerek
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

satın almadan önce adamdan furmark testi falan istemediniz mi

Sorun olmaz hocam o altın pinleri korumak için o pcb öyle uzatılmış vaziyette zaten. Ama pinlerin oraya dikkat edin. Sokete yerleştirirken tırnağından çıkarırken falan nazik olsanız yeter. Güle güle kullanın inşallah :)

altın kaplama ucu sağlam gibi görünüyor çalışma ihtimali yüksek
ama kesinlikle test edilmesi gerek

satın almadan önce adamdan furmark testi falan istemediniz mi
İstedim hocam, kartın testleri falan yapıldı. Gördüm testlerini fakat yine de kart elime gelince ve bunu görünce ufak bir kuşku kaldı. Zaten ürün garantili ve faturalı o yüzden bir problem yaşarsam dahi çözebileceğimi düşünüyorum.

Ayrıca 2. Fotoğraftaki altın kaplama ucunda çizik var gibi çıkmış orası çizik değil ufak bir kıl gelmiş sadece.

PCB katmanı aşınmış sadece, sorun oluşmaz.
Tamamdır hocam teşekkür ediyorum.

Sorun olmaz hocam o altın pinleri korumak için o pcb öyle uzatılmış vaziyette zaten. Ama pinlerin oraya dikkat edin. Sokete yerleştirirken tırnağından çıkarırken falan nazik olsanız yeter. Güle güle kullanın inşallah :)
Tamamdır hocam, dikkat ederek takacağım kartı. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. 🤗

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,938
Üyeler
187,908
Son üye
mehmetys
Geri